Šajā sadaļā apkopoti ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji - kafejnīcas, krodziņi un restorāni, kas seko vietējām ēdiena gatavošanas tradīcijām, izceļot reģionu vietējo virtuvi, kuras īpašās iezīmes radušās Livonijas laikos.
Šie objekti strādā ar noteiktu darba laiku un, dodoties nelielā cilvēku grupā, nav nepieciešams iepriekš veikt rezervāciju. Grupām no 6 cilvēkiem iesakām iepriekš sazināties ar ēdināšanas sniedzēju, lai nodrošinātu raitu apkalpošanu.
Pārskats | Detaļas |
---|---|
Latvija
Jaunpils pilsKrodziņa ikdienas ēdienkartē viduslaiku ēdieni mijas ar tradicionālo latviešu virtuvi. Ēdienkartēs ietilpst tādi ēdieni kā lēcu zupa ar gaļas bumbām, švābu siera zaļās klimpas, vērša mēle ar meža veltēm, gozēts cāļa stilbs ar plūmēm un strauta forele ar pētersīļu mērci. Viduslaiku mielasti, kas ēdami ar rokām vai koka karotēm. |
|
Latvija
Smuku muižaPiedāvā dažāda rakstura ēdināšanas pakalpojumus romantiskām vakariņām, semināriem un lieliem banketiem, gatavojot laviešu ēdienus no svaigiem pašmāju produktiem. |
|
Latvija
PilskrogsĒdiens gatavots pēc Livonijas laika receptēm, izmantojot laikam raksturīgos produktus un garšvielas, piem. Baltvīnā gatavots cāļa cepetis (13.gs. recepte). |
|
Latvija
Tūrisma un atpūtas komplekss „Meža Salas”Ēdienkartē piedāvā ēdienus, kas gatavoti kaimiņu saimniecībās, zivju ēdienus no pašu dīķu zivīm. Apmeklētājiem iespējams pašiem nomakšķerēt zivis, sezonā - lasīt sēnes, no kā tiks gatavots ēdiens. Apmeklētājiem iespējams piedalīties zivju un gaļas dabiskā kūpināšanas procesā. Sezonā pieejami ēdieni no svaigi nomedīta medījuma gaļas, apmeklētājiem ir iespēja pašiem piedalīties medībās. |
|
Latvija
Restorāns „Lauču akmens”Restorāns ar vasaras terasi pašā jūras krastā ar skatu uz pludmali, lielo Lauču akmeni un iespēju baudīt saulrietu. Restorāns specializējies zivju ēdienu gatavošanā, pieejami tradicionāli pagatavoti vietējo zvejnieku lomi. |
|
Latvija
RēderiViesiem piedāvā Eiropas virtuves un tradicionālos kurzemnieku ēdienus, kuri gatavoti no vietējo ražotāju produkcijas, lielākoties zivīm. Piedāvājumā - Rojas reņģītes Rēderu gaumē, baltā zivs ar baravikām "Loms murdā", bukstiņš (putraimu un kartupeļu biezputra). |
|
Latvija
NeptūnsPlaša izvēle grila ēdieniem, kuri tiek gatavoti uz atklātā uguns visa gada garumā, kā arī tādas kulinārijas pērles kā kartupeļu pankūkas ar mazsālīto lasi, žuljēns, liellopa mēles salāti vai harčo zupa. Katru sezonu piedāvājumā ēdieni un dzērieni atbilstoši sezonālajām dabas veltēm. |
|
Latvija
ImantasCepta āte un bute; Baraviku zupa ar sieru; Uz oglēm cepti ņēģ; Žograuši; Novembra pirmajā sestdienā nēģu zvejas sezonas atklāšanas svētki. |
|
Latvija
Valmiermuižas alusMaza muižas alusdarītava pie Valmieras, kur nesteidzīgi brūvē dzīvo alu. Muižas klētī ierīkota tirgotava un Valmiermuižas alus virtuve, kurā atklāt alus un ēdiena saderības stāstu. Piedāvājumā izzinoša ekskursija alus darītavā, tās izskaņā nesteidzīga alus un citu Valmiermuižas brūvējumu baudīšana. |
|
Latvija
Kalnmuižas restorānsRestorāna ēdienkartes lepnums ir Abavas senlejā augušie zaļumi, augļi un dārzeņi, medījumi un sēnes no Kurzemes mežiem, gaļa, vēži, foreles un kazas siers no novada saimniecībām un virtuves krāsnīs ceptā maize. Ēdienkarte atkarīga no gadalaika. Piedāvājumā sezonai raksturīgi ēdieni. |
|
Latvija
Skrundas muižas restorānsKarpas kroketes ar pašgatavotu rabarberu majonēzi; Liellopa, cūkgaļas desiņa ar dedzinātu sinepju krēmu; Cepta forele ar sparģeliem un sviesta mērci, Cūkgaļas pavēdere ar bērzu lapu sīrupu un seleriju. Īpašais ēdiens: Muižā pagatavoto saldējumu izlase. |
|
Latvija
Usma SPA restorānsUsmas ezera zivis - zutis, līnis un zandarts, apkārtnes mežos nomedīts briedis. Iespēja iegādāties kūpinātus zušus un brekšus, piedalīties Usmas ezera zivju degustācijā. Īpašais ēdiens: cepts Usmas zutis, Usmas zuša zupa, brieža gaļas gabaliņi ar brūkleņu mērci. |
|
Latvija
MekeLatvijā un iespējams arī visā Baltijā vienīgais ceļmalas krogs, kurš ierīkots 110 gadus vecā guļbūves kūtī. Daudzveidīga, latviska virtuve ar mūsdienīgu pasniegšanas stilu un garšu. Piedāvājumā bukstiņputra, pelēkie zirņi, maizes zupa. |
|
Latvija
Restorāns „Valguma pasaule”Ēdienu pagatavošanai izmanto dabiskas garšvielas, lielākoties Latvijas produktus. Piedāvā gan izsmalcinātus ēdienus stikla zālē, gan piknikus brīvā dabā – zupu, kas vārīta uz ugunskura, pašu ceptas maizītes. Īpašie ēdieni: Valguma godu zupa ar zandartu, līņa kroketes. |
|
Latvija
Rideļu dzirnavasIespēja iepazīties ar miltu malšanas procesu, un kafejnīcā „Cope” nobaudīt vietējās zivis – ceptu līni, kā arī pankūku kraukšķi ar saldējumu un zemeņu mērci. |
|
Latvija
Boutique hotel RozeViesnīca atrodas Liepājas pilsētā, klusā ieliņā, 100m no pludmales un 5 min gājienā no pilsētas centra. Viesnīcā ir 7 ekskluzīvas jugendstila istabas. Savrupmāja radīta Jūgendstila atmosfērā un ieturēts 20gs. sākuma stils. Kompleksam pieder vairākas ēkas, kas dod iespēju nakšņot gan numuriņos, gan luksusa vai daudzistabu apartamentos. |
|
Latvija
PļavasNeliela, klusa un mājīga viesnīca ar gardēžu iecienītu restorānu piedāvā omulīgajā atmosfērā baudīt nesteidzīgu un pārdomātu maltīti ikvienai gaumei un sajust dabas tuvumu Ainažos, kur gaiss smaržo pēc priedēm un jūras. |
|
Latvija
Viesnīca "Wolmar"Restorāns “Agnese” aicina kulinārā ceļojumā pa pasauli. Vietējās dabas veltes un zemnieku gādātie produkti tiek gatavoti ar mīlestību, izceļot Latvijas garšu vērtības. Ēdienkartē iekļautas arī pasaulē atzītas receptes. |
|
Latvija
Bangert'sPiedāvājumā - mazsālīta Pelču forele ar diļļu krēmu un Kuldīgas rupjmaizes tostu; Latvijā audzēts brieža gaļas burgers ar kartupeļu daivām. |
|
Latvija
MareVisiecienītākie ēdieni ir butes fileja saldā krējuma-sīpolu mērcē un Rojas reņģītes "Mare"gaumē. |
|
Latvija
SidrabiņiKrogs ierīkots senā guļbūvē netālu no Lielpupes baznīcas. Blakus krogam vecajā kūtiņā pēc senču receptēm tiek gatavoti gaļas un desu izstrādājumi, kurus iespējams iegādāties Sidrabiņu gaļas un desu bodē. Piedāvājumā ekskursijas un degustācijas. Kūpinātas vistas - karstas no ceplīša. No pašu audzētiem āboliem tiek gatavots brandavīns “Āboļlāse”. |
|
Latvija
Mālpils muižas restorānsRestorāns atrodas atjaunotajā Mālpils muižas ēkā, kas ir 19.gs. Klasicisma arhitektūras piemineklis. Restorāna ēdienkarte mainās un tiek papildināta atbilstoši gadalaikam. Ēdieni izceļas ne tikai ar izsmalcinātām garšas niansēm, bet arī ar noformējumu - krāsu un faktūru paleti. Smalku garšu salikums kombinācijā ar elegantu muižas interjeru. |
|
Latvija
Restorāns - bārs „Agnese”Restorāns “Agnese” aicina kulinārā ceļojumā pa pasauli. Vietējās dabas veltes un zemnieku gādātie produkti tiek gatavoti ar mīlestību, izceļot Latvijas garšu vērtības. Ēdienkartē iekļautas arī pasaulē atzītas receptes. Restorānā par mājīgu atmosfēru gādā runājošais papagailis Čārlijs. Kopā ar gardu maltīti būs svētku sajūta ikvienam. |
|
Latvija
PannaLielvārdes centrā tikai 5 minūšu gājienā no Daugavas atrodas ātrās apkalpošanas kafejnīca ar daudzveidīgu ēdienu piedāvājumu. |
|
Latvija
Kafejnīca "Bastions"Kafejnīca atrodas Valmieras vēsturiskajā centrā uz bijušajiem viduslaiku nocietinājumiem. Tā piedāvā latvisku un plašu ēdienu klāstu gan brokastīs, gan pusdienās un vakariņās. Kafejnīca sadarbojas ar vietējiem zemniekiem un lauku labumu ražotājiem. Vasarā iespējams paēst āra terasē ar skaistu skatu uz Dzirnavu ezeru. |
|
Latvija
Libava RestaurantDorschfilet mit Sellerie und Apfel im Reisteigbeutel, serviert mit Gemüsestrudel und Muschelsauce. |
|
Lettland
Restaurant UngurmuizaDas Restaurant, das sich in einem ehemaligen Schulgebäude befindet, bietet köstliches Essen aus regionalen, saisonalen Produkten, die von lokalen Bauernhöfen geliefert werden. Die Köche haben sich von der Speisenkarte inspiriert lassen, die von der Gutsbesitzerin Helene Juliane Mitte des 18. Jh. verfasst wurde. Im Teehaus des Landguts kann man Lindenblütentee und traditionelles süßes Brot Plātsmaize genießen. |
|
Lettland
Gaststätte KLUDZINA70 verschiedene Gerichte werden auf offenem Kaminfeuer im lettischen Stil zubereitet. |
|
Lettland
Gasthof MAZSALIJASVerkostung von landwirtschaftlichen Produkten und Getränken vom Bauernhof; Meisterklassen, auch für Kinder. |
|
Lettland
Bäckerei und Gaststätte LACIFührung durch die Bäckerei, Brotbacken, Produkte zum Kaufen, Mahlzeit in der Gaststätte, wo Lāči-Produkte bei der Zubereitung verwendet wird, zusammen mit saisonalen und Produkten von lokalen Bauern. |
|
Lettland
Restaurant "Kannas"Etwa eine Autostunde von Riga entfernt, auf dem Gelände des alten Landguts Anna befindet sich das international renommierte |
|
Lettland
Café PAJUMTEEin gastfreundliches und gemütliches Café im Zentrum von Alūksne mit einer vielfältigen Küche für jeden Geschmack. Darüber hinaus werden auch Spezialitäten der Region Alūksne zubereitet: Salat „Tempelberg“, Hauptgericht „101 Stufen bis zum Genussmoment“ und Dessert „Inseln des Marienburger Sees”. Es werden Geschäftsessen und spezielle Monatsangebote sowie ein Kindermenü angeboten. Spezielles Menü für die Region Alūksne. Ein Café, das sich neuen Herausforderungen stellt, indem es mutig mit den lokalen und exotischen Produkten sowie innovativen Designlösungen experimentiert. |
|
Lettland
Restaurant PASTNIEKA MAJAEs befindet sich 5 Autominuten von der Ostsee entfernt in Vecliepāja in einem alten renovierten Gebäude, in dem angeblich der Postbote Arvīds gelebt hat. Das zweistöckige Restaurant bietet europäische Küche mit kurländischen Nuancen an. Geschäftsessen, Familienfeiern, Bankette und Seminare. |
|
Lettland
Gaststätte PIE DZIRNAKMENADie Gaststätte und Konditorei befindet sich an der Landstraße Vidzeme in Ieriķi, in Nähe der Naturpfade Cecīļi und Ieriķi. Nebenan befindet sich das Tourismusinformationszentrum. Es werden traditionelle und nach eigenen Rezepten zubereitete Gerichte angeboten. |
|
Lettland
Café "Udensroze"Das Café befindet sich auf dem Marktplatz von Vecpiebalga, gegenüber der evangelisch-lutherischen Kirche. Es arbeitet mit lokalen Bauern zusammen und verkauft die Produkte der Räucherei Piebalgas kūpinātava. Lettische Küche: Knusprige Schweinhautstücke, Kartoffelpfannkuchen, kalte Rote-Beete-Suppe, gebratenes Schweinefleisch, Lammwürste mit geschmortem Kraut, hausgemachte Bratwürste, Zanderfilet, dünne Pfannkuchen, in Piebalga gesammelter Honig, Sumpfbrombeeren-Marmelade, Erdbeersuppe mit Eis. Das besondere Gericht: Soljanka von "Ķeņcis". |
|
Lettland
Geschmacksladen und Café GUSTINSEin Familienunternehmen, das sich mit der Herstellung von kulinarischen Köstlichkeiten und Süßwaren in der Gemeinde Jaunannas der Region Alūksne beschäftigt. Leckere Fleischrouladen, die nach Großmutter- Rezepten zubereitet werden, und sonstige Fleischwaren in großer Auswahl sowie spezielle Süßwaren aus der Konditorei Gustiņš kann man im Geschmacksladen Gustiņs in Alūksne kaufen. Kuchen im Glas, Gustiņš-Pfefferkuchen, Windbeutel – das traditionelle Festessen in der Region Alūksne. |
|
Lettland
Zivju namins pie JuraDuring the summer, on the terrace, you can listen to Mazupīte's water chilling, relax in the shade of the trees, and enjoy freshly grilled fish. you can also taste delicious cakes, coffee and ice cream. |
|
Lettland
Café "Sonate"In einem malerischen Ort zwischen zwei Seen neben der alten Burg Stāmeriena befindet sich in einem alten Steingebäude ein geräumiges und gemütliches Café. |
|
Lettland
Kafejnica "Krisdole"Cafe "Krisdole" is located in the very center of Liepaja, the cafe offers freshly baked delicacies from seasonal, own and local products. Classic and traditional and new and innovative recipes from Kurzeme. |
|
Lettland
Cafe 21 & Putnu DarzsSpecial dishes of the company - "Sea pig", schnitzel "Jūra", own grated potato pancakes |
|
Lettland
Pludmales kafe "Veju Darzs"Beach cafe at the end of Jūrmalas Street, by the beach, in Liepāja. Live music in the Wind Garden on Wednesdays, Fridays and Saturdays. Offers breakfast, lunch, dinner, coffee and drinks. |
|
Lettland
BucefalsDie Gaststätte in einem Holzblockhaus am Stadtrand von Sigulda ermöglicht es, den lettischen Geist im Inneren zu verspüren und lettische Gerichte zu genießen. Die Traditionen und die Qualität der lettischen Kochkunst sind in der Gaststätte erhalten gebleiben. Gerichte aus selbst gezüchteten Lämmern. |
|
Lettland
Gaststätte Dzirnavu im Schloss IgateGerstenbrei mit gebratenem Flisch, gebackene Gerstenfladen mit Speck, Zwiebelringen und Sauerrahm, Blutwurst mit Grütze, Preiselbeersoße und gebratenen Apfelscheiben, „Müller-Auflauf“. |
|
Lettland
Кафе RATSGALDSGebratene Blutwurst mit Speck, serviert mit Preiselbeersoße, Bratkartoffeln und Speck; Gemüseeintopf mit Kabeljau, dazu geröstetes Brot. |
|
Lettland
Café-Bistro, Restaurant "Ramkalni"Bistro, Vergnügungspark, Leckerladen, Konditorei und Restaurant für einen Wochenend-Brunch am Ufer der Gauja, an der Landstraße A3. Auf dem Restaurantterrasse mit einem Blick auf das Gauja-Tal kann man im Sommer das Gefühl erhalten, als ob man zu Mittagessen in einem Boot in der Mitte des Flusses sitzt. Für die Essenszubereitung werden die besten Produkte der lokalen Hersteller verwendet. Der Laden bietet eine Auswahl an hausgemachten Köstlichkeiten an. Sukkaden, Sukkaden in Schokolade, Pastillen, Sirupe, Eicreme, Teigtaschen, Konditorei, Limonade. |
|
Lettland
Hotel BenevillaPrepare fresh (frozen) berry ice cream, cakes and custom dishes. Seasonally we offer strawberries, apples, pears. |
|
Lettland
Gaststätte KANTES KROGSIn einem schönen Holzgebäude am Ortsanfang von Gulbene, das eine besonders Atmosphäre zum Entspannen und Wohlfühlen schafft, bieten geschickte Köche hausgemachtes Essen und eine Möglichkeit an, leckere und köstliche lettische Gerichte zu genießen. |
|
Lettland
Araisi-Windmühle10 km von Cēsis und 1 km vom Āraiši-See entfernt befindet sich eine Windmühle. Dort kann man die Umwandlung von Getreide in Mehl verfolgen, Körner selbst mahlen. Die Gastgeberin Vineta Cipe bietet ein „Müller-Mittagessen“ aus den in Āraiši-Mühle verarbeiteten Körnern an. |
|
Lettland
Gaststätte SPELMANU KROGSDie Gaststätte befindet sich im Zentrum von Alsunga, in der traditionelle Suiti-Gerichte angeboten werden. Es werden Sklandrausis (Kuchen aus Roggenteig und Karotten) und vor Ort gebackenes Suiti-Sauerbrot zum Kauf |
|
Lettland
Restaurant JONATHANDas Restaurant befindet sich im ersten außerstädtischen Fünf-Sterne-Hotel in Lettland, in einem schönen Ort mit Geschichte und Zukunft – in Amatciems. Die Köche verwenden bei der Zubereitung der Gerichte lokale, natürlich angebaute Produkte und servieren sie in einer modernen Interpretation, wobei Geschmack und Qualität im Vordergrund stehen. |
|
Lettland
Café "Jumis"In the cafe grocery store, which offers a variety of culinary pastries without E substances. |
|
Lettland
Restaurant "Aparjods"Das Restaurant Aparjods ist eines der ältesten Restaurants in Lettland, das seine Gäste bereits mehr als 27 Jahre erfreut. Die rustikale Äußere, die Innenausstattung und Atmosphäre harmonieren perfekt mit den einfachen lettischen Gerichten, deren natürlicher, reiner Geschmack bereits von mehreren Generationen von Stammgästen geschätzt wird. „Bānis“ oder Schweinshaxe, Sauerkrautsuppe, Kartoffelpuffer, Neunauge und Schwarzbrotpudding. |
|
Lettland
Café und Brotmuseum KUKABURRAIm Café mit lettischer Einrichtung werden Produkte von Heimarbeitern und Bauernhöfen angeboten. Im Brotmuseum kann man sich mit dem Brotbackprozess vertraut machen. Laden lokaler Produkte. Kornblumenbrot, Apfelkäse, Zapfenmarmelade, Echtes Mädesüß-Sirup. |
|
Lettland
Bauernhof Elka HügelDer Elkas kalna-Bauernhof befindet sich auf dem malerischen Hügel Elka – dort, wo der Fluss Gauja beginnt. Kräutertees, Birkensaft, Marmeladen und sonstige gesunde Leckereien aus lokalen Wiesen- und Gartenpflanzen. Es werden auch Natur-Werkstätten und Picknicks im Freien angeboten. Im Freien gekochte Suppe, frisch gepflückter Salat, gegrillter Fisch aus dem Hinterhofteich und frisch gebackenes Brot. |
|
Lettland
KupfernamsFestmahlzeit des Livländischen Ordens „Kupfernams Tasty“ – 5 Gänge mit traditionellen Snacks und Delikatessen und Bier aus der Brauerei Užava. |
|
Lettland
Restaurant JANOGADas Restaurant und der Laden befinden sich in Cēsis, an der Straße aus Richtung Valmiera kommend. Moderne Innenausstattung, gemütliche Atmosphäre und leckeres Essen aus Produkten von einheimischen Bauern. Die Speisekarte bietet nicht nur verschiedene Fleisch- und Fischgerichte, sondern auch eine große Auswahl an vegetarischen Gerichten an. |
|
Lettland
Hotel und Restaurant VECGULBENES MUIZAIm historischen Zentrum von Vecgulbene, in einer restaurierten Reithalle des Landguts, die früher die größte geschlossene Reithalle im Baltikum war, befinden sich ein 4-Sterne-Hotel und ein Restaurant. Es werden ein vielfältiges saisonales Menü und Geschäftsessen angeboten. |
|
Lettland
Straußenfarm NORNIEKIProdukte und Gerichte aus Straußenfleisch; Verkostung; Kreative Workshops. |
|
Lettland
Restaurant RATES VARTIEin bei Feinschmeckern beliebter Ort in Valmiera, der sich im Herzen der Stadt gegenüber dem Rathausplatz von Valmiera befindet. Hier kann jeder Gast zum Feinschmecker werden, die verschiedensten Geschmacksnoten erleben und saisonale Produkte von lokalen Bauernhöfen genießen. |
|
Lettland
Schlosshotel und Restaurant DIKLU PILSIn dem 4-Sterne-Superior-Hotel (1896) in einem neobarocken Schloss befindet sich ein edles Restaurant, das zu einem der besten in Lettland zählt. Es werden moderne Interpretationen mit hochwertigen Produkten aus Vidzeme angeboten – in der Umgebung angebaute Kürbisse und Äpfel, sorgfältig gezüchtete Kaninchen und Wiesenlämmer, im Schlossteich oder im See nebenan gefangene Fische. Wenn der Besitzer des Schlosses auf der Jagd war, findet sich auf der Speisekarte auch speziell zubereitetes Wild in hervorragenden Geschmackskombinationen. |