Šajā sadaļā apkopotas naktsmītnes un saimniecības, kas stiprina Latvijas kulinārā mantojuma identitāti un popularizē Livonijas valsts vēsturisko nozīmi Latvijas virtuvē un garšā šodien. Šie objekti organizē ēdienu degustācijas, gatavošanas meistarklases un klāj galdus pasākumiem, tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Iepriekš piesakoties, būtiski saskaņot ar saimnieku gan apmeklējuma laiku un ilgumu, gan apmeklētāju skaitu, gan maksu. Nereti šajos objektos iespējams, papildus ēdināšanas programmai, iegādāties arī uz vietas laukos gatavotus vai audzētus lauku labumus. Ieteicams ar saimniekiem iepriekš saskaņot ieinteresētību produktu iegādē. Tādas saimniecības, kas piedāvā naktsmītni, nepieciešams iepriekš informēt arī par vēlmi pārlaist nakti.
Pārskats | Detaļas |
---|---|
Latvija
LantusAtjaunota lauku sēta "Lantus" atrodas vienā no gleznainākajām Latvijas vietām netālu no Burtnieku ezera, Bērzaines pagastā. Iekoptā lauku sētas ainava, ēkas, interjers rada noskaņu par latvisku vidi. Viesiem tiek piedāvāts atpūsties mājīgās istabiņās, kurās savienots senatnīgais ar moderno harmoniskā saskaņā. Saimnieki gatavo latviskus lauku ēdienus, maksimāli izmantojot pašu vai apkārtējo uzņēmumu pieejamos produktus. Lauku sēta ir piemērota vieta ķermeņa un gara attīrīšanai un spēcināšanai, baudot dažādas SPA procedūras, pirtnieka pērienu un peldi piemājas dīķī. Aktīvās atpūtas piekritējiem tiek piedāvātas sezonai atbilstošas sportiskās aktivitātes, kā arī izklaides iespējas visai ģimenei. Lauku sēta aicina sarīkot svinības ar gardām maltītēm un lauciniecisku eleganci, kā arī nosvinēt kāzas pēc senlatviešu tradīcijām. |
|
Latvija
Lauku mājas RogasBioloģiska saimniecība, kas nodarbojas ar lopkopību, piena pārstrādi un lauku tūrismu. Šeit iespējams iepazīties ar sviesta kulšanas, siera siešanas un biezpiena gatavošanas senajām receptēm. Noslēgumā degustācija. Piedāvājumā svaigpiena sieri no govs piena bez piedevām vai ar garšvielām - dillēm, ķiplokiem, ķimenēm, sierāboliņu, īstais „Jāņu siers”. |
|
Латвия
ДиенинясСушеная и копченая местная рыба, продукты рыбной кулинарии, приготовленные по передающимся по наследству семейным рецептам. |
|
Латвия
no 40 EUR / DBL
Valguma pasauleĒdienu pagatavošanai tiek izmantotas dabīgas garšvielas un lielākoties Latvijas produkti. Piedāvā gan izsmalcinātus ēdienus stikla zālē, gan uz ugunskura vārītu zupu. Valguma godu zupa ar zandartu, līņa kroketes. |
|
Latvija
no 70 - 125 EUR / DBL
Skrundas muižaKarpas kroketes ar pašgatavotu rabarberu majonēzi; Liellopa, cūkgaļas desiņa ar dedzinātu sinepju krēmu; Cepta forele ar sparģeliem un sviesta mērci, Cūkgaļas pavēdere ar bērzu lapu sīrupu un seleriju. Īpašais ēdiens: Muižā pagatavoto saldējumu izlase. |
|
Latvija
MUINI ŪŠIPiedāvā Lībiešu tradicionālo ēdienu maltītes. Sena kurzemnieku ēdiena sklandrauša meistarklases un degustācijas. |
|
Latvija
Kalnmuižas pilsRestorāna ēdienkartes lepnums ir Abavas senlejā augušie zaļumi, augļi un dārzeņi, medījumi un sēnes no Kurzemes mežiem, gaļa, vēži, foreles un kazas siers no novada saimniecībām un virtuves krāsnīs ceptā maize. Ēdienkarte atkarīga no gadalaika. Piedāvājumā sezonai raksturīgi ēdieni. |
|
Latvija
MekeLatvijā un iespējams arī visā Baltijā vienīgais ceļmalas krogs, kurš ierīkots 110 gadus vecā guļbūves kūtī. Daudzveidīga, latviska virtuve ar mūsdienīgu pasniegšanas stilu un garšu. Piedāvājumā bukstiņputra, pelēkie zirņi, maizes zupa. |
|
Latvija
Viesnīca Kārļamuiža“Karlamuiza Country Hotel” atrodas Gaujas Nacionālajā parkā, Amatas upes senlejā, senā muižas ēkā. Ēkas pirmajā stāvā iespējams baudīt maltīti, kas pagatavota un pasniegta restorāna līmenī, nezaudējot mājas garšu un atmosfēru. Ēdienu pagatavošanai šeit izmanto, galvenokārt, vietējās izejvielas, no kurām daļa - dārzeņi, garšvielas un zaļumi audzēti viesnīcas dārzā. |
|
Latvija
IMANTASCepta āte un bute; Baraviku zupa ar sieru; Uz oglēm cepti ņēģ; Žograuši; Novembra pirmajā sestdienā nēģu zvejas sezonas atklāšanas svētki. |
|
Latvija
Usma SPA hotel & campingUsmas ezera zivis - zutis, līnis un zandarts, apkārtnes mežos nomedīts briedis. Iespēja iegādāties kūpinātus zušus un brekšus, piedalīties Usmas ezera zivju degustācijā. Īpašais ēdiens: cepts Usmas zutis, Usmas zuša zupa, brieža gaļas gabaliņi ar brūkleņu mērci. |
|
Latvija
RēderiRojas reņģītes Rēderu gaumē, baltā zivs ar baravikām ''Loms murdā'', bukstiņš (putraimu un kartupeļu biezputra). |
|
Latvija
Viesu māja GarīkasPirmā saimniecība, kas Latvijā uzsāka šitaki sēņu audzēšanu. Piedāvā izzinošu ekskursiju, dalās ar padomiem un cienā ar „Imperatora sēņu” mērci vai zupu. Interesenti var pasūtīt arī citus ēdienus, kuru sastāvā ir šitaki sēnes, kā arī iegādāties tās kaltētā veidā vai sēņu pulveri. Saimnieks gatavo dzērienu „Ponšo”, kas Latvijā degustējams tikai "Garīkās". |
|
Латвия
The Krimulda EstateВ 46 км от Риги находится построенная в стиле классицизма Кримулдская господская усадьба. Предлагаем отметить праздник или провести семинары в помещениях с дыханием древности и чудесным видом на древнюю долину Гауи. В течение летнего сезона предлагаем для ночлега летние домики, а круглый год - уютные комнатки в господском доме поместья. |
|
Латвия
Meza salasГостевой дом с каминным залом для семинаров и банкетов, 5 комфортабельных номеров в гостевом доме, 7 благоустроенных шестиместных домиков выходного дня и 20 мест для подключения трейлеров с отдельным зданием с удобствами. Деревенская баня на 15 человек с услугами банщика или массажиста. Рыбалка. Различные площадки и возможности для занятий спортом. Отдых для семей с детьми.
|
|
Латвия
Дом традиций "Званитаи" B RucavaБулочки, риезис (кугель), руцавское белое масло, слоеный десерт из ржаного хлеба, травяной чай, скабпутра; Культурно-образовательная программа: «Посиделки», «Почетное руцавское угощение»; Мастер-класс по приготовлению традиционных блюд. |
|
Латвия
Apinu kalteWe offer ancient dishes of Madona region (group catering), culinary master classes (ancient dishes, etc.), use home-grown berries (strawberries, raspberries), etc. agricultural products because they own a farm. The guest house is located in an old building, which is easily located. Participation in programs such as "Meet your master", "Real Latvian hosts 2017", etc. |
|
Латвия
Гостевой дом «Маурини»Гостевой дом находится примерно в 6 км от Сигулды. Mauriņi построены так, чтобы из каждого окна можно было видеть один из растущих во дворе древних дубов. Здесь предлагаются блюда латышской домашней кухни, приготовленные из 80 видов варенья. |
|
Латвия
Производство игристого березового сока BIRZIПроизводство находится на полпути между Рауной и Смилтене. Дегустация свежего березового сока, игристого напитка и |
|
Латвия
«Дзирнупес», латышский сельский дворВторой такой натуральный деревенский двор будет трудно найти не только в Видземе, но и в другом месте Латвии. Гости могут остаться на ночлег в старой клети (сохранила старинный запах), понаблюдать за тем, как хозяин работает в кузнице и самому выковать гвоздь, подоить козу, попасти гусей, а также принять участие в сельских работах - прополка, сбор сена, попробовать руку в стрельбе из лука или насладиться радостью бани. |
|
Латвия
Martina Vagnera Vina darzs un vinotava VINI CURLANDIARestoring Renda's winemaking traditions, which were relevant during the time of Duke Jacob, when Renda's sour red wine was popular in Jelgava court, it is offered to taste wine and pumpkin seeds in Mārtiņš Wagner's Vineyard and winery in Renda, it is also possible to see the grape and pumpkin garden. |
|
Латвия
Leisure centre "Sauleskalns"В саулескалнском Доме ремесел можно освоить навыки выпечки ржаного хлеба и скландраусиса, о которых рассказывают в Мастерской хлеба. Хозяева учат печь ржаной хлеб на электрической плите, делятся рецептом и закваской. Гостевой дом предлагает ночлег, бани, возможности активного отдыха. |
|
Латвия
Производство домашнего вина TEVINI«Малиновое игристое вино»; Яблочный бренди Latvadoss; Прогулка по саду и угощение сезонными ягодами и фруктами; Осмотр винного погребка, сопровождаемый рассказом о производстве вина и других напитков и дегустацией продукции. |
|
Латвия
Рыбацкое подворье DIENINASСушеная и копченая местная рыба, продукты рыбной кулинарии, приготовленные по передающимся по наследству семейным рецептам. |
|
Латвия
"Arpus laika"The name of the house is ‘Ārpus Laika’ and it means ‘Beyond Time’. The family has created a landscape park and they practice green living in a dome house designed by themselves. The family also manufactures garden furniture and hammocks. The buildings are surrounded by a beautiful park and a pond full of frogs and fishes. The surrounding landscape of the park with a pergola, a bridge, a forest and fields creates a very tranquil countryside atmosphere that can be experienced just a short drive away from the capital city. The hostess makes wines and offers tasting of different sorts. She also demonstrates cooking of traditional Latvian desserts. The place is also popular for weddings and post-wedding photo sessions. |
|
Латвия
Cельское подворье "Osenieki"It is possible to taste the range of freshly produced BIO products on the farm - vegetables, herbs, berries, fruits and local culinary masterpieces. Other visitors, buyers are offered to read and taste for themselves - to taste the products on the farm, give master classes on the most topical topic for visitors. |
|
Латвия
Гостевой дом «Карлямуйжа»Located in the Gauja National Park, in the ancient valley of the river Amata, in an old manor house. On the ground floor of the building you can enjoy a meal prepared and served at the restaurant level, without losing the taste and atmosphere of the house. Cooking here uses mainly local ingredients, some of which are vegetables, spices and greens grown in the hotel garden. |
|
Латвия
Сельский дом «Лантус»The owners prepare Latvian country dishes, making maximum use of the products available from the company or the surrounding companies. |
|
Латвия
Выпечка скландраушей "Уши"Традиционное блюдо ливов. Мастер-классы по приготовлению старинного курземского блюда, дегустация |
|
Латвия
Травяные чаи и мед TURAIDASТравяные чаи и мед; Образовательные экскурсии, посвященные лекарственным растениям и пчеловодству; Дегустации. |
|
Латвия
Turkalne Manor Brewery and CideryПивоварня и сидроварня Turkalnes Muižas klēts основана в 2018 году, когда была восстановлена старинная клеть Туркалнской усадьбы и возобновлены традиции, начало которых восходит к 1604 году. |
|
Латвия
ГарикасСушеные грибы шиитаке и грибной порошок; «Императорский» грибной соус и суп; Дегустации. |
|
Latvija
Tālavas sidrsTālavas sidra ražotnes mājvieta ir Gulbenē - vietā, kas līdz 1224. gadam atradās seno latgaļu zemē Tālavā. Sidrs tiek darināts tikai no vietējām izejvielām - rūpīgi novāktiem, Vidzemē audzētiem āboliem. Ekskursija ražotnē un degustācija. Piedāvājumā rudens, Vasaras un Apiņu sidrs. |
|
Latvija
The Dikli CastleIn dem 4-Sterne-Superior-Hotel (1896) in einem neobarocken Schloss befindet sich ein edles Restaurant, das zu einem der besten in Lettland zählt. Es werden moderne Interpretationen mit hochwertigen Produkten aus Vidzeme angeboten – in der Umgebung angebaute Kürbisse und Äpfel, sorgfältig gezüchtete Kaninchen und Wiesenlämmer, im Schlossteich oder im See nebenan gefangene Fische. Wenn der Besitzer des Schlosses auf der Jagd war, findet sich auf der Speisekarte auch speziell zubereitetes Wild in hervorragenden Geschmackskombinationen. |
|
Estland
PILGUSEDie Gastgeberin des Landguts Pilguse bietet leckeres Essen an, bei dem lokale Traditionen mit modernen Verfahren kombiniert werden. In den Schlafzimmern genießen die Gäste einen entspannenden Schlaf, die speziell erstellte Speisekarte sorgt für angenehme Geschmäcke und in der Sauna kann man Körper und Geist stärken. Schafsfleisch |
|
Estland
Varbla PuhkekülaMit Schlüsselwörtern Varbla Puhkeküla bezeichnet man das Essen der Küsteneinwohner, Fisch und Bio-Rindfleisch. Bio-Rindfleisch. |
|
Estland
von 44 LVL / DBL
PesaDas Restaurant des Hotels Pesa befindet sich in Põlva. Hier werden Gerichte mit örtlichen und frischen Produkten sowie mit den in örtlichen Wäldern gesammelten Beeren und Pilzen zubereitet. |
|
Lettland
von 55 EUR / DBL
UNGURMUIZADas im Jahre 1732 gebaute architektonisch harmonische Gesamtbild der Holzbauten. Im Gutsgebäude sind Räume für Ausstellungen, Konzerte und Seminare vorhanden. Im Gästehaus befinden sich 7 Schlafzimmer und eine Halle.
|
|
Igaunija
Atpūtas un semināru centrs Klaara-ManniVirtuvē tiek turēti godā tradicionālie ēdieni. Bioloģiski audzēti dārzeņi. |
|
Latvija
no 50 EUR / DBL
ZiedkalniRažo medu un medus produktus un audzē dārzeņu. Saviem viesiem piedāvā degustācijas. Produkciju iespējams iegādāties. |
|
Latvija
LibavaĪpašais ēdiens: Sacepta mencas fileja ar seleriju un āboliem rīsu mīklas maisiņā, pasniegta ar dārzeņu strūdeli un mīdiju mērci. |
|
Latvija
AparjodsViesnīca Siguldā - skaista koka būve ar lubiņu jumtu un ozolkoka durvīm. Kamīns vestibilā. Mājīgas istabiņas ar mīkstām dūnu segām. Masāžas karstā vanna - zem klajas debess pie pirts. Restorāns, sauna, mūzikas klubs – blakus ēkās. ”Aparjods" piedāvā vairāk kā 30 viesu istabas, restorānu, 2 semināru zāles, Mūzikas kluba telpas svinībām un pirts māju ar saunu un Arctic SPA vannu. |
|
Эстония
Vango ImedemaaВ бывшем домике лесника обустроена «Страна чудес Ванго» (Vango Imedemaa) – особое место, где можно встретить лис, зайцев, рысь и даже гномов. Говорят, что здесь можно увидеть и русалок... Гостям предлагаются полезные для здоровья местные продукты. |
|
Латвия
МАЛПИЛССКАЯ УСАДЬБАРесторан расположен в восстановленном в 2008 году здании Малпилского поместья, которое является памятником архитектуры классицизма XIX века. Меню ресторана меняется и пополняется в соответствии со временем года. Композиция тонких вкусов в сочетании с элегантным интерьером поместья. |
|
Латвия
от 44 EUR / B&B
KupfernamsПиршество Ливонского ордена» (Kupfernams Tasty) ‒ застолье из 5 перемен блюд с традиционными закусками, лакомствами и пивом с пивоварни «Ужавас». |
|
Эстония
Дом отдыха PÕNKAПри приготовлении еды особое внимание уделяется национальным блюдам, которые готовят из местных продуктов. |
|
Латвия
PILSBERGU KROGSЖареная сельдь; Горох со шпеком и «коча» (перловая каша с копченым беконом и луком). |
|
Эстония
от 14 LVL / перс.
PIHLA TURISMITALUСемейное предприятие, самостоятельно выращивающее разнообразное исходное сырье для производства собственных продуктов, члены которого также занимаются рыбалкой и охотой. Волшебное место, где можно отдохнуть с семьей. Кухня острова Хийумаа, варенье |
|
Эстония
Sangaste Rukki MajaB «Ржаном ресторане» можно попробовать блюда, приготовленные из выращенной в Сангасте ржи и местных южно-эстонских продуктов ‒ от супов до десертов. Блюда из ржи, ржаные продукты. |
|
Латвия
«Коню дзирнавас»Букстиньш, маленькие мельничные блинчики, выпеченный на мельнице хлеб, открытые пироги, бейгли. |
|
Эстония
Pikla LinnumajaЕду здесь готовят из местных продуктов ‒ можно попробовать выращенную биологическим способом говядину. Говядина, выращенная биологическим способом |
|
Латвия
Гостиница и ресторан LIEPUPES MUIZAРесторан предлагает блюда, в которых современная изысканность городской кулинарии объединена с древними традициями приготовления деревенской пищи. В основе меню ‒ свежие сезонные продукты, поставляемые местными крестьянскими хозяйствами или выращенные в собственном приусадебном экологическом садике пряностей. |
|
Lettland
Ferienhaus MELDERIDas Haus befindet sich an der Landstraße Vidzeme, am Flussufer bei der Grūbe-Mühle. Leicht gesalzene und geräucherte, gegrillte Grūbe-Forelle und Forellensuppe. |
|
Igaunija
VasknaAiz Lielā Munameģa Haanja dabas parkā atrodas Vaskna tūrisma saimniecība, kur gatavo savas ģimenes tradicionālos ēdienus. Šeit tiek atzīmētas arī tautas svētku dienas. |
|
Latvija
Annas HotelANNAS HOTEL atrodas vienā no gleznainākajām Latvijas vietām tikai stundas brauciena attālumā no Rīgas, Amatas novada Zaubes pagasta Annās. Viesnīca renovēta 2010. gadā. Viesiem tiek piedāvāts atpūsties kādā no 9 omulīgajiem viesnīcas numuriņiem, dizainētiem vienā un divos stāvos. |
|
Latvija
IevlejasRudzu saldskābmaize; Maizes cepšanas darbnīca ar stāstu par maizes nozīmi latvieša dzīvē. |
|
Latvija
Pie Andra PitragāBrīvdienu namiņš "Pie Andra Pitragā" atrodas Dundagas novada Kolkas pagasta Pitraga ciemā "Krogu" mājās. Gan brīvdienu namiņš, gan kempinga laukums atrodas klusa meža ielokā, netraucētā atmosfērā no pārējās apkārtnes tikai kādus 800 m no jūras piekrastes. Kempinga laukumā var uzņemt ap 50 teltīm un 3 treileriem. Ir arī iespēja aplūkot visdažādākos senatnīgo žogu veidus vienuviet, kā arī pastaigāties pa 1 km garo meža taku. |
|
Latvija
Maizes ceptuve "Jaunkalēji", kafejnīca "Māmuļa"Saimniecībā pēc senām vecmāmiņas receptēm uz kļavu lapām cep smaržīgo Kalēja saldskābo un Kalēja rudzu maizi, kuras kraukšķīgo garozu apstrādā ar linu eļļu. Piedāvā dalību maizes cepšanas procesā, degustāciju un iegādi. Ir kafejnīca - latviskas virtuves ēdieni, grupu ēdināšana, plaša ēdienkarte, galdu klāšana. Āra terase, piknika vieta, grils, ugunskura vieta, telts vietas. Banketu zāles 100 un 60 personām. |
|
Latvija
BurkānciemsKazu saimniecība un sierotava atrodas civilizācijas neskartā dabas nostūrītī starp Krustkalnu un Teiču dabas rezervātiem. Produkcijā ietilpst kazas un govs piena sieri. Piedāvā ekskursiju saimniecībā un sierotavā, degustāciju. Tiek ražoti puscietie sieri, kas nogatavināti vismaz 2 mēnešus, kā arī kamambērs. |
|
Latvija
Cēsu pils komplekssVasarā pils teritorijā darbojas dažādi amatnieki un aktivitāšu centrs. Viduslaiku virtuves dārzā iespējams satikt dārznieku, kurš audzē dārzeņus, garšvielas un ārstniecības augus. Teatralizētas programmas ar īstām viduslaiku dzīrēm. |
|
Latvija
Zemnieku saimniecība "Cukuriņi"Laidzes pagasta zemnieku saimniecība "Cukuriņi" nodarbojas ar smiltsērkšķu audzēšanu. Saimniecībā 6 hektāru platībā aug ap 10 000 smiltsērkšķu. Lauki apstrādāti ar datorizētu laistīšanas sistēmu. Izaudzētās ogas saimnieki gan pārdod, gan pārstrādā paši, iegūstot smiltsērkšķu sulu, eļļu un saldētas ogas. |
|
Latvija
BitniekiDažādziedu medus, ziedputekšņu, propolisa, bišu maizes, vaska sveču un suvenīru iegāde, kā arī biškopības produktu degustācija un ekskursija. |
|
Latvija
IndrāniĢimenes saimniecība audzē un pārstrādā ekoloģiskus produktus - dārzeņus, augļus, ievārījumus, sīrupus, sukādes, kaltētus garšaugus, tējas. Vienīgais uzņēmums Latvijā, kas ražo bioloģiski sertificētas želejas konfektes, turklāt ar interesantām garšām - sarkanā āboliņa, kumelīšu, liepziedu, rupjmaizes u.c. |
|
Igaunija
Melnā pirts MooskaViesi varēs izjust dažādu saunu atšķirības, kā arī nobaudīt dūmu saunā kūpināto gaļu un mājās cepto maizi. Īpaši iecienīta - kūpināta gaļa. |
|
Latvija
Zemnieku saimnieciba "Arumi"Prepared blood sausages both traditional and more modern. The farms offer sausage-making demonstrations for various interest groups. Farm sausages are special with the prize won at the Riga Food exhibition - People's Taste. Open at any time by prior arrangement. |
|
Latvia
GOGELMOGELS home-made ice-creamDessert made from local products according to a classic recipe – Gogelmogels ice-cream – delicacy from the countryside. |
|
Latvia
KruminiThe Bread House is a special place near Cēsis, where you can bake bread or pies together with the taste of freedom. The owners of the farm offer to participate in real rural bread baking rituals, make dough and bake pies themselves, get to know grains, explore grain products, create Latvian strength signs and learn about centuries-old traditions related to bread. In the old barn you can celebrate both the anniversaries and your special holidays, as well as enjoy extended life skills programs with soup cooked by the fire and watching nature. |
|
Latvia
Gästehaus AUSMASThere are home-made producers of smoked meat and want to develop a concept on the farm, where it would be a place for everyone who wants to learn various practical skills. |
|
Latvia
Lamprey farm KRUPISLamprey catching and processing traditions started long ago in Carnikava, in the place where the River Gauja enters the sea. On the tour you can find out about lamprey and their preparation methods, as well as enjoy them grilled, jellied or in the form of lamprey sushi. |
|
Latvia
Embutes garsaugiA home-grown producer of vegetables and herbs and mixtures of dried herbs, using only products from the farm itself. Special product - "Lešmalīte taste". Product with viburnum and verbena for meat and fish. |
|
Latvia
The LIELKALNI farmBerry orchard on an area of 2 ha, where, less biologically certified, less well-known but health-promoting berries grow: golden currants, edible honeysuckle, lemongrass, actinidia, partridge, blackcurrant, dogwood, sea buckthorn, black elderberry, etc. Visitors can see the garden, taste the seasonal berries, taste and buy products, drink healthy tea. |
|
Latvia
Force of nature, seeds for your healthThe farm produces mixes involving seeds from various plants – ones which are very healthy in terms of human nutrition. Visitors will hear stories, purchase products and taste hemp pancakes. The tour takes place at the “Mazais Ansis” saloon. |
|
Latvia
Sklandrausu cepeja Elma ZadinaHome producer Elma Zadiņa prepares sklandraušs, which have rye flour bottoms, as well as an old Latvian lunch dish - a porridge, using ground wheat and rye flour. The products are produced in small quantities at home. Tasting of porridge and smoothies is possible. |
|
Latvia
Nauksenu Vini WineryThe winery Naukšēnu vīni produces wines, cider and sparkling wines. Fruits and berries are grown locally in Naukšēni, in a certified organic garden – Paradise Orchard. They offer tours of the winery and tasting. |
|
Latvia
KangariSnacks, jams, chutney, dried fruits; Escargot tasting; "Lunch in the country house" with home-made food. |
|
Latvia
55 maritesThe company is engaged in the production and processing of the highest quality medicinal herbal teas. Plants are harvested in the wild, which ensures a high level of consistency of valuable substances. Also, all processes are hand-made, which ensures that the tea consists of full leaves and flowers, not crushed plant powders. The product contains more than 80 different herbal teas, which gives our visitors the opportunity to taste teas that may have never been heard of before, and to arouse interest in how and why to use herbs on a daily basis. |
|
Latvia
Farm DORITES / Daugmales Jana honeyExcursion with a walk to the bee-garden, bee watching, tasting of honey products and wax candle making. |
|
Latvia
Outdoor Pizzeria / Pizza Baking School VINKALNIAn open-air pizzeria is situated in the country house and a place for celebrations is located in the renovated stable, on the shore of Miegupīte. We also offer Latvian dishes, traditions and rituals. |
|
Latvia
Zemnieku saimnieciba "Veckukuri"The farm "Veckūkuri" in Jērcēni parish of Strenči district is included in the top of the most productive herds in Latvia. "Veckūri" is a milk processor that produces non-traditional dairy products from the milk obtained on its farm. The farm is also ranked among the companies that have been awarded the State Export Council awards “Latvian Export Product 2015”. |
|
Latvia
The Sveki rabbit gardenThe tasting program offers to enjoy the nuances of the taste of home-dried duck breast. After tasting, you can buy not only duck breast, but also various meat galleries (rabbit, turkey, chicken and possibly also sheep). The "Country Taste Event" offer is available. The menu can consist of 2-3 dishes for a group, Latvian dishes. |
|
Latvia
Absoluts edThe farm, biologically certified, offers: greens, vegetables |
|
Latvia
Natural chip producer "Latnature"A small food producer in Vidzeme, which is engaged in the processing of vegetables, fruits and berries, producing healthy snacks without sugar and flour. Offers tasting tours, master classes on vegetable truffles and healthy cakes, actively involving guests. Soon there will be a lunch offer - a special kale cabbage soup. |
|
Latvia
Restaurant PLAVAS (MEADOWS)Small, quiet and cosy hotel with a popular gourmet restaurant near the Tallinn highway, in Ainaži, where the air is filled with the aroma of pines and the sea. In the cosy atmosphere of the restaurant you can enjoy a leisurely and delicious meal while feeling the closeness to nature. |
|
Latvia
Piebalgas medusOffers a story about beekeeping, introduces beekeeping products, beekeeping equipment. |
|
Latvia
Guest house KONU DZIRNAVASBarley soup (Bukstiņputra), small pancakes of the mill, bread baked in the mill, flatbread, bagels. |
|
Latvia
Vakars Uz EzeraDinner on the lake. The restaurant is located half an hour's drive from Madona. Every time dinner "Evening on the Lake" is chosen by other chefs. |
|
Latvia
FRAU ILZE KUPCA, „DABAS SALDUMU MAGIJA“Ilze Kupča bakes cakes in Mārupe, preserving her grandmother’s traditions. She has received several awards in various competitions in Latvia. She makes cakes and zephirs from natural products, which are either purchased from Latvian farmers or home producers, grown by herself, or even picked in the forests. Individual orders are accepted. Rye delicacies: blackcurrant and apple zephirs with rye breadcrumbs, lingonberry and caramel cake with rye bread. |
|
Latvia
Zemnieku saimnieciba "Bruveri-Grivas"A farm engaged in the cultivation and processing of large cranberries. Offers berries, cranberry juice, syrup. On Fridays at Dundaga market from From 7:00 to 11:00 it is also possible to buy products. |
|
Latvia
Brewery CESVAINES ALUSIn the vicinity of Cesvaine Castle, in the manor complex building, natural live beer is brewed according to ancient methods. The |
|
Latvia
Campsite BUKDANGASTasting of the Lake Usma fish dishes - eel soup, dried fish, trout sandwiches. You can also catch and cook the trout yourself. |
|
Latvia
Farm MAIZES MAJAFarm Maizes māja near Cēsis, where you can gain joy, strength and vitality! We offer pie parties and bread baking activities; you can get to know the occupation of a baker, cook and culinary specialist; learn valuable skills and have adventures in nature; enjoy traditions and local celebrations; have a party in the ancient barn. Special offer - bread baking rituals and pie parties. |
|
Latvia
A banquet on the farm, restaurant "Otra puse"Exploratory culinary classes "Made in Roja", "Specialities of national cuisine", "Feast of Baltic herring", "Feast of grand pies". Group event "Dinner at the fisherman's farm". You can buy local food produce here |
|
Latvia
Biologiska ogu z/s "Sturi"An organic farm where it is possible to read and taste strawberries directly from the field during the season. There are also real wild strawberries. Sea buckthorn is also grown, can be read and tasted in September. Small-scale processing (juices, syrups, frozen products, jams). |
|
Latvia
Maker of alcoholic beverages VESELIBAS LABORATORIJA (HEALTH LABORATORY)In Cēsis suburbs, in the village of Līvi, skilled craftsmen produce spirits - vodka, liqueurs, infusions, brandies with excellent taste |
|
Latvia
The Silkalni farmIn Silkalni, visitors can get acquainted with a wide range of medicinal plants growing in meadows, fields and gardens, forests and bogs, yards and flower beds, as well as their use in maintaining health. During the excursions, the hostess introduces the secrets of medicinal plants, their cultivation, collection, drying and preparation of tea mixtures, syrups and extracts. Tourists can taste and buy herbal teas on the farm. Especially when applying, the owner shows and tells about the natural energies - veins and the power of stones. |
|
Latvia
Goat’s cheese farm LIVIThe Vidzeme highlands, between Madona and Ērgļi, are home to one of the largest goat herds in Latvia (about 300 goats). Special offer - tomato soup with goat’s cheese balls, goat’s milk ice-cream. |
|
Latvia
Environmental and health farm UPMALIHerbal teas, various herbal products and natural cosmetics. |
|
Latvia
Bakery and campsite IEVLEJASRye sourdough bread; Bread baking workshop with a story about the importance of bread in the life of Latvians. |
|
Estonia
TAMME farm herb gardenTamme farm grows herbs, berries, chilli peppers and vegetables, from which they prepare various products. You can visit the herb and medicinal plant collections, as well as garden café and sales area from May to October. Special offers - herbal teas, herbal mixtures, jams. |
|
Latvia
Rujienas amatnieku biedriba "Ruzele"The offer includes baking bread, cooking jam, tying cheese, making jewelry, leather products, crochet, culinary master classes. Also offers "Made in Rūjiena" tastings (bread, smoked products, culinary products, jams, fresh juices, pumpkin products, seasonal berries and fruits, other dishes in each season) and shopping. |
|
Латвия
Копчение рыбы "У Андриса Питрагса"Great opportunity to taste fresh smoked fish, hear stories about and around fish. Special product - Smoked flounder |
|
Эстония
JaanihansoJaanihanso ‒ это производство, открытое на исторической территории хозяйства семейства Roosimaa, где из эстонских яблок делают сидр и ледяной сидр. Cидр бутылочного брожения и сидр, приготовленный. |
|
Латвия
Производство травяных чаев DOLES TEJASТравяные чаи, лекарственные растения, сушеные яблоки, пряности. Дегустация чаев Doles во дворе бывшего хозяйственного здания усадьбы Долес в сопровождении рассказа. |
|
Латвия
"Дары Дурбе"Домашние вина, ликеры, варенья, фруктовые и ягодные консервы; Дегустация вин и ликеров; Мастер-классы по изготовлению крепкого алкоголя. |
|
Эстония
Деревянный амбар в АвинурмеЗдесь также открыто кафе, где предлагаются блюда, характерные для окрестностей озера Пейпус, и хлеб собственной выпечки, а в сервировке используется деревянная посуда. Рыба озера Пейпус, хлеб собственной выпечки. |
|
Эстония
Винодельня TORIВинодельня Tori ‒ это аутентичный крестьянский хутор Soomaa, где выращивают яблони и виноград, а из собранного урожая делают вино и сидр. В хозяйстве можно узнать секреты приготовления хорошего сидра и вина, познакомиться с особенностями культивации северного винограда; также здесь оказывают услуги питания и проводят дегустации. Домашний сидр |
|
Латвия
Производство сыра и макарон SIERA RAZOTNEЕдинственные в странах Балтии производители «Зеленого сыра». Главный ингредиент сыра ‒ пажитник ‒ хозяева предприятия выращивают в собственном саду. Здесь производят еще два вида рассыпчатых сыров ‒ с ряностями и с чесноком. Здесь также делают масло ги (гхи), 15 видов домашних макарон и пикантную закуску ‒ «кнапсиериньш». Зеленый сыр. |