17.-26.01.2020 ikgadējā Berlīnes izstāde "Zaļā nedēļa"

09.01.2020

17. - 26.01.2020 Lauku ceļotājs piedalās Berlīnes Zaļajā nedēļā, kura tiek organizēta kopš 1926. gada. Zaļā ndēļa ir Pasaules lielākais nozares forums, kur valstis iepazīstina ar saviem īpašajiem pārtikas produktiem, tradīcijām un kultūru.

Izstāde apvieno pārtikas ražotājus, tūrisma profesionāļus, lauksaimniecības uzņēmējdarbības pārstāvjus un apmeklētājus, kuriem interesē viss par lauksaimniecību un pārtiku.


Latvijas stends atrodas 8.2 hallē, ar stenda numuru 105, pateicoties Agroresursu un ekonomikas institūta (AREI) izstāžu daļas organizēšanai un Zemkopības ministrijas (ZM) atbalstam. 

Lauku ceļotājs informēs izstādes apmeklētājus par ceļošanas un atpūtas iespējām Latvijā. Stāstīsim par aktīvā laika pavadīšanas iespējām - garās distances pārgājiena maršrutu "Jūrtaku", agrotūrisma saimniecībām latvijā un Lietuvā "Vēsturiskā mantojuma agrotūrisms", Livonijas kulināro mantojumu "Livonijas garša - Ēdieni" un citām aktīvām un izzinošam ceļošanas iespējām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Šogad Lauku ceļotājs aicinās ārzemju viesus iepazīties ar jauno kulināro tūrisma produktu „Rudzu ceļš”, kurš sniedz iespēju izzināt Latvijas rudzu kulinārās tradīcijas.

Esam sagatavojuši divus jaunus tūrisma maršrutus "Ceļo Latvijā un iepazīsti rudzu kulinārās tradīcijas", aicinot ceļotāju ciemos pie lauku uzņēmējiem, kuri cep rudzu maizi pēc tradicionālām vai pašu ģimenes paaudzēs izkoptām receptēm, gatavo dažādus ēdienus no rupjmaizes vai rudzu miltiem un ceļ tos galdā viesiem. Saimnieki apmeklētājiem, rāda, kā top maize, ļauj izmēģināt roku sava maizes kukulīša veidošanā, piedāvā veselīgus un garšīgus rudzu graudu ēdienus, no rudzu grauda spēka tapušus dzērienus, stāsta par tradīcijām, kas saistās ar rudziem un maizi.

Uz izstādi vedīsim >>> 

  • Maiznīcas "Lāči" īpašos rudzu grauzdiņus
  • Zāļu tējas "Kurmīši"
  • Pastkartes ar rudzu grauda stāstu  
"Rudzu ceļš" tūrisma maršruti PDF vācu valodā
"Rudzu ceļš" pastkartes PDF vācu valodā
"Rudzu ceļš" plakāts PDF vācu valodā

 

Uz tikšanos Berlīnē!

 


Skatīt citas ziņas ...