Этот раздел объединяет жилые помещения и фермы, которые укрепляют идентичность латвийского кулинарного наследия и популяризируют историческое значение ливонской страны в латышской кухне и вкусе сегодня. Эти заведения организуют дегустацию блюд, кулинарные мастер-классы и столы с обслуживанием для мероприятий только по предварительной записи. При предварительном обращении важно согласовать с хозяином время и продолжительность посещения, количество посетителей и плату. В дополнение к программе общественного питания, часто можно приобрести сельскохозяйственную продукцию на месте. Желательно заранее сообщить хозяевам о вашей заинтересованности в покупке продукта. Фермы, предлагающие жилье, также должны быть заранее проинформированы о своем желании провести ночь.
Обзор | Подробности |
---|---|
Латвия
SPA HOTEL USMAРыба из озера Усмас ‒ угорь, линь и судак, а также оленина, добытая в окрестных лесах. Есть возможность купить копченого угря и леща, принять участие в дегустации рыбы, выловленной в озере Усмас. Специальные блюда: жареный угорь из озера Усмас, суп из местного угря, кусочки оленины с брусничным соусом. |
|
Latvija
MekeLatvijā un iespējams arī visā Baltijā vienīgais ceļmalas krogs, kurš ierīkots 110 gadus vecā guļbūves kūtī. Daudzveidīga, latviska virtuve ar mūsdienīgu pasniegšanas stilu un garšu. Piedāvājumā bukstiņputra, pelēkie zirņi, maizes zupa. |
|
Latvija
MUINI ŪŠIPiedāvā Lībiešu tradicionālo ēdienu maltītes. Sena kurzemnieku ēdiena sklandrauša meistarklases un degustācijas. |
|
Latvija
DieniņasKaltētas un kūpinātas vietējās zivis, zivju kulinārijas produkti, kas gatavoti pēc dzimtā mantotām vietējām receptēm. |
|
Latvija
RēderiRojas reņģītes Rēderu gaumē, baltā zivs ar baravikām ''Loms murdā'', bukstiņš (putraimu un kartupeļu biezputra). |
|
Latvija
IMANTASCepta āte un bute; Baraviku zupa ar sieru; Uz oglēm cepti ņēģ; Žograuši; Novembra pirmajā sestdienā nēģu zvejas sezonas atklāšanas svētki. |
|
Latvija
no 70 - 125 EUR / DBL
Skrundas muižaKarpas kroketes ar pašgatavotu rabarberu majonēzi; Liellopa, cūkgaļas desiņa ar dedzinātu sinepju krēmu; Cepta forele ar sparģeliem un sviesta mērci, Cūkgaļas pavēdere ar bērzu lapu sīrupu un seleriju. Īpašais ēdiens: Muižā pagatavoto saldējumu izlase. |
|
Latvija
Lauku mājas RogasBioloģiska saimniecība, kas nodarbojas ar lopkopību, piena pārstrādi un lauku tūrismu. Šeit iespējams iepazīties ar sviesta kulšanas, siera siešanas un biezpiena gatavošanas senajām receptēm. Noslēgumā degustācija. Piedāvājumā svaigpiena sieri no govs piena bez piedevām vai ar garšvielām - dillēm, ķiplokiem, ķimenēm, sierāboliņu, īstais „Jāņu siers”. |
|
Latvija
LantusAtjaunota lauku sēta "Lantus" atrodas vienā no gleznainākajām Latvijas vietām netālu no Burtnieku ezera, Bērzaines pagastā. Iekoptā lauku sētas ainava, ēkas, interjers rada noskaņu par latvisku vidi. Viesiem tiek piedāvāts atpūsties mājīgās istabiņās, kurās savienots senatnīgais ar moderno harmoniskā saskaņā. Saimnieki gatavo latviskus lauku ēdienus, maksimāli izmantojot pašu vai apkārtējo uzņēmumu pieejamos produktus. Lauku sēta ir piemērota vieta ķermeņa un gara attīrīšanai un spēcināšanai, baudot dažādas SPA procedūras, pirtnieka pērienu un peldi piemājas dīķī. Aktīvās atpūtas piekritējiem tiek piedāvātas sezonai atbilstošas sportiskās aktivitātes, kā arī izklaides iespējas visai ģimenei. Lauku sēta aicina sarīkot svinības ar gardām maltītēm un lauciniecisku eleganci, kā arī nosvinēt kāzas pēc senlatviešu tradīcijām. |
|
Latvija
Krimuldas muiža46 km attālumā no Rīgas atrodas klasicisma stilā celtā Krimuldas muiža. Piedāvā svinēt svētkus vai rīkot seminārus telpās ar senatnes elpu un brīnišķīgu skatu uz Gaujas senleju. Vasaras sezonai piedāvā nakšņošanai vasaras mājiņas, kā arī visu gadu istabas muižas kungu mājā. Piedāvājumā trīs ārstnieciskās programmas, kurās tiek izmantoti Latvijā iegūto dūņu produkti. |
|
Latvija
Kalnmuižas pilsRestorāna ēdienkartes lepnums ir Abavas senlejā augušie zaļumi, augļi un dārzeņi, medījumi un sēnes no Kurzemes mežiem, gaļa, vēži, foreles un kazas siers no novada saimniecībām un virtuves krāsnīs ceptā maize. Ēdienkarte atkarīga no gadalaika. Piedāvājumā sezonai raksturīgi ēdieni. |
|
Latvija
Viesnīca Kārļamuiža“Karlamuiza Country Hotel” atrodas Gaujas Nacionālajā parkā, Amatas upes senlejā, senā muižas ēkā. Ēkas pirmajā stāvā iespējams baudīt maltīti, kas pagatavota un pasniegta restorāna līmenī, nezaudējot mājas garšu un atmosfēru. Ēdienu pagatavošanai šeit izmanto, galvenokārt, vietējās izejvielas, no kurām daļa - dārzeņi, garšvielas un zaļumi audzēti viesnīcas dārzā. |
|
Latvija
Meža salasViesu nams ar kamīnzāli semināriem un banketiem, 5 labiekārtoti numuri viesu namā, 7 labiekārtotas sešvietīgas brīvdienu mājas un 20 treileru pieslēgumu vietas ar atsevišķu labierīcību ēku. Lauku pirts līdz 15 personām ar pirtnieka vai masiera pakalpojumiem. Makšķerēšanas iespējas. Dažādi laukumi un iespējas sporta aktivitātēm. Atpūtas iespējas ģimenēm ar bērniem. |
|
Lettland
Gasthof GARIKASGetrocknete Shiitakepilze und Pilzpulver; „Kaiserpilzsauce und -suppe“; Verkostung. |
|
Lettland
GarikasGetrocknete Shiitakepilze und Pilzpulver; „Kaiserpilzsauce und -suppe“; Verkostung. |
|
Lettland
Hof "Lantus"The owners prepare Latvian country dishes, making maximum use of the products available from the company or the surrounding companies. |
|
Lettland
Dzirnupes, lettischer HofEs wäre schwierig, nicht nur in der Region Vidzeme, sondern auch im ganzen Lettland einen anderen ebenso natürlichen Hof zu finden. Die Gäste können in einer alten Kornkammer übernachten, die ihren Duft noch erhalten hat, den Wirt bei der Arbeit in der Schmiede beobachten und selber einen Nagel schmieden, Ziege melken, auf Gänse aufpassen, sowie an Arbeiten auf dem Land teilnehmen: jäten, Heu ernten, Bogenschießen ausprobieren und die Sauna genießen. |
|
Lettland
Haus der Traditionen "Zvanitaji" in RucavaBrotlaibe, Riezis (Kartoffel- und Fleischpudding), selbstgebackenes Brot, weiße Butter von Rucava, Honig, Roggenbrot-Pudding, Kräutertee, Sauerbrei; Kulturprogramm „Abendmahl“, „Festmahlzeit von Rucava“; Meisterklassen für die Zubereitung von traditionellen Gerichten. |
|
Lettland
TALAVAS SIDRSDie Fabrik Tālavas sidrs befindet sich in Gulbene, in einem Ort, der bis 1224 zum alten lettgallischen Gebiet Tālava gehörte. Der Apfelwein wird nur aus lokalen Rohstoffen hergestellt – sorgfältig geernteten Äpfeln aus Vidzeme. Führung durch den Betrieb und Verkostung. Herbst-, Sommer- und Honig-Apfelwein. |
|
Lettland
Gästehaus "Karlamuiza"Located in the Gauja National Park, in the ancient valley of the river Amata, in an old manor house. On the ground floor of the building you can enjoy a meal prepared and served at the restaurant level, without losing the taste and atmosphere of the house. Cooking here uses mainly local ingredients, some of which are vegetables, spices and greens grown in the hotel garden. |
|
Lettland
Kräutertees und Honig TURAIDASKräutertees und Honig; Schulungsführungen zu Heilkräutern und Imkerei; Verkostung. |
|
Lettland
"Arpus laika"The name of the house is ‘Ārpus Laika’ and it means ‘Beyond Time’. The family has created a landscape park and they practice green living in a dome house designed by themselves. The family also manufactures garden furniture and hammocks. The buildings are surrounded by a beautiful park and a pond full of frogs and fishes. The surrounding landscape of the park with a pergola, a bridge, a forest and fields creates a very tranquil countryside atmosphere that can be experienced just a short drive away from the capital city. The hostess makes wines and offers tasting of different sorts. She also demonstrates cooking of traditional Latvian desserts. The place is also popular for weddings and post-wedding photo sessions. |
|
Lettland
Freizeitanlage SAULESKALNSIm Handwerkhaus „Sauleskalns“ kann man im Brot–Workshop lernen, wie man Roggenbrot und Sklandrausis backt. Die Wirte erklären, wie man Roggenbrot in einem Elektroherd backt, teilen das Rezept und den Sauerteig. Das Gästehaus bietet Unterkunft, Saunen und Möglichkeiten der aktiven Erholung. |
|
Lettland
Bio Bauernhof "Osenieki"It is possible to taste the range of freshly produced BIO products on the farm - vegetables, herbs, berries, fruits and local culinary masterpieces. Other visitors, buyers are offered to read and taste for themselves - to taste the products on the farm, give master classes on the most topical topic for visitors. |
|
Lettland
Martina Vagnera Vina darzs un vinotava VINI CURLANDIARestoring Renda's winemaking traditions, which were relevant during the time of Duke Jacob, when Renda's sour red wine was popular in Jelgava court, it is offered to taste wine and pumpkin seeds in Mārtiņš Wagner's Vineyard and winery in Renda, it is also possible to see the grape and pumpkin garden. |
|
Lettland
Fischerhof DIENINASGetrockneter und geräucherter lokaler Fisch, fertige Fischprodukte, zubereitet nach lokalen, in der Familie vererbten Rezepten. |
|
Lettland
Kellerei TEVINI„Himbeer-Sekt“; Apfelbrandy „Latvadoss“; Besichtigung des Gartens mit saisonalen Beeren und Früchten; Besichtigung des Weinkellers mit Erzählung über die Herstellung von Wein und anderen Getränken samt deren Verkostung. |
|
Lettland
Betriebsstätte von sprudelndem Birkensaft BIRZIDie Betriebsstätte befindet sich auf halbem Weg zwischen Rauna und Smiltene. Verkostung von Birkensaft, sprudelnden Getränken und Sirup aus Birkensaft. Es wird auch Löwenzahnwein angeboten. Die Produktion von Birzī hat ein Bio-Zertifikat. |
|
Lettland
Backen von Sklandrausis (Kuchen aus Roggenteig und Karotten) USITraditionelles livisches Essen. Meisterklassen und Verkostung einer alten kurländischen Spezialität Sklandrausis (Kuchen aus Roggenteig und Karotten). |
|
Lettland
Apinu kalteWe offer ancient dishes of Madona region (group catering), culinary master classes (ancient dishes, etc.), use home-grown berries (strawberries, raspberries), etc. agricultural products because they own a farm. The guest house is located in an old building, which is easily located. Participation in programs such as "Meet your master", "Real Latvian hosts 2017", etc. |
|
Lettland
Gästehaus "Maurini"Der Gasthof befindet sich ca. 6 km von Sigulda entfernt. Mauriņi wurde so gebaut, dass man aus jedem Fenster eine der alten 80 verschiedene Marmeladen. |
|
Lettland
LANDGUT TURKALNEDie Brauerei und Mosterei „Turkalnes Muižas klēts“ wurde 2018 gegründet, indem der alte Speicher des Turkalne Landguts wiederhergestellt wurde und die Traditionen von 1604 wiederbelebt wurden. |
|
Estland
Varbla PuhkekülaMit Schlüsselwörtern Varbla Puhkeküla bezeichnet man das Essen der Küsteneinwohner, Fisch und Bio-Rindfleisch. Bio-Rindfleisch. |
|
Estland
Ferienhaus PÕNKABei der Essenszubereitung wird großer Wert auf die nationalen Gerichte gelegt, die mit örtlichen Produkten zubereitet werden. |
|
Lettland
Hotel und Restaurant LIEPUPES MUIZADas Restaurant bietet köstliches Essen, bei dem moderne städtische kulinarische Feinheiten mit den alten Traditionen der ländlichen Küche kombiniert wird. Die Gerichte basieren auf frischen saisonalen Produkten, die von lokalen Bauern geliefert oder im eigenen Bio-Kräutergarten angebaut werden. |
|
Latvija
no 55 EUR / DBL
UngurmuižaViens no izcilākajiem Latvijas 18. gs. koka barokālās celtniecības paraugiem. Tās kungu māja (1732. g.) ir vienīgā Latvijā saglabājusies 18. gs. sākuma koka pils! Ēkas otrajā stāvā ir unikāli un restaurēti 1750.- 1756. g. G. D. Hinša veidoti sienu gleznojumi. Katru gadu augustā Ungurmuižā notiek koncerts „Šubertiāde”, kura laikā atskaņo F. Šūberta, R. Šūmaņa un Fr. Šopēna skaņdarbus. |
|
Igaunija
VasknaAiz Lielā Munameģa Haanja dabas parkā atrodas Vaskna tūrisma saimniecība, kur gatavo savas ģimenes tradicionālos ēdienus. Šeit tiek atzīmētas arī tautas svētku dienas. |
|
Igaunija
Vango ImedemaaBijušajā mežsarga mājā iekārtota Vango Brīnumzeme (Vango Imedemaa) – īpaša vieta, kur var sastapt lapsas, zaķus, lūšus un pat rūķus. Runā, ka šeit varot redzēt arī nāras. Viesiem tiek piedāvāta veselīga vietējā pārtika. |
|
Igaunija
Sangaste Rukki MajaRudzu restorānā var nogaršot no Sangaste rudziem un vietējiem Dienvidigaunijas produktiem gatavotus ēdienus no zupām līdz desertiem. Rudzu ēdieni, rudzu produkti |
|
Latvija
AparjodsViesnīca Siguldā - skaista koka būve ar lubiņu jumtu un ozolkoka durvīm. Kamīns vestibilā. Mājīgas istabiņas ar mīkstām dūnu segām. Masāžas karstā vanna - zem klajas debess pie pirts. Restorāns, sauna, mūzikas klubs – blakus ēkās. ”Aparjods" piedāvā vairāk kā 30 viesu istabas, restorānu, 2 semināru zāles, Mūzikas kluba telpas svinībām un pirts māju ar saunu un Arctic SPA vannu. |
|
Latvija
ZAĶU KROGSĒdienkartē tiek piedāvāta latviešu un Eiropas virtuve, kā arī zivju un medījumu gaļas ēdieni, kuru pagatavošanā tiek izmantoti dabiski produkti. Pašu vārīti ievārījumi, cepta maize, kūpināta zivs. |
|
Igaunija
no 14 LVL / pers.
Tūrisma saimniecība PihlaĢimenes uzņēmums, kurā paši audzē iespējami daudz izejvielu, zvejo un medī. Brīnumjauka vieta, kur atpūsties ar ģimeni. Hījumā salas ēdieni, ievārījumi |
|
Latvija
Mālpils muižaRestorāns 2008.gadā atjaunotajā Mālpils muižas ēkā, kas ir 19.gs. Klasicisma arhitektūras piemineklis. Restorāna ēdienkarte mainās un tiek papildināta atbilstoši gadalaikam. Smalku garšu salikums kombinācijā ar elegantu muižas interjeru. |
|
Latvija
Ķoņu dzirnavasPiedāvā nobaudīt bukstiņputru, dzirnavu mazās pankūciņas, dzirnavās ceptu maizi, plātsmaizes, ūdenskliņģeri. |
|
Latvija
LibavaĪpašais ēdiens: Sacepta mencas fileja ar seleriju un āboliem rīsu mīklas maisiņā, pasniegta ar dārzeņu strūdeli un mīdiju mērci. |
|
Latvija
Annas HotelANNAS HOTEL atrodas vienā no gleznainākajām Latvijas vietām tikai stundas brauciena attālumā no Rīgas, Amatas novada Zaubes pagasta Annās. Viesnīca renovēta 2010. gadā. Viesiem tiek piedāvāts atpūsties kādā no 9 omulīgajiem viesnīcas numuriņiem, dizainētiem vienā un divos stāvos. |
|
Latvija
IevlejasRudzu saldskābmaize; Maizes cepšanas darbnīca ar stāstu par maizes nozīmi latvieša dzīvē. |
|
Latvija
no 50 EUR / DBL
ZiedkalniRažo medu un medus produktus un audzē dārzeņu. Saviem viesiem piedāvā degustācijas. Produkciju iespējams iegādāties. |
|
Latvija
Dikļu pilsPils restorānā, kas atzīts par vienu no labākajiem Latvijā, tiek piedāvātas mūsdienīgas interpretācijas par Vidzemes lauku labumiem – tuvākajā apkaimē briedušiem ķirbjiem un āboliem, gādīgu saimnieku audzētiem trušiem un pļavu jēriem, turpat pils dīķī vai tuvējā ezerā ķertām zivīm. Ja pils saimnieks bijis medībās, ēdienkartē atradīsiet arī īpaši sagatavotus medījumus perfektās garšu kombinācijās. |
|
Igaunija
Pikla LinnumajaĒdiens tiek gatavots no vietējām izejvielām, iespējams nobaudīt bioloģiski audzētu liellopu gaļu. Bioloģiski audzēta liellopu gaļa |
|
Latvija
no 44 EUR / B&B
KupfernamsLivonijas Ordeņa dzīru maltīte “Kupfernams Tasty” maltīte 5 kārtās ar tradicionālām uzkodām un gardumiem, Užavas alus darītavas alu. |
|
Igaunija
Atpūtas un semināru centrs Klaara-ManniVirtuvē tiek turēti godā tradicionālie ēdieni. Bioloģiski audzēti dārzeņi. |
|
Latvija
MelderiAtrodas Vidzemes šosejas malā, Vaidavas upes krastā pie Grūbes dzirnavām. Piedāvājumā no blakus esošās foreļu audzētavas iegūtā mazsālīta, viegli dūmota, grilēta Grūbes forele un foreļu zupa. |
|
Igaunija
no 44 LVL / DBL
PesaViesnīcas Pesa restorānā gatavo ēdienus no vietējām un svaigām izejvielām, kā arī vietējos mežos lasītām ogām un sēnēm. |
|
Latvija
Pie Andra PitragāBrīvdienu namiņš "Pie Andra Pitragā" atrodas Dundagas novada Kolkas pagasta Pitraga ciemā "Krogu" mājās. Gan brīvdienu namiņš, gan kempinga laukums atrodas klusa meža ielokā, netraucētā atmosfērā no pārējās apkārtnes tikai kādus 800 m no jūras piekrastes. Kempinga laukumā var uzņemt ap 50 teltīm un 3 treileriem. Ir arī iespēja aplūkot visdažādākos senatnīgo žogu veidus vienuviet, kā arī pastaigāties pa 1 km garo meža taku. |
|
Latvija
Pilsberģu krogsGaumīgā interjerā tiek piedāvāti zivju un kurzemnieku ēdieni, kas aizgūti no senajām latviešu receptēm. Cepta siļķe; Zirņi ar speķi un koču. |
|
Igaunija
Pilguse muižaPilguse muižā muižkundzes gatavoto gardumus, kombinējot vietējās tradīcijas ar mūsdienu paņēmieniem. Guļamistabās viesi baudīs spirdzinošu miegu, īpaši sastādītā ēdienkarte sagādās patīkamus garšu baudījumus, bet saunā tos gaidīs spēcinošs gars. Īpašais produkts - aitas gaļa. |
|
Latvija
BurkānciemsKazu saimniecība un sierotava atrodas civilizācijas neskartā dabas nostūrītī starp Krustkalnu un Teiču dabas rezervātiem. Produkcijā ietilpst kazas un govs piena sieri. Piedāvā ekskursiju saimniecībā un sierotavā, degustāciju. Tiek ražoti puscietie sieri, kas nogatavināti vismaz 2 mēnešus, kā arī kamambērs. |
|
Latvija
KangariNašķi, ievārījumi, čatniji, žāvēti augļi; Vīngliemežu degustācija; “Pusdienas lauku sētā”, kur tiek pasniegts mājās gatavoti ēdieni. |
|
Latvija
Maizes MājaMaizes mājas lauku sēta pie Cēsīm, kur gūt prieku, spēku un dzīvesprasmes! Piedāvājumā pīrāgu ballītes un maizes cepšanas pasākumi; cepēja, kulināra un pavāra profesiju iepazīšana; dzīves prasmes un dabas piedzīvojumi; tradīciju un gatskārtu ieražu svētki; svinības senā klētiņā. Īpašais piedāvājums - maizes cepšanas rituāli un pīrāgu ballītes. |
|
Latvija
Restorāns PļavasNeliela, klusa un mājīga viesnīca ar gardēžu iecienītu restorānu piedāvā omulīgajā atmosfērā baudīt nesteidzīgu un pārdomātu maltīti ikvienai gaumei un sajust dabas tuvumu Ainažos, kur gaiss smaržo pēc priedēm un jūras. |
|
Igaunija
Tamme saimniecības garšaugu dārzsTamme saimniecībā audzē garšaugus, ogas, čili piparus un dārzeņus, no kuriem gatavo dažādus produktus. Garšaugu un ārstniecības augu kolekciju, kā arī dārza kafejnīcu un pārdošanas zonu var apmeklēt no maija līdz oktobrim. Zāļu tējas, garšaugu maisījumi, ievārījumi |
|
Latvija
Maizes ceptuve "Jaunkalēji", kafejnīca "Māmuļa"Saimniecībā pēc senām vecmāmiņas receptēm uz kļavu lapām cep smaržīgo Kalēja saldskābo un Kalēja rudzu maizi, kuras kraukšķīgo garozu apstrādā ar linu eļļu. Piedāvā dalību maizes cepšanas procesā, degustāciju un iegādi. Ir kafejnīca - latviskas virtuves ēdieni, grupu ēdināšana, plaša ēdienkarte, galdu klāšana. Āra terase, piknika vieta, grils, ugunskura vieta, telts vietas. Banketu zāles 100 un 60 personām. |
|
Latvija
Embūtes garšaugiMājražotājs, kas nodarbojas ar dārzeņu un garšaugu audzēšanu un žāvētu garšaugu maisījumu ražošanu, pamatā izmantojot produktus tikai no pašu saimniecības. Īpašais produkts - "Leišmalītes garša". Produkts ar irbenēm un vībotni gaļai un zivīm. |
|
Latvija
Veselības laboratorijaCēsu pievārtē, Līvu ciematā prasmīgi meistari gatavo stipros alkoholiskos dzērienus - degvīnus, uzlējumus, brendijus ar izcilām garšas īpašībām un skaistu noformējumu, sākta arī viskija ražošana. Uzlējumiem izmanto tikai Latvijā iegūtus augus un augļus, apvienojot katra gadalaika vitamīnu, aromātu un krāsu kombinācijas. Piedāvājumā ekskursija ražotnē, stāstījums par “Veselības laboratorijas” idejas rašanos un vēsturi, iespēja degustēt dzērienu garšu daudzveidību. |
|
Latvija
BitniekiDažādziedu medus, ziedputekšņu, propolisa, bišu maizes, vaska sveču un suvenīru iegāde, kā arī biškopības produktu degustācija un ekskursija. |
|
Latvija
Trušu dārzs un dzīvnieku sēta "Sveķi"Degustācijas programmā piedāvā izbaudīt mājas apstākļos vītinātas pīles krūtiņa garšas nianses. Pēc nogaršošanas iespēja iegādāties ne tikai pīles krūtiņu, bet arī dažādus gaļas galertus (truša, tītara, vistas un iespējams arī aitas). Pieejams piedāvājums "Lauku garšas notikums". Ēdienu kartes var sastāvēt no 2-3 ēdieniem grupai, latviskie ēdieni. |
|
Latvija
Zemnieku saimniecība "Brūveri-Grīvas"Zemnieku saimniecība, kas nodarbojas ar lielogu dzērveņu audzēšanu un pārstrādi. Piedāvā ogas, dzērveņu sulu, sīrupu. Piektdienās Dundagas tirgū no plkst. 7:00 - 11:00 arī iespējams iegādāties produkciju. |
|
Latvija
BandeniekiBišu produkti, medus maisījumi, mājās cepta maize ar medu, bišu vaska sveču liešana. |
|
Latvija
Lauku maizes cepšana "Bērziņi"Bērziņu mājās cep kviešu un rudzu maizi pēc senām dzimtas receptēm. Īpašo garšu un smaržu maizei piedod krāsns, kurai ir vairāk nekā 70 gadi. Piedāvājumā kviešu un rudzu maize; maizes cepšanas darbnīca. |
|
Latvija
Dabīgo čipsu ražotne "Latnature"Neliels pārtikas ražotājs Vidzemē, kas nodarbojas ar dārzeņu, auglu un ogu pārstrādi, ražojot veselīgas uzkodas bez cukura un miltiem. Piedāvā ekskursijas ar degustāciju, meistarklases dārzeņu trifeļu un veselīgu kūku gatavošanā, aktīvi iesaistot nodarbībās viesus. Drīzumā būs pusdienu piedāvājums - īpašā kalē kāpostu zupa. |
|
Latvija
Zemnieku saimniecība "Veckūkuri"Strenču novada Jērcēnu pagasta zemnieku saimniecība “Veckūkuri” ir iekļauta Latvijas ražīgāko ganāmpulku topā. "Veckūri" ir piena pārstrāde, kas ražo netradicionālus piena produktus no savā saimniecībā iegūtā piena. Saimniecība ierindota arī to uzņēmumu vidū, kam piešķirti valsts eksporta padomes apbalvojumi “Latvijas Eksportprece 2015”. |
|
Latvija
Kazas piena produkcija "Līvi"Vidzemes augstienē, starp Madonu un Ērgļiem, atrodas viens no lielākajiem kazu ganāmpulkiem Latvijā (ap 300 kazu). Saimnieka aizraujošs stāstījums par kazām un piedzīvoto saimniecībā. Saimniecībā ražo 6 veidu mīkstos sierus. Tos piedāvā baudīšanai degustācijā. Tomātu zupa ar kazas siera bumbiņām, kazas piena saldējums. |
|
Latvija
Lauku maizes cepšana, "Ievlejas"Rudzu saldskābmaize; Maizes cepšanas darbnīca ar stāstu par maizes nozīmi latvieša dzīvē. |
|
Igaunija
Melnā pirts MooskaViesi varēs izjust dažādu saunu atšķirības, kā arī nobaudīt dūmu saunā kūpināto gaļu un mājās cepto maizi. Īpaši iecienīta - kūpināta gaļa. |
|
Latvija
GogelmogelsSaimniecība, kurā tiek turētas vairak nekā 250 vistas un gatavots mājas saldējums. Piedāvājumā ekskursija saimniecībā, saldējuma degustācija, stāstījums par saldējuma vēsturi. No vietējiem produktiem, pēc klasiskas receptes gatavots deserts - Gogelmogela plombīrs - lauku delikatese. |
|
Latvija
SIA „Krupis”, Carnikavas nēģiCarnikavā, pie Gaujas ietekas jūrā, jau izsenis aizsākušās nēģu zvejošanas un pārstrādes tradīcijas. Ekskursijā iespējams uzzināt par nēģiem un to pārstrādi, kā arī baudīt tos grilētus uz oglēm, želejā un arī nēģu suši. |
|
Latvija
KrūmiņiMaizes māja ir īpaša vieta pie Cēsīm, kur kopā cept maizi vai pīrādziņus ar brīvības garšu. Lauku sētas saimnieki piedāvā līdzdarboties īstas lauku maizes cepšanas rituālos, pašiem gatavot mīklu un cept pīrāgus, iepazīt graudus, izpētīt graudu produktus, izveidot latviešu spēka zīmes un izzināt ar maizi saistītās, gadsimtiem senās tradīcijas. Senā klētī iespējams nosvinēt gan gadskārtu godus, gan savas īpašās svētku dienas, kā arī izbaudīt paplašinātas dzīves prasmju programmas ar ugunskurā vārītu zupu un dabas norišu vērošanu. |
|
Latvija
Absolūts ēdZemnieku saimniecība, bioloģiski sertificēta, piedāvā:
|
|
Latvija
Cesvaines Alus darītavaNetālu no Cesvaines pils, muižas kompleksa ēkā, pēc sentēvu metodēm brūvē dabīgu dzīvo alu, vārot to ar malkas krāsni. Šeit atdzīvinātas 150 gadus senas alus darīšanas tradīcijas, kuras 1865. gadā aizsāka pirmais pilsētas alus brūzis. Apmeklētājiem tiek organizētas ekskursijas alus darītavā, ar degustācijām un saistošu stāstījumu par brūvēšanas procesu. |
|
Latvija
Doles tējasZāļu tēju audzēšana un vākšana. Piedāvājumā kvalitatīva, vietējās izcelsmes produkcija no Doles dabas parkā sastopamajiem un saimniecībā audzētiem augiem - zāļu tējas, ārstniecības augi, žāvēti āboli un garšaugi. Doles tēju degustācija bijušajā Doles muižas saimniecības ēkas pagalmā kopā ar stāstījumu. |
|
Igaunija
Avinurmes kokdarbu klētsPieejama arī kafejnīca, kurā tiek piedāvāti Peipusa apkārtnes ēdieni, kas tiek pasniegti uz koka izstrādājumiem, turklāt šeit pieejama arī pašcepta rupjmaize. Peipusa ezera zivis, pašcepta maize |
|
Latvija
Raunas "Siera ražotne"Vienīgie Zaļā siera ražotāji visā Baltijā. Siera galvenā sastāvdaļa - sierāboliņš - tiek audzēts pašu dārzā. Šobrīd ražotnē top 25 dažādi produkti - 3 veidu beramie sieri, gī sviests, 15 veidu Mājas makaroni (sastāvā - milti, 30% olas, garšaugi), pikantā uzkoda - knapsieriņi. Viesiem piedāvā degustācijas, īpašais produkts - zaļais siers. |
|
Latvija
Dabas saldumu maģijaDabas saldumu maģijā saimniece ir Ilze Kupča. Ilze gatavo kūkas un tortes, zefīrus, vafeles, pīrādziņus, plātsmaizes, ruletes, konfektes, u.c. Gardumi tiek gatavoti no īstiem lauku produktiem - no Latvijas zemniekiem. Daudz izmantotas ogas - no mājražotājiem, pašu audzētas vai salasītas mežos. Ilze no vecmāmiņas mantojusi viņas kūku recepti ar nosaukumu “Vecmāmiņas mantojums”. |
|
Latvija
Camping BUKDANGASVerkostung der Fischgerichte aus dem Usma-See: Aalsuppe, geräucherter Fisch, belegte Brötchen mit Forelle. Man kann auch selbst eine Forelle fangen und zubereiten. |
|
Lettland
The LIELKALNI farmBerry orchard on an area of 2 ha, where, less biologically certified, less well-known but health-promoting berries grow: golden currants, edible honeysuckle, lemongrass, actinidia, partridge, blackcurrant, dogwood, sea buckthorn, black elderberry, etc. Visitors can see the garden, taste the seasonal berries, taste and buy products, drink healthy tea. |
|
Lettland
Gästehaus AUSMASThere are home-made producers of smoked meat and want to develop a concept on the farm, where it would be a place for everyone who wants to learn various practical skills. |
|
Lettland
Ferienhaus und Bio-Bauernhof INDRANIAuf dem Familienbauernhof werden Bio-Produkte angebaut und verarbeitet: Gemüse, Obst, Marmeladen, Sirupe, Sukkaden, getrocknete Gewürzpflanzen, Tees. Zertifizierte Bio-Gummibonbons. |
|
Lettland
55 maritesThe company is engaged in the production and processing of the highest quality medicinal herbal teas. Plants are harvested in the wild, which ensures a high level of consistency of valuable substances. Also, all processes are hand-made, which ensures that the tea consists of full leaves and flowers, not crushed plant powders. The product contains more than 80 different herbal teas, which gives our visitors the opportunity to taste teas that may have never been heard of before, and to arouse interest in how and why to use herbs on a daily basis. |
|
Lettland
Kellerei NAUKSENU VINISeit 2012 werden in der Kellerei Naukšēni Wein, Apfelwein und Sekt hergestellt. Obst und Beeren werden vor Ort in Naukšēni, in dem zertifizierten Bio-Garten Paradīzes ābeļdārzs (Paradiesapfelgarten) angebaut. Es werden eine Führung im Betrieb und Verkostung angeboten. |
|
Lettland
Biologiska ogu z/s "Sturi"An organic farm where it is possible to read and taste strawberries directly from the field during the season. There are also real wild strawberries. Sea buckthorn is also grown, can be read and tasted in September. Small-scale processing (juices, syrups, frozen products, jams). |
|
Lettland
Mahlzeit auf einem Fischerhof, Restaurant "Otra puse"Meisterklassen „Hergestellt in Roja“, „Besonderheiten der nationalen Küche“, „Festmahl der Heringesser“, „Festmahl von Dižrausis (Kuchen aus Roggenteig und Karotten) Veranstaltung für Gruppen „Eine Mahlzeit im Fischerhof“. Produkte lokaler Lebensmittelhersteller zum Kaufen. |
|
Lettland
Bei Andris im Dorf Pitrags, das Räuchern von Fischen, der Küstenregion charakteristische ZäuneGreat opportunity to taste fresh smoked fish, hear stories about and around fish. Special product - Smoked flounder |
|
Estland
TORI ApfelweinbetriebDer Apfelweinbetrieb Tori befindet sich auf dem authentischen Bauernhof Soomaa, wo Apfelbäume und Weinstock angebaut und aus der eingebrachten Ernte Wein und Apfelwein hergestellt werden. Im Betrieb werden die Gäste in die Geheimnisse des guten Apfelweins und Weins sowie Besonderheiten des Weinbaus im Norden eingeweiht. Außerdem wird Essen angeboten und werden Verkostungen veranstaltet. Hausapfelwein. |
|
Lettland
Vakars Uz EzeraDinner on the lake. The restaurant is located half an hour's drive from Madona. Every time dinner "Evening on the Lake" is chosen by other chefs. |
|
Lettland
Rujienas amatnieku biedriba "Ruzele"The offer includes baking bread, cooking jam, tying cheese, making jewelry, leather products, crochet, culinary master classes. Also offers "Made in Rūjiena" tastings (bread, smoked products, culinary products, jams, fresh juices, pumpkin products, seasonal berries and fruits, other dishes in each season) and shopping. |
|
Lettland
Sklandrausu cepeja Elma ZadinaHome producer Elma Zadiņa prepares sklandraušs, which have rye flour bottoms, as well as an old Latvian lunch dish - a porridge, using ground wheat and rye flour. The products are produced in small quantities at home. Tasting of porridge and smoothies is possible. |
|
Lettland
BURG CESISIm mittelalterlichen Küchengarten kann man den Gärtner treffen, der Gemüse, Gewürzpflanzen und Heilkräuter anbaut. Theaterprogramme mit echten mittelalterlichen Festlichkeiten. |
|
Lettland
Bauernhof DORITES/Bienenhonig von Daugmales JanisFührungen mit einem Besuch der Imkerei, Bienenstreicheln, Verkostung der Honigprodukte und Herstellung von Wachskerzen. |
|
Lettland
Force of nature, seeds for your healthThe farm produces mixes involving seeds from various plants – ones which are very healthy in terms of human nutrition. Visitors will hear stories, purchase products and taste hemp pancakes. The tour takes place at the “Mazais Ansis” saloon. |
|
Lettland
Zemnieku saimnieciba "Cukurini"Laidze Parish Farm "Cukuriņi" is engaged in sea buckthorn cultivation. The farm covers about 10,000 sea buckthorns on an area of 6 hectares. The fields are treated with a computerized irrigation system. The owners of the grown berries both sell and process it themselves, obtaining sea buckthorn juice, oil and frozen berries. |
|
Lettland
Piebalgas medusOffers a story about beekeeping, introduces beekeeping products, beekeeping equipment. |
|
Estland
JaanihansoJaanihanso ist ein Betrieb, der im historischen Bauernhof der Familie Roosimaa errichtet wurde und Apfelwein und Eis-Apfelwein aus estnischen Äpfeln produziert. In Flaschen nach traditionellen Methoden der Champagnerherstellung gegärter Apfelwein. |
|
Lettland
Gasthof KONU DZIRNAVASBukstiņputra (Grützen- und Kartoffelbrei), kleine Pfannkuchen aus der Mühle, in der Mühle gebackenes Brot, Brötchen, Wasserkringel. |
|
Lettland
Zemnieku saimnieciba "Arumi"Prepared blood sausages both traditional and more modern. The farms offer sausage-making demonstrations for various interest groups. Farm sausages are special with the prize won at the Riga Food exhibition - People's Taste. Open at any time by prior arrangement. |
|
Lettland
Hof für Kräuter und Kräutertees SILKALNIIn Silkalni, visitors can get acquainted with a wide range of medicinal plants growing in meadows, fields and gardens, forests and bogs, yards and flower beds, as well as their use in maintaining health. During the excursions, the hostess introduces the secrets of medicinal plants, their cultivation, collection, drying and preparation of tea mixtures, syrups and extracts. Tourists can taste and buy herbal teas on the farm. Especially when applying, the owner shows and tells about the natural energies - veins and the power of stones. |
|
Lettland
DURBES VELTESHausweine, Liköre, Marmeladen, Obst- und Beerenkonfitüren; Verkostung von Wein, Likör; Meisterklassen für die Herstellung von Spirituosen. |
|
Lettland
Pizzeria im Freien/Schule zum Pizzabacken VINKALNIIn einem Bauernhof am Ufer des Flusses Miegupīte wurde eine Pizzeria im Freien und in einem restaurierten Pferdestall ein Ort für Feierlichkeiten eingerichtet. Es werden auch lettische Gerichte, Traditionen und Rituale angeboten. |
|