Zivju dīķi, makšķerēšana, izbraucieni ar zvejas laivām, vada vilkšana, nēģu tači, zivju žāvēšana, kūpināšana, produkcijas degustācija un iegāde.
Pārskats | Detaļas |
---|---|
Latvija
Reiņa zivis (Reinis-B)Rīgas jūras līča rietumu piekrastē, Lapmežciema pagastā atrodas ģimenes uzņēmums, kas nodarbojas ar karsti kūpinātu zivju produkcijas ražošanu “Reinis-B”. “Reinis - B” specializējas kūpinātu zivju produktu ražošanā, kūpināšanas procesā izmantojot tikai dabīgu alkšņu malku. Piedāvātas tiek gan vietējās, kā arī aizjūras zivis, kas gatavotas pēc dažādām kūpinājuma receptēm un tradīcijām. “Reinis - B” produkciju varat iegādāties vairākās Latvijas vietās: Ragaciema zivju tirdziņā, dažādos gadatirgos un izstādēs. Sadarbībā ar Māras tirgu, kalendāra kārtībā, produktus iespējams nopirkt Salaspilī, Bauskā, Dobelē, Jelgavas, Kauguros un Rīgas “Rimi” laukumos. “Reinis-B” nelielām tūrisma grupām rīko degustāciju ceturtdienās (ne mazāk kā 10 cilvēki), kas sniedz iespēju vērot visu ražošanas procesu savām acīm un nogaršot uzņēmumā gatavotos produktus. Ekskursija ilgst stundu. Lielās tūristu intereses dēļ apmeklējumus iepriekš lūgums saskaņot, iepriekš piezvanot. |
|
Latvija
Makšķerēšana un atpūta pie dīķa "Vectautas"Atrodas 20 minūšu braucienā no Siguldas. Piedāvā makšķerēšanu 3 ha lielā dīķī un atpūtu dīķa krastā. Iespēja iznomāt laivu. Ziemā iespējama zemledus makšķerēšana. Pie dīķa atrodas divsstāvu māja ar virtuvi, kur iespējams pārnakšņot ar saviem matračiem. Mājā ir 3 istabas 1.stāvā, 3 istabas 2. stāvā. Pie mājas ir nojume, netālu no dīķa - lapene. Apmēram 600 m attālumā atrodas Mores kara muzejs, tuvumā ir arī Safarī parks. |
|
Latvija
Zvejnieku sēta "Dieniņas"Saimnieki nodarbojas ar zvejniecības arodu jau trešajā paaudzē. Ikviens garāmbraucējs var iegādāties kūpinātas vietējās zivis. Tūristu grupas var piedalīties aktīvās atpūtas un kultūras pasākumā ar sātīgu zivju smeķēšanu (zābaka mešana pie jūras, zvejnieku sievu stāstījums un teatrāls priekšnesums, zivju kūpināšanas process, degustācijas). |
|
Latvija
Karpu dīķis "Kastos"Dīķa platība ir 2,3 ha, bet tā vidējais dziļums - 4m. Kopš 2013. gada dīķī mājo karpas, līņi, sami, karūsas, līdakas, raudas, asari u.c. zivju sugas. Dīķī līdzās zivju krājumiem dzīvo arī divu veidu vēži. Teritorija ir iekārtota ne tikai makšķerēšanas priekiem, bet arīdzan atpūtai visai ģimenei. Telšu un piknika vietas, speciāli ierīkota peldvieta, WC, dažādas atrakcijas. Makšķeru, vēžu krītiņu, laivu noma un iespēja iegādāties visu piknikam.
|
|
Latvija
Cīrulīšu Mājas labumi"Cīrulīšu mājas labumi" atrodas Kaltenes ciemā Rīgas jūras līča rietumu piekrastē. Uzņēmumā tiek ražoti mājas vīni (dzērveņu, ķiršu, ērkšķogu, plūmju, pieneņziedu, pīlādžu u.c.), kā arī zivju produkcija un citi gardumi no dārzā un mežā lasītām ogām un puķēm. Atsevišķi piesakot, saimniece labprāt sarīkos degustāciju, kuras laikā būs iespējams nobaudīt dažādus vīnus un zivju uzkodas - reņģes, brētliņas un siļķes gan salātos, gan dažādās marinādēs. Pēc iepriekšēja pasūtījuma var tikt arī pie uz ugunskura gatavotas zivju zupas, dārzeņu zupas vai Raganu putras. Visu produkciju iespējams iegādāties turpat uz vietas. |
|
Latvija
SIA „Kaltenes zivis”Vietējais uzņēmums, kas gatavo lielisku zivju kulinārijas produkciju. Ar savu plašo un kvalitatīvo sortimentu tas ir iekarojis stabilu vietu Latvijas tirgū. Piedāvā vairāk kā 50 dažāda veida zivju kulināriju - marinētas zivis, zivis želejā, zivju salātus, gan arī saldētas zivis un filejas. (Avots: Rojas TIC) |
|
Latvija
Viesu māja "Svīres"Piedāvā makšķerēšanu piemājas piecos zivju dīķos un zivju žāvēšanu. Saimnieks gatavo karsti kūpinātas foreles, žāvētas karpas un uz ugunskura vāra zivju zupu. Vistu olu iegāde. |
|
Latvija
Brīvdienu māja "Vējavas"Dažāda lieluma grupām piedāvā došanos jūrā ar zvejnieku laivu un piekrastes zvejas gaitas vērošanu. Uz Svētupes taisītais nēģu tacis atšķiras no Salacas tačiem pēc uzbūves un zvejas principiem. Sezonas laikā kūpina un gatavo gardus nēģus. |
|
Latvija
Pūpoli"Pūpoli" atrodas Rīgas līča krastā, 50 m attālumā no jūras, īsi pirms iebraukšanas Kolkā, netālu no šosejas. Šeit ir pieejama atpūtas vieta, kā arī vieta sporta spēlēm, volejbolam. Apmeklētājiem ir iespējams redzēt kā tiek sagatavotas un kūpinātas butes, vimbas, brekši un asari un citas zivis, iegādāties tās un degustēt. Uz vietas iespējams uzvārīt arī zivju zupu. |
|
Igaunija
KalakuningadKalakuningad piedāvā kūpinātas zivis tieši no krāsns, savukārt sezonas laikā svaigas zivis, kā arī marinētas zivis dažādās mērcēs. Produktus var iegādāties Pärnu tirgū veikalā Kalakuningad, kā arī tieši pagatavošanas vietā Lindi ciematā Pärnumaa. |
|
Latvija
Lauku māja "Ķempēni"Saimniecības (izvietojusies bijušās Ķempēnu muižas kalpu mājā) apkaimes laukos ganās vairāk nekā 200 Latvijas tumšgalves šķirnes aitas. Aitas var apskatīties saimniecībā, kā arī var nogaršot jēra zupu. Tūristiem uz vietas ir pieejama ēdienkarte.Te var iegādāties gaļu, vilnu, ādas un piedalīties izzinošā ekskursijā ar degustāciju, makšķerēt un degustēt foreles (zivis tikai naktsmītņu klientiem). Lauku māja ir saglabāta ar vēsturisko noskaņu. Tā celta 1890. gadā. Mājā viss veidots no koka, kas rada mājīgu un senlaicīgu atmosfēru. Iespējams iegādāties aitu vilnas segas, spilvenus un gultas pārvalkus, kuri darināti “Ķoņu” dzirnavās pēc speciāla pasūtījuma.
|
|
Latvija
Ragaciema zivju tirgusViena no populārākajām kūpinātu un citādi sagatavotu zivju pirkšanas vietām Latvijas piekrastē. Zivis kūpina vietējie uzņēmēji, tādēļ nereti ciemā jūtama patīkama zivju smarža! |
|
Latvija
Salacgrīvas nēģu tačiViena no retajām vietām pasaulē, kur joprojām nēģus rūpnieciskā mērogā zvejo, izmantojot > 150 gadu senu metodi – taci, kas ir pāri upei uzcelta laipa ar murdiem. Uz Salacas ir trīs tači. Vietējā zvejnieka pavadībā var iepazīt zvejas procesu, nobaudīt un iegādāties uz vietas ceptus nēģus. |
|
Latvija
SIA „Krupis”, Carnikavas nēģiAtrodas Carnikavā starp dzelzceļa staciju un Vecgauju. Saimnieki iepazīstina ar Gaujas apkārtnes nēģu ķeršanas un gatavošanas tradīcijām. Nēģus piedāvā trīs veidos- grilletus uz oglēm, nēģus želejā un nēģu suši. Iespējama produkcijas degustāciju un iegāde, kā arī ekskursija. Ekskursija ietilpst informācija par nēģiem un iepazīšanās ar saimnieku sporta slavas zāli un keramikas varžu kolekcijas apskati. |
|
Estland
Bauerhof PIIRIKIVIEin kleiner Produzent, der in seinem Betrieb Erdbeeren anbaut sowie Fisch nach dem estnischen Rezept räuchert und mariniert. Außerdem werden hier Honigbier und Hauswein sowie verschiedene Fleischprodukte hergestellt. |
|
Lettland
Fish soup at "Laikas"Fishermen along the seashore of the Baltic Sea love Laikas. They can hope to catch plaice, cod and eels, after which the owners of the farm will cook tasty fish soup or smoke the fish. You can help out in the process. |
|
Lettland
Camping BUKDANGASEs befindet sich am Ufer des Usma-Sees und bietet eine Vielzahl von Freizeitaktivitäten auf dem Wasser und auf dem Land, kostenlose Lagerfeuerplätze, Kamin im Freien und Catering-Service an. |
|
Lettland
Smoking fish with Vilis TarlapsThe fisherman’s homestead that is alongside the Kolka Lutheran Church offers a look at how fish are smoked and prepared. You can taste the fish and purchase fish that were caught in the sea (mostly plaice). |
|
Lettland
Fisherman Imants PricinsThe fisherman offers you a chance to engage in string-based fishing at the seashore near Nida and Pape, fishing out in the sea (1-2 people), and ice fishing during the winter. You can smoke what you catch or cook fish soup with it. |
|
Lettland
Mahlzeit auf einem Fischerhof, Restaurant "Otra puse"Die Gäste werden hier mit Musik und dem Hausbranntwein Dzimtenīte zur Stärkung der Tapferkeit empfangen. Danach folgt eine Fahrt mit Fischerbooten oder einem Schiff auf dem Fluss Roja oder auf der See. Nach der Fahrt kann man eine Mahlzeit mit einer auf dem Feuer gekochten Fischsuppe, Tischliedern und Tänzen genießen, sowie dem Räuchern von Fischen zuschauen und sie auch verkosten, Bier und Birkensaft trinken. Man kann hier eine Einleitung über den Beruf des Fischers und Erzählungen über das traditionelle kurländische Gericht Sklandrausis und seine Vorbereitung anhören. Lettische Küche: Frischer Fisch Der Morgenfang, Zwiebelsuppe nach lettischem Geschmack, Graupengrütze, Grützwurst, geräucherte Fische, Kartoffelpfannkuchen, Roggenbrot-Dessert, Bier, Hausbranntwein Dzimtenīte, Kräutertee, Birkensäfte, Zider. Das besondere Gericht : Hergestellt in Roja: Auslese der Fischproduktion dieser Region; Makrele in einer besonderen Gewürzmischung „Bokzāles“; Turm aus Quark in einer Erdbeersoße. |
|
Lettland
SillakasThis homestead on the banks of the Rauna River breeds various kinds of fish. During the winter, you can fish for various salmon-type fish, and in the summer you can fish for sturgeon, blue-char, tilapia and trout. You can purchase fish, and tastings are available for groups of visitors. Sillakas is approximately 3 km from Liepasmuiža. |
|
Lettland
PERTNIEKIOffering – a beach created in the quarry as well as the relaxation zone. 2 volleyball playgrounds, swings, trampolines, inflatable attractions. For the youngest kids – water joys in a specially constructed water „eyecup”. In a separated quarry you are offered to fish - trouts, carps, brook trouts, sheatfish. It is possible for you to cook fish, fry, make fish soup. In this case, we offer you all the necessary things for cooking. Fishing takes place all year round. |
|
Lettland
Bei Andris im Dorf Pitrags, das Räuchern von Fischen, der Küstenregion charakteristische ZäuneBesucher können beim Räuchern von Fischen (Butte, auch Hornhechte und Brachsen) teilnehmen, die fertigen Produkte probieren und Erzählungen über die Fischereitraditionen im Ufergebiet lauschen. In diesem Gehöft kann man etwa 20 verschiedene Zaunarten sehen, die für livische Höfe typisch waren. |
|
Lettland
The Zagkalni fishing homesteadYou can go fishing on Lake Usma and then the lady of the house will cook tasty fish soup and smoked fish from what you catch. You can rent a boat, take part in fishing and casting of nets (in the winter, too), or take a cutter trip on the lake. You can also taste canned smoked bream and go horseback riding. |
|
Lettland
Smoking fish with Dzintars ZamaritisOn the second Saturday of each month (or at other times that are arranged in advance), the owner will allow you to test your skills at smoking fish, after which you will be able to taste what you have produced. |
|
Estland
Kala ja võrk zivju veikalinsCeļa malā, kas ved uz Kärdla pilsētu, ir zivju pārstrādes veikals, kur iespējams iegādāties Hījumā zvejnieku nozvejotas zivis gan svaigas, gan kūpinātas, kā arī tiek pārdoti Hījumā mazo ražotāju produkti. Zivis iespējams nobaudīt arī turpat uz vietas, veikalā ir kafejnīcas stūrītis, bet vasarā ārpusē ir terase.
|
|
Estland
Kapteni taluDirekt am Meer, nur 20 Autominuten von Pärnu entfernt befindet sich das Kapitänshaus (Kapteni talu), wo die vom Kapitän frisch gefangenen Fische zu leckeren Fischgerichten verarbeitet erden, die man im Sommercafé kaufen oder verkosten kann. |
|
Lettland
Zivju namins pie JuraThe owners have made sure that everyone can buy fresh and processed fishery products from local producers. During the summer, on the terrace, you can listen to Mazupīte's water, enjoy freshly grilled fish, as well as enjoy particularly delicious cakes, coffee and ice cream. |
|
Estland
TeearuIm Betrieb Teearu werden verschiedene Gerichte vom Fisch aus dem Peipussee zubereitet, besonders ist die hier gemachte marinierte, geräucherte Brachse beliebt. Die Besucher können auch das nach den traditionellen Methoden gemachte Rauchfleisch probieren. Man kann auch Verpflegung bestellen. |