Obwohl das Roggenbrot seinen eigenen kräftigen Geschmack hat, passt es gut zu anderen Produkten und kreiert somit einen neuen Genuss. In der Küche geschickter Wirte wird hartes, trockenes Roggenbrot in leckere Süßspeisen verwandelt. Die Zubereitung solcher Süßspeisen entspricht perfekt den neuesten Trends, ein Leben ohne Müll zu führen, denn auf diese Weise kann man hervorragend die Brotkruste und die Endstücke verwenden, die sich im Laufe der Zeit angesammelt haben.
Überblick | Details |
---|---|
Lettland
Gehöft für lettische Traditionen CAUNITESFür individuelle Besucher und Gruppen bis 30 Pers. Brotverkostung 1–1,5 Std. Backen eines eigenen Brotlaibs im Holzofen 2–3 Std. |
|
Lettland
von 66 - 200 EUR / DBL
SCHLOSS BIRINIDer Geschmack des lettischen Roggenbrotes wird in dem traditionellen Roggenbrot–Schichtdessert hervorgehoben. Saisonal – zum Johannis–Fest kommt hausgemachter Käse mit geröstetem Roggenbrot und Wabenhonig auf die Speisekarte. |
|
Lettland
HERRENHAUS ARENDOLEBesonderes Angebot – ein Gericht aus Roggenbrot– und Käseschichten mit Riga Black Balsam, zubereitet mit Sauerteigbrot. |
|
Lettland
Zentrum der Handwerker von LudzaIndividuelle Besuche täglich von 9 bis 17 Uhr. Außerhalb der Saison sonntags geschlossen. Voranmeldung für Gruppen und Meisterklassen. Führung 1 h, Meisterklassen im Backen von Brot– und Pfefferkuchen 30 Min.–1 Std. Mehrtägige Meisterklassen im Kochen für Gruppen; Bierverkostung. |
|
Lettland
Brantu manorSaimniece cep rudzu rupjmazi, piedāvā maizes darbnīcu ar degustāciju un piedāvā ēdināšanas pakalpojumus. |
|
Lettland
Brauerei VALMIERMUIZAS ALUSFührung, in der man erfahren kann, wie Bier, Malzgetränk und Kwas hergestellt werden, und diese Getränke auch probieren kann. Für Gruppen 1–50 Pers., 1,5–2 Std. Möglichkeit, eine von vier Arten der Verkostung zu wählen. Weitere Informationen: https://www.valmiermuiza.lv/ciemosanas–valmiermuiza/ekskursijas/ |
|
Lettland
Restaurant "Valguma pasaule"Restorānā piedāvā dažādu garšu pašu ceptu maizīti, arī no rudzu miltiem. Desertā - tradicionālo rupjmaizes kārtojumu. Uzkodās - dažādus kanapē ar rudzu maizi. |
|
Lettland
Haus der Traditionen "Zvanitaji" in RucavaTradīciju namā ir iespēja iepazīt Rucavas kultūras mantojumu, nobaudīt īstu lauku rupjmaizi ar medu vai arī kādu no kurzemnieku iecienītajiem ēdieniem – rāciņus ar balto sviestu, kukulīšiem vai skābputru. Piedāvā ēdināšanu grupām. |
|
Lettland
Café "Mammadaba"Roggenbrot–Schichtdessert, das aus geröstetem Roggenbrot, saurer Sahne und einer Soße aus frischen Himbeeren oder Moosbeeren zubereitet wird; Roggenbrot–Creme mit Gelee; in Roggenmehl paniertes Fischfilet; Buletten in Roggenbrotbröseln. |
|
Lettland
Backen von Sklandrausis (Kuchen aus Roggenteig und Karotten) USIMeisterklassen im Zubereiten von Sklandrausis für Gruppen bis 10 Personen, 2 Std. Verkostung für Gruppen 5–50 Pers., 45 Min. Traditionelle Mahlzeiten im Freien für Gruppen bis zu 50 Personen. |
|
Latvija
Viesu nams „Mauriņi”Piedāvā rudzu maizes kārtojumu, maizes zupu, rudzu saldskābmaizi, kotletes, kas panētas rudzu rīvmaizē, salātus ar rudzu maizes grauzdiņiem, rudzu miltu pankūkas, gaļas tītenīšus ar rudzu maizes grauzdiņiem. |
|
Latvija
UpenīteNo ekoloģiskiem miltiem ar malku kurināmā maizes krāsnī tiek cepta rudzu un kviešu maize kā arī tautā iemīļotais ķieģelītis. Iepriekš sazinoties ar saimnieci, interesenti var apgūt mīklas taisīšanu, kukulīša veidošanas un pašas maizes cepšanas mākslu. Piedāvā ēdināšanu. |
|
Latvija
Z/S "Kotiņi"Zemnieku saimniecība, kas audzē rudzus. Saimniecība uzņem ekskursiju grupas, kurās iespējams iepazīties ar saimniecību - graudaugu laukiem, ražošanas un uzglabāšanas telpām, apkārni, kā arī pēc ekskursijas pa saimniecību, saimniecības veikaliņā ir iespēja iegādāties produkciju. Netālu no Z/S Kotiņi atrodas Rekovas dzirnavas, kurās iespējams nobaudīt rudzu produktus jau pasniegtus uz sķīvja. |
|
Latvija
Vinetas un Allas kārumlādeMūsu iecīnītākie rudzu produkti ir Latviešu rupjmaizes kūka, tradicionālais rupjmaizes kārtojums, Kurzemnieku rauši, rudzu maizes tosts ar siļķi, cepumi. Lai būtu drošs, ka nobaudīs iekāroto, lūdzam iepriekš pieteikt pasūtījumu. |
|
Latvija
Aglonas maizes muzejsTiek cepta rudzu maize. Piedāvā maizes degustācijas un meistarklases, kā arī ēdināšanu. |
|
Latvija
Latgolys šmakovkaNo 2020. gada rudens sortimentā būs maizes šmakovka, kas gatavota no rudzu miltiem. Pieejamas degustācijas, ekskursijas un produkcijas iegāde. |
|
Latvija
Āraišu vējdzirnavasSaimniecībā tiek piedāvāts īpašais ēdiens - Dzirnavnieka pusdienas - miežu putru ar gaļas mērcīti un saldajā rupjmaizes kārtojumu ar avenēm un svaigo sieru. Rudzu maizes cepšana un maizītes pasniegšana ar gaļu, vai sieru un dārzeņiem. Pirkstiņu uzkodas ar dažādiem pildījumiem. |
|
Latvija
Rekovas dzirnavasPiedāvā nobaudīt ēdienus, kas gatavoti no rudziem un rudzu miltiem - rudzu maize, rudzu plānās pankūkas un rudzu rīvmaizes kārtojums. Rudzi audzēti un pārstrādāti blakus esošajā Z/S Kotiņi. Pieejamas degustācijas, meistarklases un ekskursijas. |
|
Latvija
Maiznīca "Liepkalni""Liepkalnu" maizes ceptuvē uz vietas cep vairāku veidu rudzu maizi. Rupjmaize tiek cepta pēc tradicionānālām receptēm, kuru pamatā ir Mendziņu dzimtas iekoptās maizes cepšanas tradīcijas, kuras aizsākušās pirms vairāk nekā 80 gadiem. Šīs tradīcijas ir pārmantojusi maiznīca „Liepkalni” un veiksmīgi tās turpina pilnveidot un pielietot. Informācija no maizes ceptuvi "Liepkalni" - Maizes tapšanas ceļš: maize: https://liepkalni.lv/lv/maizes-tapsanas-cels "Liepkalnu" ceptuves rudzu maize:
Šo maizi iespējams iegādāties uz vietas "Liepkalnu" maizes ceptuvē un citās tirdzniecības vietās. Kafejnīcas "Liepsalas" ēdieni no rupjmaizes:
|
|
Latvija
Kafejnīca „Kukaburra”, ZS "Buliņi"Kafejnīcā „Kukaburra” katru nedēļas nogali cep tradicionālo rudzu maizi, ciemiņi var piedalīties miltu malšanā un maizes cepšanā. Kafejnīcā galdā tiek likti latviešu iecienīti ēdieni, kas gatavoti no vietējo zemnieku piedāvātām izejvielām. |
|
Latvija
Mājas restorāns ''Dzīles''Maiznīcā cep rudzu maizi, īpašo Dzīļu maizi, tumšo sēklu maizi u.c. Tiek gatavotas dažādas pirkstiņuzkodas uz rudzu maizes, rupjmaizes kārtojums un rudzu maizes torte.
|
|
Latvija
"Rožmalas" restorānsRestorāna apmeklētājiem tiek piedāvāta pašu ceptā rudzu un kviešu maize. Iespēja piedalīties darbnīcā "Izcep savu pīrādziņu pats", ko pēc tam var baudīt kopā ar zāļu tēju. |
|
Latvija
Ceptuve "Lāči"Ražo Īstās rudzu maizes, Augļu un Valriekstu maizes, TO GO maizes, rudzu rīvmaizi, maizes zupu, Īstās rupjmaizes groziņus, rudzu cepumus, konfektes ar rudzu rīvmaizi, konditorejas izstrādājumus ar rudzu rīvmaizi, rudzu čipsus, šokolādes tāfelītes ar rudzu rīvmaizi. Savukārt kafejnīcā tiek piedāvāti ēdieni, kuros izmantota rudzu maize. Tiek piedāvātas ekskursijas ceptuvē, kurās iespējams arī izcept savu rudzu maizes klaipu un uzzināt par rudzu maizes vērtīgajām īpašībām. |
|
Latvija
Krodziņš „Vilhelmīnes dzirnavas”Savā ēdienkartē piedāvā rudzu maizes kārtojumu ar brūkleņu ievārījumu un vārīto krēmu. |
|
Latvija
RāmkalniMaiznīca piedāvā pēc senām receptēm uz vietas ceptu BIO maizi, rupjmaizīti cep īstā malkas krāsnī. Maizes cepšanā izmanto tikai augstākā labuma bioloģiskās izejvielas un produktus. |
|
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests
Projekta nosaukums: Kulinārā tūrisma produkts "Rudzu ceļš". Projekta numurs: 19-00-A01630-000002.
Partneri: LLTA "Lauku ceļotājs", SIA "JS Caunītes" Vineta Cipe IK "Dzīles", z/s "Bērziņi", z/s "Buliņi", z/s "Klajumi".
Vairāk informācijas par projektu “Rudzu ceļš”
Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams EK tīmekļa vietnē