Skatīt ziņas tikai par Naktsmītnēm Ceļojumiem Profesionālās

Accommodation and Travel news

Explore over 150 nature tourism destinations across Latvia and Estonia with our detailed Baltic Nature Tourism Map. Perfect for planning your next vacation, this map highlights the best spots for experiencing the natural beauty of the Baltic States. Start your adventure today!

See detail information on Baltic Nature Tourism web site

Baltic Nature Tourismbalticnaturetourism.com

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...



25. maijā Kaldabruņā notiks Sēlijas kopienu forums, kas šogad ir veltīts mākslai, kas maina. Programmā - trīs izstāžu atklāšanas, kormūzikas cikla pirmatskaņojums, lekcijas, pieredzes stāsti, darbnīcas un darba grupas.

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


Aicinām piedalīties pasākumā, kas iezīmēs jaunu pavērsienu Baltijas sidra attīstībā. Trīs dienu programma piedāvā jaunas zināšanas profesionāļiem un sidra svētkus visiem. Apmācību (klātienē) vadīs Gabe Cook, neatkarīgs pasaules mēroga sidra eksperts no Apvienotās Karalistes, ar 15 gadu pieredzi, sidra zinātāju pasaulē pazīstams kā “Sidrologs” www.theciderologist.com; IG @ciderlogist.

Programmā:

  • 23. maijs, 2024 / bārs "Sidrērija", Peldu iela 24, Rīga / Apmācības: Sertifikāts “Sidra Zinātājs / Cider Guide”.
  • 24. maijs, 2024 / bārs "Sidrērija", Peldu iela 24, Rīga / Darbseminārs Zīmols “Baltijas Sidrs”.
  • 25. maijs, 2024 / Kalnciema kvartāls, Kalnciema iela 35, Rīga / Sidra tirgus.

>>> Pilna pasākuma programma un sīkāka informācija (Latviski, PDF)
>>> Full event program and more details (English, PDF)

Aicināti piedalīties sidrdari, bārmeņi, dzērienu someljē/pomeljē, dzērienu pārdevēji vairumtirdzniecībā un mazumtirdzniecībā, dzērienu eksportētāji, viesmīlības nozares pārstāvji, sidra entuziasti un interesenti.

Registrācija līdz 25. aprīlim: https://forms.gle/uNaCL1MLdhi7VBa27.

Informācija par pieteikšanos un dalību pasākumos: anna@celotajs.lv; +371 22495916.


The nature tourism experts on 19.10.2023. from across the Baltic and Nordic region discuss the emergence and development of nature-based holidays and how experiential travel is now such an important and often-requested option for our customers today. We will be able to see and hear of the latest products to emerge in the sector and expected developments in the future, all part of the journey towards sustainable travel.
​​​Panellists:

Asnate Ziemele, President, Baltic Nature Tourism, Latvia & Estonia

Matijs Babris, President, Latvian Nature Tourism Association

Sylvia Adams, Founder, Amazing Nature Scandinavia, Sweden 

Åsmund Bakke, Owner, Folgefonni Glacier Team

​​This webinar is moderated by Andrew Fairburn and Paul Wagner, Directors at the Nordic Tourism Collective.

The programme and yutube record can be viewed here: https://www.nordictourismcollective.com/naturetourism 

 


Pārgājienu entuziastu kopiena turpina augt, tādēļ Latvijas Lauku tūrisma asociācija “Lauku ceļotājs” nākusi klajā ar iniciatīvu padarīt garās distances pārgājienu maršrutus “Mežtaka” un “Jūrtaka” pieejamākus dažādām sabiedrības grupām, iekļaujot ģimenes ar maziem bērniem, seniorus, cilvēkus ar pārvietošanās grūtībām vai citiem ierobežojumiem. Sadarbībā ar šo sabiedrības grupu organizācijām un projekta partneriem no Latvijas un Igaunijas, tiks izstrādāti vides pieejamības risinājumi, dodot iespēju baudīt pārgājienu pieredzi plašākam sabiedrības lokam.

>>> APKOPOJUMS (prezentācijas, foto, video ieraksts)

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


The Code of Conduct for nature travel in Latvia provides practical guidance to visitors on how to enjoy the country's beautiful natural surroundings while being environmentally friendly and safe. It answers all questions related to traveling in nature in Latvia.

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


The cider-making tradition will be showcased at two international events in Riga: the NICA Cider Competition and the Cider Festival on the first day of the Riga Food exhibition. Diverse cider-related events are scheduled to take place from September 6 to 9.

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


Sidra darīšana ir jauna nozare Latvijā, tomēr jau tagad Latvijas dabīgais sidrs starptautiskos konkursos līdzvērtīgi konkurē ar Eiropas, Ziemeļvalstu un pasaules sidriem no valstīm un reģioniem, kur ir senas sidra darīšanas tradīcijas. Iesaistoties NICA konkursa rīkošanā Rīgā, gribam apliecināt, ka Latvijas sidra nozare ir pelnījusi valstisku atzinību un novērtējumu, līdzīgi kā tas ir Ziemeļvalstīs. Lai sidrs, kā kvalitatīvs un nacionāls dzēriens Latvijā, realizētu savu potenciālu aizstāt ārvalstu dzirkstošos dzērienus kā valsts pieņemšanās, tā draugu viesībās, un kā laba dāvana ciemakukulī, jo ir ražots tepat no mūsu aromātiskajiem Latvijas āboliem.

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


Nozīmīga un biedējoša Pirmā un Otrā pasaules kara “mantojuma” daļa  - ĶĪMISKIE IEROČI ir nogremdēta Baltijas jūras dzelmē. To varētu nosaukt par sava veida bumbu ar laika degli. Tālāk tikai daži fakti, kas aprakstīti zinātniskajās publikācijās.

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


A gastronomic adventure dedicated to Latvian and Baltic natural ciders and their harmony with food, with an emphasis on local small bakeries and cheese producers. Cider makers will share their stories and experience, sommeliers and cider experts from Latvia and abroad will share their recommendations, chefs will discover the best combinations of food and cider to share a unique taste experience with gourmets. Guests are especially invited to appreciate the ciders produced in Latvia and the Baltics in accordance with local products - rye bread or rye flour products and cheese.

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...