Šajā sadaļā apkopoti ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji visā Latvijā, kuri nodrošina pakalpojumus pēc iepriekš veikta pasūtījuma: lauku tūrisma naktsmītnes un saimniecības, kuri gatavo un godā latviskos ēdienus un tradīcijas, kā arī daudzina zināšanas un prasmes par to gatavošanu. Šie objekti nav atvērti visu laiku un organizē ēdienu degustācijas, gatavošanas meistarklases un klāj galdus pasākumiem, tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Iepriekš piesakoties, būtiski saskaņot ar saimnieku gan apmeklējuma laiku un ilgumu, gan apmeklētāju skaitu, gan maksu. Nereti šajos objektos iespējams, papildus ēdināšanas programmai, iegādāties arī uz vietas laukos gatavotus vai audzētus lauku labumus. Ieteicams saskaņot ar saimniekiem iepriekš ieinteresētību produktu iegādē.
Logo "Latviešu virtuve" nozīmē, ka pie šiem ēdinātājiem iespējams baudīt vismaz 3 laviešu tradicionālos vai modernos ēdienus un dzērienus. Pie katras ēdināšanas vietas uzskaitīti tie latviešu ēdieni un dzērieni, kurus iespējams pieteikt šajās ēdināšanas vietās. Tomēr nereti objektā var pasūtīt arī citus ēdienus un dzērienus pēc vienošanās ar saimieku.
Pārskats | Detaļas |
---|---|
Latvija
UpenīteZemnieku zupa (krupņiks ar guļbim), guļbešnīki, kartupeļu desas (rīvēti zaļi kartupeļi ar saceptu žāvētu cūkgaļu un sīpoliem), cepeškrāsnī cepta karpa vai līnis no pašu dīķa, upenes ar putukrējumu, ķimeņu standziņas, lauku zāļu tējas, biezpiens ar krējumu, rūgušpiena pankūkas. |
|
Latvija
Lauku māja "Aizupmājas"Aukstā zupa, skābētu kāpostu zupa latgaliešu gaumē, plānās pankūkas, krāsnī cepti kartupeļi, sutināta līdaka, mājas kotletes, rupji rīvētas kartupeļu pankūkas ar krējumu un brūkleņu ievārījumu, rabarberu debesmanna, bērzu sulas, pļavu tējas. |
|
Latvija
Lauku māja „Lantus”Dārzeņu biezzupa ar zaļumiem un grauzdiņiem, krāsnī cepts zandarts ar siera cepuri un sezonas dārzeņiem, biezpiena krēms ar ogu mērci. |
|
Latvija
Rucavas tradīciju nams "Zvanītāji"Rucavas goda mielastā piedāvājam ēdienus atbilstoši gada ritam: pavasarī un vasarā piena ēdienus, bimbalu tīri, siļķi ar rāciņiem, Rucavas balto sviestu, rudenī un ziemā vairāk graudaugu, pākšaugu un kartupeļu ēdienus - rīvētus kukulīšus ar gaļas- krējuma mērci, riezi (kuģeli), tīri, maizes zupu vai ko citu ļoti gardu un sātīgu. Ēdienkarte ir jāsaskaņo, piesakot apmeklējumu. |
|
Latvija
Viesnīca „Kārļamuiža”Cepeši, strauta forele, ābolu plātsmaize, mājas saldējums, maizes zupa, debesmannā, baraviku zoste, mājas vīns. |
|
Latvija
Zemnieku saimniecība "Vaidelotes"Zupas, graudu putras, saldie ēdieni, pīrādziņi, plātsmaizes un lauku tortes, virteņi no rupja maluma pilngraudu miltiem ar biezpienu un speķi. |
|
Latvija
Zirgu sēta "Klajumi"Sēņu šniceles, kartupeļu klimpas ar kaltētām sēnēm vai gaļu, krējuma mērci un sīpoliem, ceptas gailenes ar jaunajiem kartupeļiem, dārzeņu un sēņu sautējums, zemenes ar saldējumu, debesmanna, šmakovka. |
|
Latvija
Zvejnieku sēta "Dieniņas"Kaltētas un kūpinātas butes, karsti kūpināti lucīši un citas zivis, kas gatavotas pēc dzimtā mantotām vietējām receptēm. |
|
Latvija
Sklandraušu cepšana "Ūši"Bukstiņputra ar saceptiem sīpoliem un gaļu, kefīrs, zāļu tējas, sklandrausis un citi lībiešu ēdieni. Īpašais ēdiens: Sklandrausis. |
|
Latvija
Ludzas Amatnieku centrsPelēkie zirņi ar škvarkām, asuškas krējuma mērcē, vucena (jēra) pauti, kāposta zupa ar jēra gaļu, Latgales barankas un šmakovka. |
|
Latvija
Atpūtas parks LaumasPupiņu un frikadeļu zupa, bukstiņputra, pankūkas ar ievārījumu, mājas limonāde, zāļu tējas. |
|
Латвия
ЛиепасAukstā zupa, jēra gaļas un svaigu kāpostu zupa, vietējo dārzeņu krēmzupa, cūkgaļas karbonādes, kartupeļu pankūkas, zemeņu zupa, „Selgas” cepumu kūka. |
|
Латвия
Гостевой дом «Кучуру дзирнавас»Квашеная капуста, свиные ребрышки, домашние котлеты, луковые колечки, деревенские Кучурские торты, натуральные соки, ягодные напитки. |
|
Латвия
Гостевой дом «Маурини»Соус из лесных грибов, толокняный, молочный с картофельными клецками суп, суп с ячменной крупой, суп из лесных грибов, рыбный суп, картофельные клецки с салом и сметаной, букстиньпутра, фаршированная брюква, маринованная курица, мясо дичи, слойка из черного хлеба, хлебный суп, буберт с киселем, тонкие блины, пирожки, открытый пирог и варенья. |
|
Латвия
База отдыха «Леясмалас»Бульбешники (и с морковью), 7 видов сыра, домашние колбасы (вареные, жареные, кровяная колбаса), секонкас (теплое блюдо из свиных внутренностей), рыбный суп, копченный угорь, фаршированная щука, рыбные котлеты, Аулейские клёцки, березовый сок, самогон. |
|
Латвия
Сельский двор "Андрупене"Клёцки, панцаки с цимусом, теплый хлеб, масло, сыр, травяные чаи и шмаковка. |
|
Латвия
Дом выходного дня «Звейниеки»Каша с домашним вареньем, рыбный суп, котлеты из леща или щуки, копченые карпы, запеченный в духовке судак с картофелем или овощами, тушеная дикая утка, тушеная лосятина, молоко с лесными ягодами. |
|
Латвия
Корчма «Авени»Овсяная каша, молочный суп, тыквенный суп, холодный свекольный суп, домашние котлеты, картофельные и тонкие блины, хлебный суп. |
|
Латвия
Место для отдыха «Скайста Разна»Блюда из пресноводной рыбы - приготовленная на костре Разнасская уха, копченая рыба, лини в сметанном соусе, жареные в масле окуни, запеченный в духовке лещ, фаршированная щука и другие, приготовленные из местных продуктов блюда. |