Atpūta laukos

Krodziņi

Krodziņi, kafejnīcas un citas vietas laukos un mazpilsētās, kur piedāvā garšīgus, no svaigiem vietējiem produktiem un arī pēc tradicionālām latviešu virtuves receptēm gatavotus ēdienus, kas katrā Latvijas novadā ir atšķirīgi.

  • Piesaistot apmeklētāju grupas, tiek izstrādātas īpašas programmas, kuru laikā ne tikai pasniedz ēdienu, bet arī stāsta ar to saistītās svētku un ikdienas tradīcijas, dzied dziesmas. Dažkārt programma paredz apmeklētāju iesaistīšanu ēdiena gatavošanā.
  • Ēdienkartē tiek izmantoti vietējie ēdienu nosaukumi ar paskaidrojumiem, vietējais dialekts.
  • Piedāvājot latvisko virtuvi, arī interjerā tiek izmantots etnogrāfisks stils vai vietējo meistaru darinājumi – trauki, mēbeles, tekstils, utt.
Pārskats Detaļas
N/A
Latvija

Viduslaiku krogs Jaunpils pilī

Krogs atrodas Jaunpils pilī, kura celta 1301. gadā kā Livonijas ordeņa cietoksnis, ko no trim pusēm apņem dzirnavu dīķis. Vēlākajos gados pili pārveidoja, pielāgojot to muižkungu vajadzībām. Mūsdienās pils ir tūristu mītne ar plašu piedāvājumu pils viesiem – viesnīcu, ekskursijas, krodziņu, telpas svinībām u.c. pakalpojumiem. Krodziņa ikdienas ēdienkartē viduslaiku ēdieni mijas ar tradicionālo latviešu virtuvi. Ēdienu riktēs ietilpst tādi ēdieni kā lēcu zupa ar gaļas bumbām, švābu siera zaļās klimpas, vērša mēle ar meža veltēm, gozēts cāļa stilbs ar plūmēm, strauta forele ar pētersīļu mērci un citi gardi ēdieni. Jau izsenis krogs ir pazīstams ar saviem viduslaiku mielastiem, kas nav tikai maltīte, bet ir īsts piedzīvojums draugu, ģimenes un kolēģu lokā viduslaiku gaisotnē. To īpaši ir iecienījušas gan latviešu, gan ārvalstu grupas. Maltīte ir īpaša - tā ēdama gan ar koka karotēm, gan ar rokām. 

Attālums no valsts galvaspilsētas70   Sezona1-12   Pieņem individuālus apmeklētājus Piedāvā naktsmītni Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Pieņem tūristu grupas
N/A
Latvija

Ceptuve "Lāči"

Latvijā un aiz tās robežām populārās Lāču maizes cepšanas procesā pielieto no seniem laikiem izkoptās meistaru zināšanas un prasmes. Te var doties ekskursijā, veidot un cept maizi, ieturēt maltīti krodziņā, kur ēdiena gatavošanā izmanto „Lāču” produkciju, kombinējot ar sezonāliem un vietējo zemnieku produktiem, un iespējams iegādāties šeit saražoto produkciju.

Svinības   Bērniem un jauniešiem   Semināri   Attālums no valsts galvaspilsētas40   Sezona1-12   Pieejams cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Iespējams pasūtīt maltītes Apmeklējums iepriekš jāpiesaka Interneta pieslēgums Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Pieņem tūristu grupas Pieņem individuālus apmeklētājus
N/A
Latvija

Odzienas krogusmāja

Odzienas krogusmāja atrodas Odzienas centrā - atjaunotajā kroga ēkā, kas piederējusi Beņķu dzimtai. Ēdina tikai pēc iepriekšēja pasūtījuma.

Latviešu virtuve: Svaigu pupiņu zupa ar miežu grūbām un muižas brūža drabiņu pīrāgu, vistas krūtiņa kraukšķīgi grilēta svaigu sīpolu un krējuma mērcē, drumstalu maize ar dārza ogām, ko pasniedz ar mājās gatavotu alus saldējumu.

Īpašais ēdiens: Odzienas īpašais alus.

Attālums no valsts galvaspilsētas132   Sezona5-9   Pieņem individuālus apmeklētājus Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Piedāvā naktsmītni Pieņem tūristu grupas
N/A
Latvija

Ludzas Amatnieku centrs

Apskatāmi un iegādājami > 40 Latgales amatnieku darbi. Te piedāvā senlatgaļu tērpā ģērbta gida stāstījumu Suprādku istabā par seno baltu cilšu dzīvi, amatniecības rašanos un attīstības vēsturi, senajiem ētikas un darba likumiem, tradīcijām, arī arodu demonstrējumus un seno amatu iemaņu apgūšanu. Grupas var ieturēt pusdienas ar latgaļu ēdienu, maizes un dzērienu gatavošanas prasmju skolu Latgaļu kukņā. LAC ir piešķirta Latviskā mantojuma kultūras zīme.

Latviešu virtuve: Pelēkie zirņi ar škvarkām, asuškas krējuma mērcē, Latgales barankas un šmakovka.

Īpašais ēdiens: Vucena (jēra) pauti un kāposta zupa ar jēra gaļu.

Svinības   Bērniem un jauniešiem   Semināri   Vēsturiskā mantojuma agrotūrisms   Attālums no valsts galvaspilsētas270   Sezona1-12   Pieņem individuālus apmeklētājus Apmeklējums iepriekš jāpiesaka Pieņem tūristu grupas Iespējams pasūtīt maltītes
N/A
Latvija

Viesu nams „Kārļamuiža”

"Kārļamuiža" restorāns atrodas Kārļos, Amatas novadā. Daļa no viesu nama "Kārļa muiža". Iekārtota bijušajā muižas ērbeģī. Izmanto galvenokārt vietējos produktus un gatavo tikai pēc individuāla un iepriekšēja pasūtījuma.

Attālums no valsts galvaspilsētas70   Sezona1-12   Nepieciešama iepriekšēja pasūtīšana Piedāvā naktsmītni Pieņem tūristu grupas Pieņem individuālus apmeklētājus
N/A
Latvija

Restorāns „Kukšu muiža”

Restorāns atrodas Kukšu muižā, un tas piedāvā vietējo virtuvi no svaigiem sezonas produktiem. Ēdienus gatavo tikai pēc iepriekšēja pasūtījuma un individuāli, vai arī muižas viesiem. Piedāvājumā arī pasaules valstu virtuve.

Attālums no valsts galvaspilsētas95   Sezona1-12   Piedāvā naktsmītni Pieņem tūristu grupas Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Pieņem individuālus apmeklētājus
N/A
Latvija

Pilskrogs

Pilskrogs atrodas Ēdoles pilī, kurai ir sena un bagāta vēsture. Pils ir unikāla, vēsturiska celtne - vienīgā Kurzemes bīskapijas pils, kas joprojām ir apdzīvota. Pils vilina gan ar tās bagāto mantojumu, gan ar teiksmām un mītiem.
Klientiem pieejami ne tikai ēdināšanas pakalpojumi, bet arī naktsmītne un aizraujoša ekskursija pa pils viduslaiku muzeju. Pilskrogs atrodas Ēdoles pils Kamīnzālē, pils vissenākajā daļā, kura saglabājusies līdz mūsdienām. Piedāvā augstas kvalitātes ēdienus, izmantojot izejvielas, ko pamatā iepērk no vietējiem uzņēmumiem, zemniekiem, sēņu un ogu lasītājiem sezonas laikā.

Sezona1-12   Pieņem tūristu grupas Piedāvā naktsmītni Pieņem individuālus apmeklētājus Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš
N/A
Latvija

Rēderi

Krodziņš "Rēderi" atrodas Kaltenē, jūras krastā – viesnīcā „Rēderi”. Ēdienkartē iekļautie ēdieni gatavoti no vietējo Kaltenes vai Talsu novada ražotāju produkcijas, lielākoties zivīm. Ēdienkartē iekļauti latviešu ēdieni un tradicionālie kurzemnieku ēdieni. Iespējams izīrēt telpas, rīkot kāzas un citas svinības līdz 50 viesiem.

Svinības   Attālums no valsts galvaspilsētas110   Sezona5-9   Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Piedāvā naktsmītni Iespējams pasūtīt maltītes Pieņem tūristu grupas Pieņem individuālus apmeklētājus
N/A
Latvija

Zirgu sēta "Klajumi"

Zirgu sētā mīt gan draudzīgi Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas šķirņu zirgi (kopā 12), gan 3 omulīgi dažādu šķirņu suņi, truši, vistas, govis un kaķi. Šeit var sajust īstu lauku vidi četrās viensētās - Klajumos, Ganiņos, Ķemeros un Krastos, dabas parka "Daugavas loki" un Latvijas-Baltkrievijas pierobežas ainavas zirga mugurā. No vietējiem produktiem (dārzeņi, cūkgaļa, liellopu gaļa) gatavo Latgales ēdienus un dzērienus.

Latviešu virtuve: Sēņu šniceles, kartupeļu klimpas ar kaltētām sēnēm vai gaļu, krējuma mērci un sīpoliem, ceptas gailenes ar jaunajiem kartupeļiem, dārzeņu un sēņu sautējums, zemenes ar saldējumu, "šmakovka''.

Īpašais ēdiens: Klajumu debesmanna.

Bērniem un jauniešiem   Aktīvā atpūta   Izjādes   Skaisti skati   Vēsturiskā mantojuma agrotūrisms   Attālums no valsts galvaspilsētas275   Sezona1-12   Piedāvā naktsmītni Pieņem individuālus apmeklētājus Apmeklējums iepriekš jāpiesaka Nepieciešama iepriekšēja pasūtīšana Pieņem individuālus apmeklētājus Iespējams pasūtīt maltītes Pieņem tūristu grupas
N/A
Latvija

Valmiermuižas alus

Ciemojoties Valmiermuižas alus darītavā, iespējams iepazīt muižas seno vēsturi un alus darīšanas tradīcijas, savām acīm ieraugot, kā no dabīgām sastāvdaļām nesteidzīgi top dzīvais alus un kā pa muižkungu modei to nobaudīt. Brūža apskati papildina dzīvā alus degustācija. Blakus alus darītavai, senajā klēts ēkā, iemājojusi Valmiermuižas alus tirgotava un Valmiermuižas alus virtuve. Tirgotavā pilnā klāstā meklējami Valmiermuižas brūvējumi, gardumi un citu latviešu meistaru darinājumi. Te atrast varēs gan ciemakukuli un dāvanu mūsu pašu latvietim, gan suvenīru, kam ceļot prom uz citām zemēm.
Savukārt Valmiermuižas alus virtuvē daudzinātais #zemesgarša stāsts ir par Latvijas zemē meklējamiem produktiem katrā no sezonām. No tā, kas šobrīd Latvijas laukos, pļavās, mežos un ūdeņos atrodams, diendienā restorāna virtuvē tiek radītas pārsteidzošas garšu kombinācijas.

Svinības   Semināri   Bērniem un jauniešiem   Attālums no valsts galvaspilsētas109   Sezona1-12   Pieņem individuālus apmeklētājus Apmeklējums iepriekš jāpiesaka Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Iespējams pasūtīt maltītes Pieņem tūristu grupas