EU
Archived - 01.04.2016 - 30.06.2017 (699418 — COS-TOUR-2015-3-04-1)

TastyCheeseTOUR

Projekta jaunumi

Klāt laiks doties ziedošajās Latvijas pļavās, vākt Jāņu zāles, pīt puķu un ozolu vainagus un gatavoties šai nozīmīgajai mūsu tautas tradīcijai. Kā to darīt? Vai pasēdēt pie ugunskura, vai nodoties ugunsrituāla valdzinājumam? Lūk, mūsu apkopotās idejas no Jūrkalnes līdz Rīgai un no Rīgas līdz Balviem! Mēs, "Lauku ceļotājs", iesakam svētkus pavadīt laukos!

Kā arī mūsu mājas lapā www.celotajs.lv tapusi jauna sadaļa, kas veltīta Jāņu svinēšanai, kur īsumā iepazīstinām ar šo svētku tradīcijām, ticējumiem un ēdieniem - īpaši Jāņu sieru: http://www.celotajs.lv/lv/c/wrth/traditions/events/midsummer.

Lai lustīga līgošana!

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


Tuvojas gada krāšņākie latviešu gadskārtas svētki - Jāņi! Tiem rūpīgi gatavojamies arī mēs, "Lauku ceļotājs", un esam sarūpējuši divus jaunumus, lai iepazīstinātu ar šo svētku nozīmīgumu un tradīcijām.

1)  Mūsu mājas lapā www.celotajs.lv tapusi jauna sadaļa – veltīta Jāņu svinēšanai, kur īsumā iepazīstinām ar šo svētku tradīcijām, ticējumiem un ēdieniem - īpaši Jāņu sieru. Apkopojam arī informāciju par Līgo pasākumiem visā Latvijā – sākot no saulgriežu rituāliem līdz ciema zaļumballēm, kā arī viesu mājām, kuras iespējams īrēt svinēšanai draugu lokā: http://www.celotajs.lv/lv/c/wrth/traditions/events/midsummer

 

 

Lasīt pilnu ziņas tekstu ...


27. un 28. maijā visā Latvijā norisinājās akcija "Atvērtās dienas laukos 2017", kuras laikā 120 saimniecības Latvijā (tai skaitā arī 4 Sierziņa saimniecības) aicināja viesus doties uz laukiem.

 

Read full story ...


05/30/2017

Vai zinājāt, ka pastāv vairāk kā 240 siera tipu, kas saņēmuši Eiropas Savienības Pārtikas kvalitātes shēmas to aizsardzībai (“Aizsargāta ģeogrāfiskās izcelsmes norāde”, “Aizsargāts cilmes vietas nosaukums”, “Garantētas tradicionālās īpatnības”) un ka Eiropas Savienības siera tirgus ir lielākais pasaulē?

Šajā lapā atradīsiet informāciju par 6 valstu sadarbību, popularizējot sieru, kā iemeslu doties ceļā, lai to nogaršotu - kā savā valstī, tā ārpus tās. Tūrisma maršruti, informācija par siera festivāliem, siera veidiem un ražotājiem: Kanāriju salās, Maltā, Bulgārijā, Slovēnijā, Itālija un Latvijā.

Skatiet informāciju par "Sierziņu" maršrutiem un saimniecībām arī mūsu lapā šeit: www.celotajs.lv/lv/c/brand/cheese, daudzas no kurām piedalās arī Atvērtajās dienās laukoas 27.-28. maijā.

Vai atveriet "Tasty cheese tour" lapu  http://www.tastycheesetour.eu


20. aprīlī LLTA "Lauku ceļotājs" ES COSME programmas atbalstīta projekta “Tasty Cheese Tour” ietvaros organizēja mediju braucienu uz zemnieku saimniecību "Celmi" Bauksas novada Codē. Mediju pārstāvji iepazuinās ar saimniecības vēsturi, piedāvājumu un baudīja vairāku veida sierus. 

FOTO galerija.


Konferencē "Ilgtspējīgs tūrisms lauku attīstībai"  Italijas pilsētā Bergamo 16.-17.02.2017  piedalījāmies, lai dalītos pieredzē ar ilgtspējīgu tūrismu Latvijā, jauniem produktiem un iegūtu labās prakes piemērus siera ražšanas izmantošanai tūrismā. 

Te atrodama SĪKĀKA INFORMĀCIJA un programma par konferenci un iespējām piedalīties (angļu val.). www.facebook.com/strd2017   un http://strd2017.org/  

Pasākuma kopsavilkums angļu valodā


09/20/2016

Ir izstrādāta brošūra "Gardā siera ceļš", kur ir apkopota informācija par “Sierziņu” vietām Latvijā – mājražotājiem, zemnieku saimniecībām, lielākiem un mazākiem piena pārstrādes uzņēmumiem, kooperatīviem un pienotavām Latvijā, kur var uzzināt par siera gatavošanas procesu, vēsturi, doties izzinošās ekskursijās, iegādāties un nogaršot dažādas Latvijā ražotas siera šķirnes. Ja konkrētais ražotājs neuzņem apmeklētājus, tad aprakstā ir norādīts tā tuvumā esošais veikaliņš, kurā var iegādāties šī ražotāja sieru un citus piena produktus. Te atrodamas arī atsevišķas nozīmīgas vietas, kas saistītas ar siera ražošanas vēsturi Latvijā.

Read full story ...

See all news for "Lauku Celotajs printed publication news"


"Riga food" ir plašākā pārtikas izstāde Baltijas valstīs, kas ik gadu iezīmē nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un sniedz iespēju iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Šogad izstāde norisinājās četras dienas - no 7.-10. septembrim Ķīpsalas izstāžu hallē, kur ikviens gardēdis varēja smelties idejas savai ēdienkartei, nogaršot daudz ko jaunu un baudīt pavāru, konditoru un bārmeņu šovus, savukārt profesionāļi – smelties idejas, gūt jaunas zināšanas un informāciju, kā arī veicināt sava biznesa attīstību.

Kopumā izstādē piedalījās 703 uzņēmumi no 37 valstīm un bija apmeklējami 15 valstu nacionālie stendi.  Kopumā izstādi apmeklēja 38924 apmeklētāji.

Latviju izstādē pārstāvēja vairāk kā 460 uzņēmumi, tostarp ap 150 mājražotāju no visas Latvijas, kas sapulcēti pateicoties "Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centram" (LLKC). 

Read full story ...


Esam uzsākuši jaunu projektu ar mērķi izveidot ar sieru un siera ražošanu saistītus tūrisma maršrutus lauku apvidos. Izcelsim arī Eiropas Savienības kvalitātes shēmas „Aizsargāta ģeogrāfiskās izcelsmes norāde”, „Aizsargāts cilmes vietas nosaukums”, „Garantētas tradicionālas īpatnības”. ES pārtikas kvalitātes shēmu aizsardzībā šobrīd no Latvijas ir tradicionālais Jāņu siers, taču arī citi mūsu lieliskie sieri ir pelnījuši ievērību un papildu popularizēšanas iespēju, ko dod projekts.

Read full story ...


Co-funded by the COSME programme of the European Union