Этот раздел объединяет жилые помещения и фермы, которые укрепляют идентичность латвийского кулинарного наследия и популяризируют историческое значение ливонской страны в латышской кухне и вкусе сегодня. Эти заведения организуют дегустацию блюд, кулинарные мастер-классы и столы с обслуживанием для мероприятий только по предварительной записи. При предварительном обращении важно согласовать с хозяином время и продолжительность посещения, количество посетителей и плату. В дополнение к программе общественного питания, часто можно приобрести сельскохозяйственную продукцию на месте. Желательно заранее сообщить хозяевам о вашей заинтересованности в покупке продукта. Фермы, предлагающие жилье, также должны быть заранее проинформированы о своем желании провести ночь.
Обзор | Подробности |
---|---|
Латвия
LANTUSОбновленный Видземский сельский хутор для любящих комфорт гостей. Залы с камином, баня, бассейн, джакузи, питание, спортплощадка, пруд, лес, деревяная кадка с печью под открытым небом, которая топится дровами.
|
|
Латвия
Замок КалнмуйжаГордость ресторанного меню ‒ выросшие в долине древнего русла Абавы зелень, фрукты и овощи, дичь и грибы из курземских лесов, мясо, раки, форель и козий сыр из краевых хозяйств и хлеб, испеченный в кухонной печи. Меню зависит от времени года. Предлагаются сезонные блюда. |
|
Латвия
Гостевой дом GARIKASСушеные грибы шиитаке и грибной порошок; «Императорский» грибной соус и суп; Дегустации. |
|
Latvija
Meža salasViesu nams ar kamīnzāli semināriem un banketiem, 5 labiekārtoti numuri viesu namā, 7 labiekārtotas sešvietīgas brīvdienu mājas un 20 treileru pieslēgumu vietas ar atsevišķu labierīcību ēku. Lauku pirts līdz 15 personām ar pirtnieka vai masiera pakalpojumiem. Makšķerēšanas iespējas. Dažādi laukumi un iespējas sporta aktivitātēm. Atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem. |
|
Latvija
Krimuldas muiža46 km attālumā no Rīgas atrodas klasicisma stilā celtā Krimuldas muiža. Piedāvā svinēt svētkus vai rīkot seminārus telpās ar senatnes elpu un brīnišķīgu skatu uz Gaujas senleju. Vasaras sezonai piedāvā nakšņošanai vasaras mājiņas, kā arī visu gadu istabas muižas kungu mājā. Piedāvājumā trīs ārstnieciskās programmas, kurās tiek izmantoti Latvijā iegūto dūņu produkti. |
|
Latvija
IMANTASCepta āte un bute; Baraviku zupa ar sieru; Uz oglēm cepti ņēģ; Žograuši; Novembra pirmajā sestdienā nēģu zvejas sezonas atklāšanas svētki. |
|
Latvija
MekeLatvijā un iespējams arī visā Baltijā vienīgais ceļmalas krogs, kurš ierīkots 110 gadus vecā guļbūves kūtī. Daudzveidīga, latviska virtuve ar mūsdienīgu pasniegšanas stilu un garšu. Piedāvājumā bukstiņputra, pelēkie zirņi, maizes zupa. |
|
Latvija
RēderiRojas reņģītes Rēderu gaumē, baltā zivs ar baravikām ''Loms murdā'', bukstiņš (putraimu un kartupeļu biezputra). |
|
Latvija
Lauku mājas RogasBioloģiska saimniecība, kas nodarbojas ar lopkopību, piena pārstrādi un lauku tūrismu. Šeit iespējams iepazīties ar sviesta kulšanas, siera siešanas un biezpiena gatavošanas senajām receptēm. Noslēgumā degustācija. Piedāvājumā svaigpiena sieri no govs piena bez piedevām vai ar garšvielām - dillēm, ķiplokiem, ķimenēm, sierāboliņu, īstais „Jāņu siers”. |
|
Latvija
Viesnīca Kārļamuiža“Karlamuiza Country Hotel” atrodas Gaujas Nacionālajā parkā, Amatas upes senlejā, senā muižas ēkā. Ēkas pirmajā stāvā iespējams baudīt maltīti, kas pagatavota un pasniegta restorāna līmenī, nezaudējot mājas garšu un atmosfēru. Ēdienu pagatavošanai šeit izmanto, galvenokārt, vietējās izejvielas, no kurām daļa - dārzeņi, garšvielas un zaļumi audzēti viesnīcas dārzā. |
|
Latvija
DieniņasKaltētas un kūpinātas vietējās zivis, zivju kulinārijas produkti, kas gatavoti pēc dzimtā mantotām vietējām receptēm. |
|
Latvija
Usma SPA hotel & campingUsmas ezera zivis - zutis, līnis un zandarts, apkārtnes mežos nomedīts briedis. Iespēja iegādāties kūpinātus zušus un brekšus, piedalīties Usmas ezera zivju degustācijā. Īpašais ēdiens: cepts Usmas zutis, Usmas zuša zupa, brieža gaļas gabaliņi ar brūkleņu mērci. |
|
Latvija
MUINI ŪŠIPiedāvā Lībiešu tradicionālo ēdienu maltītes. Sena kurzemnieku ēdiena sklandrauša meistarklases un degustācijas. |
|
Latvija
Zvejnieku sēta "Dieniņas"Kaltētas un kūpinātas vietējās zivis, zivju kulinārijas produkti, kas gatavoti pēc dzimtā mantotām vietējām receptēm. |
|
Latvija
Turkalnes muižaAlus un sidra darītava "Turkalnes muiža" ir vieta, kur vēsture satiekas ar mūsdienu tehnoloģijām. Vēsture Āboli Sidri Apmeklētājiem Kur iegādāties |
|
Latvija
Apiņu kalteViesu māja Madonas novadā, kas atrodas senā akmens - mūra ēkā, var izmitināt līdz 20 personām un telpas svinībām līdz 50 personām, kā arī grupu ēdināšanu. Grupām saimniece piedāvā Madonas novada senos ēdienus, dažādas kulinārijas meistarklases (senie ēdieni, pīrāgu cepšana u.c.) un degustācijas. Sezonas laikā piedāvā zemenes, avenes un citus lauku produktus no savas zemnieku saimniecības. Saimniece piedalījusies raidījumos "Satiec savu meistaru", "Īstās latvju saimnieces 2017" u.c. |
|
Latvija
TuraidasZāļu tējas un medus; Izglītojošas ekskursijas par ārstniecības augiem un biškopību; Degustācijas. |
|
Latvija
"Ārpus laika"Koka apaļo māju vēstniecība. Ar prieku uzņemsim viesus, lai stāstītu par apaļajām mājām pasaulē un, kā tās tapa Ārpus laika. Pasākumu vieta nozīmīgiem svētkiem un laiskai atpūtai. Mūsu mežā priecāsimies uzņemt kāzu ceremoniju, sagaidīt jaunlaulātos kāzu pieturvietā uz fotosesiju vai sarīkot vienas dienas kāzu svinības. Ārpus laika ir 4 hektāri meža, kuros izjust četras sajūtu zonas – katrā no tām izdzīvojot stāstu par dabas un cilvēka mijiedarbību. Pirmā daļa ir kopts mežs ar papardēm, mellenājiem, eglēm, priedēm, maģisko 8 ozolu apli un apaļo apšu audzi. Otrā daļa ir aktīvās atpūtas zona ar vietu svinībām, peldēm, sēdēšanai pie ugunskura un nesteidzīgai dzīves baudīšanai šūpuļtīklos. Trešā daļa ir atstāta zvēriem un putniem, lai tie netraucēti varētu uzturēties sev ierastā vidē. Ceturtā daļa ir daba savā krāšņumā ar minimālu cilvēka iejaukšanos – tur var izbristies zālēs, salasīt maijpuķītes, noēsties mellenes, atrast kādu brūkleni vai kazeni. Meklējot stirnu un mežacūku pēdas, var atrast arī kādu sēni. |
|
Latvija
Rucavas tradīciju nams "Zvanītāji"Kukulīši, riezis, pašcepta maize, Rucavas baltais sviests, medus, rupjmaizes kārtojums, zāļu tēja, skābputra; Kultūrizglītojoša programma “Vakarēšana”, “Rucavas goda mielasts”; Meistarklases tradicionālo ēdienu gatavošanā. |
|
Latvija
Mārtiņa Vagnera Vīna dārzs un vīnotava VINI CURLANDIASIA Vini Curlandia ir Mārtiņa Vāgnera lolojums, maza vīna darītava, kurā 3 ha audzē Rietumeiropas vīna vīnogas un no tām raudzē baltos, sarkanos un rozā vīnus. Dārzā aug 16 Vitis Vinifera vīnogu šķirnes, starp kurām atradīsiet arī sev tik pazīstamās, kā Riesling, Pinot Noir un Pinot Gris. Pirms 400 gadiem Hercogs Jēkabs Rendā iestādīja savu vīnogu dārzu un šī tradīcija tiek turpināta. Apciemojuma laikā varēsiet iepazīt vīnogu dārzu, tā stāstu, uzzināt vairāk par Hercoga avantūrām Kurzemē, noskaidrot, kā tad top vīns un, protams, to nogaršot. Vīnogu sezonā ir iespēja nogaršot arī ogas. |
|
Latvija
Mājas vīna ražotne "Tēviņi"Vīna darītava "Tēviņi" piedāvā apskatīt dārzu ar ogu un augļu baudīšanu sezonā, vīna pagrabiņa apskati ar stāstu par vīna un pārējo dzērienu darīšanu un produkcijas degustēšanu. Tēviņos tiek gatavoti dažādi vīni, bet īpašie produkti ir "Aveņu dzirkstošais vīns" un ābolu brendijs "Latvadoss". |
|
Latvija
BirzīRažo tradicionālas latviešu bērzu sulas ar novatorisku piegājienu. Svaigu bērza sulu, dzirkstošo dzērienu un bērza sulu sīrupa degustācija. Iespējams baudīt arī pieneņu vīnu. “Birzī” produkcija ir bioloģiski sertificēta. |
|
Latvija
Tālavas sidrsTālavas sidra ražotnes mājvieta ir Gulbenē - vietā, kas līdz 1224. gadam atradās seno latgaļu zemē Tālavā. Sidrs tiek darināts tikai no vietējām izejvielām - rūpīgi novāktiem, Vidzemē audzētiem āboliem. Ekskursija ražotnē un degustācija. Piedāvājumā rudens, Vasaras un Apiņu sidrs. |
|
Latvija
BIO Zemnieku saimniecība "Ošenieki"Iespējams nobaudīt saimniecībā svaigi saražoto BIO produkcijas klāstu - dārzeņus, garšaugus, ogas, augļus un vietējos kulinārijas šedevrus. Pārējiem apmeklētājiem, pircējiem piedāvā pašiem salasīt un nogaršot - degustēt produkciju uz vietas saimniecībā, sniedz meistarstundas par apmeklētājiem aktuālāko tēmu. |
|
Latvija
SauleskalnsAtpūtas komplekss "Sauleskalns" atrodas Rīgas pievārtē, Ropažu novada Zaķumuižā. Viesu nams piedāvā gan naktsmītni 3 atpūtas mājās un pirtis, gan arī aktīvās atpūtas iespējas lieliem un maziem, kā, piemēram, laivu nomu, sporta laukumus, lāzertagu, 4x4 izbraucienus un kanapolo. Komplekss uzņem arī skolēnu ekskursiju grupas, jo tajā ir izveidota izziņas un pastaigu taka "Saules taka", kurā var iepazīt visas 8 latviskās gadskārtas. Savukārt "Amatu mājā" tiek organizētas tematiskas kulinārās programmas, pasākumi, meistarklases un degustācijas. Pieejamas arī radošās darbnīcas, kurās iespējams izgatavot maskas, sveces, putnu būrīšus u.c. lietas. Viena no tām ir Maizes darbnīca, kurā iespējams apgūt rudzu maizes cepšanas iemaņas. Darbnīcas apmeklētāji saņem arī ieraugu un rudzu maizes recepti. |
|
Latvija
Viesnīca „Kārļamuiža”Atrodas Gaujas Nacionālajā parkā, Amatas upes senlejā, senā muižas ēkā. Ēkas pirmajā stāvā iespējams baudīt maltīti, kas pagatavota un pasniegta restorāna līmenī, nezaudējot mājas garšu un atmosfēru. Ēdienu pagatavošanai šeit izmanto, galvenokārt, vietējās izejvielas, no kurām daļa - dārzeņi, garšvielas un zaļumi audzēti viesnīcas dārzā. |
|
Latvija
Lauku māja „Lantus”Saimnieki gatavo latviskus lauku ēdienus, maksimāli izmantojot pašu vai apkārtējo uzņēmumu pieejamos produktus. |
|
Latvija
Viesu nams „Mauriņi”„Mauriņi” atrodas aptuveni 6 km no Siguldas. Viesu nams būvēts tā, ka no katra loga redzams kāds no sētā augošajiem senajiem ozoliem. Piedāvājumā latvisks mājas ēdiens, kas gatavots no vietējiem produktiem, un pieejami 80 veidu ievārījumi. |
|
Latvija
DzirnupesTradicionāla Vidzemes lauku sēta 15 km attālumā no Limbažiem. Viesiem tiek piedāvāta nakšņošana tradicionālā klētī, kas piemērota viesu uzņemšanai. Apskatāmi dažādi senie darba rīki un iespējams uzzināt par to pielietojumu sendienās. Saimnieki izgatavo unikālas celma bungas, stāsta par to izgatavošanu un ļauj viesiem ieribināt sētu. Atbraucot ciemos iespējams arī izkalt savu laimes naglu un iemēģināt roku loka šaušanā. Tiek svinēti tradicionālie latviešu gadskārtas svētki. |
|
Latvija
GarīkasSaimniecība ir pirmā, kas Latvijā sāka nodarboties ar šitaki sēņu audzēšanu un dara to vēl aizvien. Iespēja pasūtīt maltītes, kuru sastāvā ir šitaki sēnes, kā arī iegādāties sēņu produktus. Piedāvājumā kaltētas šitaki sēnes un sēņu pulveris; „Imperatora sēņu” mērce un zupa. Pieejama ekskursija un degustācijas. |
|
Latvija
Sklandraušu cepšana "Ūši"Lībiešu tradicionālo ēdienu maltītes. Sena kurzemnieku ēdiena sklandrauša gatavošanas darbnīcas un degustācijas. |
|
Lettland
Ferienhaus MELDERIDas Haus befindet sich an der Landstraße Vidzeme, am Flussufer bei der Grūbe-Mühle. Leicht gesalzene und geräucherte, gegrillte Grūbe-Forelle und Forellensuppe. |
|
Lettland
IevlejasRoggen-Süßsauerbrot; Brotback-Workshop mit einer Erzählung über die Bedeutung von Brot im Leben eines Letten. |
|
Estland
VASKNAHinter dem Suur Munamägi im Naturpark Haanja befindet sich der Tourismus-Bauernhof Vaskna, wo die Wirte die traditionellen Gerichte ihrer Familie zubereiten. |
|
Estland
Pikla LinnumajaDas Essen wird mit örtlichen Produkten zubereitet, die Gäste haben die Möglichkeit Bio-Rindfleisch zu kosten. Bio-Rindfleisch |
|
Lettland
The Dikli CastleIn dem 4-Sterne-Superior-Hotel (1896) in einem neobarocken Schloss befindet sich ein edles Restaurant, das zu einem der besten in Lettland zählt. Es werden moderne Interpretationen mit hochwertigen Produkten aus Vidzeme angeboten – in der Umgebung angebaute Kürbisse und Äpfel, sorgfältig gezüchtete Kaninchen und Wiesenlämmer, im Schlossteich oder im See nebenan gefangene Fische. Wenn der Besitzer des Schlosses auf der Jagd war, findet sich auf der Speisekarte auch speziell zubereitetes Wild in hervorragenden Geschmackskombinationen. |
|
Estland
Vango ImedemaaDas im ehemaligen Forsthaus eingerichtete Vango Wunderland (Vango Imedemaa) ist ein besonderer Ort. Mann kann dort Füchsen, Hasen, Luchsen und sogar Zwergen begegnen. Man munkelt, dass hier sogar Meerjungfrauen anzutreffen seien... Den Gästen werden gesunde örtliche Lebensmittel angeboten. |
|
Lettland
von 50 EUR / DBL
ZiedkalniProduces honey and honey products and grows vegetables. Tastings are offered to its guests. Products can be purchased. |
|
Estland
von 14 LVL / Pers.
PIHLA TURISMITALUEin Familienunternehmen, das möglichst viele landwirtschaftliche Rohstoffe anbaut, angelt und jagt. Ein wunderbarer Ort zur Erholung mit Familie. Küche und Marmeladen der Insel Hiiumaa |
|
Lettland
LIBAVADorschfilet mit Sellerie und Apfel im Reisteigbeutel, serviert mit Gemüsestrudel und Muschelsauce. |
|
Lettland
Malpils muizaDas Restaurant befindet sich in dem 2008 renovierten Gebäude des Landguts Mālpils, das als Baudenkmal des Klassizismus aus dem 19. Jh. gilt. Die Speisekarte des Restaurants wird ständig geändert und mit saisonalen Gerichten ergänzt. Eine Kombination aus feinen Geschmäcken und einem eleganten Ambiente des Landguts. |
|
Estland
Sangaste Rukki MajaIm Roggenrestaurant kann Gerichte von Suppen bis Desserts verzehren, die aus Roggen aus Sangaste und örtlichen üdestnischen Produkten zubereitet werden. Roggengerichte, Roggenprodukte |
|
Lettland
Annas HotelDas Anna Hotel befindet sich in der Zaubes Gemeinde vom Amata Umkreis an einem der malerischen Orte von Lettland nur eine Stundenfahrt entfernt von Riga. Den Gästen wird eins der zehn behaglichen Nummern angeboten, die auf einen oder sogar zwei Stockwerken platziert sind, wo das altertümliche mit dem modernen harmonisch zusammenspielt.
|
|
Lettland
APARJODSEin Hotel in Sigulda - ein schönes Holzgebäude mit einem Schindeldach und einer Eichenholztür. Ein Kamin in der Vorhalle. Bequeme Zimmer mit weichen Flaumdecken. Unter freiem Himmel, neben dem Saunahaus, befindet sich ein warmes Bad mit Hydromassage. Ein Restaurant, eine Sauna ind ein Musikclub befinden sich in Nebengebäuden. |
|
Lettland
von 55 EUR / DBL
UNGURMUIZADas im Jahre 1732 gebaute architektonisch harmonische Gesamtbild der Holzbauten. Im Gutsgebäude sind Räume für Ausstellungen, Konzerte und Seminare vorhanden. Im Gästehaus befinden sich 7 Schlafzimmer und eine Halle.
|
|
Estland
von 44 LVL / DBL
PesaDas Restaurant des Hotels Pesa befindet sich in Põlva. Hier werden Gerichte mit örtlichen und frischen Produkten sowie mit den in örtlichen Wäldern gesammelten Beeren und Pilzen zubereitet. |
|
Estland
Ferienhaus PÕNKABei der Essenszubereitung wird großer Wert auf die nationalen Gerichte gelegt, die mit örtlichen Produkten zubereitet werden. |
|
Lettland
von 44 EUR / B&B
KupfernamsFestmahlzeit des Livländischen Ordens „Kupfernams Tasty“ – 5 Gänge mit traditionellen Snacks und Delikatessen und Bier aus der Brauerei Užava. |
|
Lettland
Mühle von KoniBukstiņputra (Grützen- und Kartoffelbrei), kleine Pfannkuchen aus der Mühle, in der Mühle gebackenes Brot, Brötchen, Wasserkringel. |
|
Estland
Varbla PuhkekülaMit Schlüsselwörtern Varbla Puhkeküla bezeichnet man das Essen der Küsteneinwohner, Fisch und Bio-Rindfleisch. Bio-Rindfleisch. |
|
Estland
PILGUSEDie Gastgeberin des Landguts Pilguse bietet leckeres Essen an, bei dem lokale Traditionen mit modernen Verfahren kombiniert werden. In den Schlafzimmern genießen die Gäste einen entspannenden Schlaf, die speziell erstellte Speisekarte sorgt für angenehme Geschmäcke und in der Sauna kann man Körper und Geist stärken. Schafsfleisch |
|
Estland
Erholungs- und Seminarzentrum KKlaara-ManniIn der Küche werden traditionelle Gerichte in Ehren gehalten. Bio-Gemüse |
|
Lettland
Hotel und Restaurant LIEPUPES MUIZADas Restaurant bietet köstliches Essen, bei dem moderne städtische kulinarische Feinheiten mit den alten Traditionen der ländlichen Küche kombiniert wird. Die Gerichte basieren auf frischen saisonalen Produkten, die von lokalen Bauern geliefert oder im eigenen Bio-Kräutergarten angebaut werden. |
|
Lettland
"Pie Andra Pitraga"Der Campingplatz mit Bungalows „Pie Andra Pitragā“ befindet sich im Bezirk Dundaga, im Dorf Pitrags, auf dem Hof „Krogi“. Sowohl die Bungalows als auch der Campingplatz selbst sind von Wald umgeben und bis zum Strand sind es nur 800 Meter. Auf den Zeltplatz passen bis zu 50 Zelte und 3 Wohnmobile. |
|
Lettland
Camping BUKDANGASVerkostung der Fischgerichte aus dem Usma-See: Aalsuppe, geräucherter Fisch, belegte Brötchen mit Forelle. Man kann auch selbst eine Forelle fangen und zubereiten. |
|
Lettland
Zemnieku saimnieciba "Arumi"Prepared blood sausages both traditional and more modern. The farms offer sausage-making demonstrations for various interest groups. Farm sausages are special with the prize won at the Riga Food exhibition - People's Taste. Open at any time by prior arrangement. |
|
Lettland
Absoluts edThe farm, biologically certified, offers: greens, vegetables |
|
Lettland
Hof für Kräuter und Kräutertees SILKALNIIn Silkalni, visitors can get acquainted with a wide range of medicinal plants growing in meadows, fields and gardens, forests and bogs, yards and flower beds, as well as their use in maintaining health. During the excursions, the hostess introduces the secrets of medicinal plants, their cultivation, collection, drying and preparation of tea mixtures, syrups and extracts. Tourists can taste and buy herbal teas on the farm. Especially when applying, the owner shows and tells about the natural energies - veins and the power of stones. |
|
Estland
TORI ApfelweinbetriebDer Apfelweinbetrieb Tori befindet sich auf dem authentischen Bauernhof Soomaa, wo Apfelbäume und Weinstock angebaut und aus der eingebrachten Ernte Wein und Apfelwein hergestellt werden. Im Betrieb werden die Gäste in die Geheimnisse des guten Apfelweins und Weins sowie Besonderheiten des Weinbaus im Norden eingeweiht. Außerdem wird Essen angeboten und werden Verkostungen veranstaltet. Hausapfelwein. |
|
Lettland
GOGELMOGELS Hausgemachte EiscremeAus lokalen Produkten wird ein Dessert nach einem klassischen Rezept – ländliche Delikatesse Gogelmogel-Plombir – zubereitet. |
|
Lettland
Bäckerei, Camping IEVLEJASRoggen-Süßsauerbrot; Brotback-Workshop mit einer Erzählung über die Bedeutung von Brot im Leben eines Letten. |
|
Lettland
Piebalgas medusOffers a story about beekeeping, introduces beekeeping products, beekeeping equipment. |
|
Lettland
Brauerei CESVAINES ALUSNicht weit vom Schloss Cesvaine entfernt, wird im Gebäude des Landgut-Ensembles nach alten Rezepten ein lebendiges Bier gebraut. Hier werden die 150 Jahre alten Traditionen der Brauerei wiederbelebt, die 1865 von der ersten Stadtbrauerei aufgenommen wurden. Es werden eine Führung und Verkostung in der Brauerei angeboten. |
|
Lettland
Pizzeria im Freien/Schule zum Pizzabacken VINKALNIIn einem Bauernhof am Ufer des Flusses Miegupīte wurde eine Pizzeria im Freien und in einem restaurierten Pferdestall ein Ort für Feierlichkeiten eingerichtet. Es werden auch lettische Gerichte, Traditionen und Rituale angeboten. |
|
Lettland
DURBES VELTESHausweine, Liköre, Marmeladen, Obst- und Beerenkonfitüren; Verkostung von Wein, Likör; Meisterklassen für die Herstellung von Spirituosen. |
|
Lettland
BURG CESISIm mittelalterlichen Küchengarten kann man den Gärtner treffen, der Gemüse, Gewürzpflanzen und Heilkräuter anbaut. Theaterprogramme mit echten mittelalterlichen Festlichkeiten. |
|
Lettland
Zemnieku saimnieciba "Cukurini"Laidze Parish Farm "Cukuriņi" is engaged in sea buckthorn cultivation. The farm covers about 10,000 sea buckthorns on an area of 6 hectares. The fields are treated with a computerized irrigation system. The owners of the grown berries both sell and process it themselves, obtaining sea buckthorn juice, oil and frozen berries. |
|
Lettland
Gästehaus AUSMASThere are home-made producers of smoked meat and want to develop a concept on the farm, where it would be a place for everyone who wants to learn various practical skills. |
|
Lettland
Natural chip producer "Latnature"A small food producer in Vidzeme, which is engaged in the processing of vegetables, fruits and berries, producing healthy snacks without sugar and flour. Offers tasting tours, master classes on vegetable truffles and healthy cakes, actively involving guests. Soon there will be a lunch offer - a special kale cabbage soup. |
|
Lettland
Embutes garsaugiA home-grown producer of vegetables and herbs and mixtures of dried herbs, using only products from the farm itself. Special product - "Lešmalīte taste". Product with viburnum and verbena for meat and fish. |
|
Lettland
Vakars Uz EzeraDinner on the lake. The restaurant is located half an hour's drive from Madona. Every time dinner "Evening on the Lake" is chosen by other chefs. |
|
Латвия
Хутор MAIZES MAJAХутор Maizes māja возле Цесиса ‒ это место, которое подарит радость, силы и научит полезным в жизни навыкам! Здесь проводятся застолья с пирогами и мероприятия по выпеканию хлеба. Посетителям предлагают ознакомиться с профессией пекаря, кулинара и повара, приобрести жизненные навыки, испытать всевозможные приключения на лоне природы, отметить традиционные праздники и праздники времен года, провести торжество в старинном амбарчике. Ритуалы выпекания хлеба и застолья с пирогами. |
|
Латвия
Кроличий сад "Свеки"The tasting program offers to enjoy the nuances of the taste of home-dried duck breast. After tasting, you can buy not only duck breast, but also various meat galleries (rabbit, turkey, chicken and possibly also sheep). The "Country Taste Event" offer is available. The menu can consist of 2-3 dishes for a group, Latvian dishes. |
|
Латвия
МАГИЯ ПРИРОДНЫХ СЛАДОСТЕЙИлзе Купча печет в Марупе пирожные, продолжая традиции, унаследованные от бабушки. Она – лауреат нескольких наград латвийских конкурсов. Пирожные и зефир изготавливаются из натуральных продуктов, которые закупаются у латвийских крестьян, домашних производителей, выращиваются или собираются в лесу самостоятельно. Принимает индивидуальные заказы. Ржаные лакомства – зефир из черной смородины и яблок с ржаными сухарями, брусничное карамельное пирожное с ржаным хлебом. |
|
Латвия
Дом выходного дня и биологическое хозяйство INDRANIВ семейном хозяйстве выращивают и перерабатывают экологические продукты ‒ овощи, фрукты, варенье, сиропы, цукаты, сушеные пряности и чаи. Желейные конфеты, имеющие биологический сертификат. |
|
Латвия
Zemnieku saimnieciba "Veckukuri"The farm "Veckūkuri" in Jērcēni parish of Strenči district is included in the top of the most productive herds in Latvia. "Veckūri" is a milk processor that produces non-traditional dairy products from the milk obtained on its farm. The farm is also ranked among the companies that have been awarded the State Export Council awards “Latvian Export Product 2015”. |
|
Латвия
«Угощение в рыбацком дворе», ресторан «Otra puse»Познавательные мастер-классы: «Сделано в Рое», «Особенности национальной кухни», «Пир едоков салаки», «Пир пирогов-великанов». Мероприятие для групп ‒ «Угощение на рыбацком подворье». В продаже имеется продукция местных производителей продуктов питания |
|
Латвия
Хозяйство по переработке миноги KRUPISВ Царникаве ‒ в том месте, где Гауя впадает в море, ‒ уже в старину развивались традиции ловли и переработки миноги. Во время экскурсии можно узнать о миноге и о том, как ее перерабатывают, а также попробовать миногу гриль, |
|
Латвия
Хутор BANDENIEKIПродукты пчеловодства, медовые смеси, домашний хлеб с медом, литье свечей из пчелиного воска. |
|
Латвия
Rujienas amatnieku biedriba "Ruzele"The offer includes baking bread, cooking jam, tying cheese, making jewelry, leather products, crochet, culinary master classes. Also offers "Made in Rūjiena" tastings (bread, smoked products, culinary products, jams, fresh juices, pumpkin products, seasonal berries and fruits, other dishes in each season) and shopping. |
|
Латвия
Винодельня NAUKSENU VINIНа Наукшенской винодельне делают вино, сидр и игристые вина. Фрукты и ягоды выращивают тут же, в Наукшенах, в биологическом сертифицированном саду ‒ Райском яблоневом саду. Предлагается экскурсия на производство и дегустация. |
|
Латвия
Крестьянское хозяйство DORITES / Пчелиный мед от Даугмальского ЯнисаЭкскурсия с посещением пасеки, где можно погладить пчел, попробовать продукты из меда и отлить восковые свечи. |
|
Латвия
Ресторан PLAVASНебольшая, тихая и уютная гостиница с полюбившимся гурманам рестораном расположена на обочине Таллинского шоссе в Айнажи, где воздух пахнет соснами и морем. В уютной атмосфере ресторана можно не спеша насладиться вкусной едой и почувствовать близость природы. |
|
Латвия
Пекарня "Яункалеи"В хозяйстве по старинным бабушкиным рецептам, на листьях клена пекут душистый «Кисло-сладкий кузнечный» и Кузнечный ржаной» хлеб, хрустящую корочку которого смазывают льняным маслом. Предлагается поучаствовать в процессе выпечки хлеба, дегустация и приобретение. |
|
Латвия
Производство сыра и макарон SIERA RAZOTNEЕдинственные в странах Балтии производители «Зеленого сыра». Главный ингредиент сыра ‒ пажитник ‒ хозяева предприятия выращивают в собственном саду. Здесь производят еще два вида рассыпчатых сыров ‒ с ряностями и с чесноком. Здесь также делают масло ги (гхи), 15 видов домашних макарон и пикантную закуску ‒ «кнапсиериньш». Зеленый сыр. |
|
Эстония
Сад пряностей хозяйства TAMMEВ хозяйстве Tamme выращивают пряности, ягоды, перец чили и овощи, из которых готовят различные продукты. Ознакомиться с коллекцией пряностей и лекарственных растений, а также посетить садовое кафе и торговую зону можно с мая по октябрь. Травяные чаи, смеси пряностей, варенье. |
|
Латвия
Предприятие по производству крепких напитков VESELIBAS LABORATORIJAВ расположенном рядом с Цесисом поселке Ливу умелые мастера делают крепкие алкогольные напитки ‒ разные сорта водки, наливки и бренди, отличающиеся замечательным вкусом и красивым оформлением, здесь также начато и |
|
Латвия
Sklandrausu cepeja Elma ZadinaHome producer Elma Zadiņa prepares sklandraušs, which have rye flour bottoms, as well as an old Latvian lunch dish - a porridge, using ground wheat and rye flour. The products are produced in small quantities at home. Tasting of porridge and smoothies is possible. |
|
Латвия
55 maritesThe company is engaged in the production and processing of the highest quality medicinal herbal teas. Plants are harvested in the wild, which ensures a high level of consistency of valuable substances. Also, all processes are hand-made, which ensures that the tea consists of full leaves and flowers, not crushed plant powders. The product contains more than 80 different herbal teas, which gives our visitors the opportunity to taste teas that may have never been heard of before, and to arouse interest in how and why to use herbs on a daily basis. |
|
Эстония
JaanihansoJaanihanso ‒ это производство, открытое на исторической территории хозяйства семейства Roosimaa, где из эстонских яблок делают сидр и ледяной сидр. Cидр бутылочного брожения и сидр, приготовленный. |
|
Латвия
Производство травяных чаев DOLES TEJASТравяные чаи, лекарственные растения, сушеные яблоки, пряности. Дегустация чаев Doles во дворе бывшего хозяйственного здания усадьбы Долес в сопровождении рассказа. |
|
Латвия
KangariЛакомства, варенье, чатни, сухофрукты; Дегустация виноградных улиток; «Обед на сельском подворье», к которому подаются блюда домашнего приготовления. |
|
Латвия
Гостевой дом KONU DZIRNAVASБукстиньш, маленькие мельничные блинчики, выпеченный на мельнице хлеб, открытые пироги, бейгли. |
|
Латвия
Производство козьего сыра LIVIНа Видземской возвышенности, между Мадоной и Эргли, можно увидеть одно из самых больших козьих стад в Латвии Томатный суп с шариками козьего сыра, мороженое из козьего молока. |
|
Латвия
Производство козьего сыра BURKANCIEMSКозья ферма и сыроварня расположены в нетронутом цивилизацией уголке природы между природными заповедниками Полутвердые сыры, созревающие в течение не менее 2-х месяцев. Камамбер. |
|
Латвия
The LIELKALNI farmBerry orchard on an area of 2 ha, where, less biologically certified, less well-known but health-promoting berries grow: golden currants, edible honeysuckle, lemongrass, actinidia, partridge, blackcurrant, dogwood, sea buckthorn, black elderberry, etc. Visitors can see the garden, taste the seasonal berries, taste and buy products, drink healthy tea. |
|
Эстония
Баня по-черному MOOSKAГости смогут прочувствовать отличия разных видов сауны, а также полакомиться копченым мясом (с дымком) и хлебом домашней выпечки. Копченое мясо. |
|
Латвия
Сила природы, семечки для вашего здоровьяВ хозяйстве из семян разных растений делают смеси, которые замечательно дополняют человеческий организм необходимыми веществами. Посетители могут послушать рассказ, приобрести продукцию и попробовать конопляные блины. Экскурсия проходит в кабачке «Мазайс Ансис». |
|
Латвия
KruminiThe Bread House is a special place near Cēsis, where you can bake bread or pies together with the taste of freedom. The owners of the farm offer to participate in real rural bread baking rituals, make dough and bake pies themselves, get to know grains, explore grain products, create Latvian strength signs and learn about centuries-old traditions related to bread. In the old barn you can celebrate both the anniversaries and your special holidays, as well as enjoy extended life skills programs with soup cooked by the fire and watching nature. |
|
Латвия
Крестьянское хозяйство BITNIEKIПродажа меда, собранного с разных цветов, цветочной пыльцы, прополиса, пчелиного хлеба, восковых свечей и сувениров, а также дегустация продуктов пчеловодства и экскурсия. |
|
Эстония
Деревянный амбар в АвинурмеЗдесь также открыто кафе, где предлагаются блюда, характерные для окрестностей озера Пейпус, и хлеб собственной выпечки, а в сервировке используется деревянная посуда. Рыба озера Пейпус, хлеб собственной выпечки. |
|
Латвия
Zemnieku saimnieciba "Bruveri-Grivas"A farm engaged in the cultivation and processing of large cranberries. Offers berries, cranberry juice, syrup. On Fridays at Dundaga market from From 7:00 to 11:00 it is also possible to buy products. |
|
Латвия
Biologiska ogu z/s "Sturi"An organic farm where it is possible to read and taste strawberries directly from the field during the season. There are also real wild strawberries. Sea buckthorn is also grown, can be read and tasted in September. Small-scale processing (juices, syrups, frozen products, jams). |
|
Латвия
Копчение рыбы "У Андриса Питрагса"Great opportunity to taste fresh smoked fish, hear stories about and around fish. Special product - Smoked flounder |