Interreg V-A — Estonia–Latvia

Dalībnieku aptaujas rezultāti


Viss apmierināja, norises vieta izvēlēta perfekti bija, kur novietot auto un atradām visu bez problēmām.


Konference bija teicama no visiem aspektiem!Teicami organizēta, saplānota līdz sīkai niansei, eleganti un simpātiski pārraudzīta un vadīta.


Pārbraucieni un komunikācija pirms pasākuma varēja būt veiksmīgāka.


Ja nav tulkojums, tad lūgtu lektoriem prezentācijas ENG nevis vācu vai tml valodā.


Mēs ar kolēģi brīdinājām, ka sastrēgumu dēļ (Rīgā) - kavēsim dažas minūtes autobusu, kas dalībniekus veda uz Carnikavu, bet, kad bijām jau pavisam netālu no autobusa, mūs atteicās pagaidīt, iesakot mums braukt ar vilcienu. Aizskrienot uz Staciju, izrādījās, ka nākamais vilciens uz Carnikavu no Rīgas atiet 10:18, bet šajā laikā jau bija jābūt Carnikavā.. Bet mēs nepadevāmies, izmantojām taksometra pakalpojumus, jo zinājām, ka konferencē iegūtā informācija ir vērtīga, un tā mums var noderēt. Un darbu, ja dara, tad dara. Katrā gadījumā, mēs būtu pagaidījušas savus konferences "kolēģus", ja būtu autobusā. Pie tam, mēs neesam no Rīgas, mērojām visai tālu ceļu. Vēl viens mīnuss bija tas, ka paši organizatori visai maz komunicēja ar konferences dalībniekiem (izņemot atsevišķus pārstāvjus), tāpat arī būtu bijis interesantāki paši pārgājiena maršruti, ja būtu pieejams profesionāls gids, jo pat šādos pasākumos ir interesanti ne tikai apskatīt pašu vietu, bet arī uzzināt par to ko vairāk. Bet te atkal jāuzsver, ka Saulkrastos viss notika daudz profesionālāk - gan stāstījuma, gan pastaigas ziņā. Savukārt, Carnikavā mums bija prieks iepazīt kādu citu konferences dalībnieku, kam pašam bija interesants stāstījums par Carnikavu. Par to, kad un kā radās kājāmgājēju tilts (jo šo stāsta daļu nokavējām, braucot ar taksometru), kā arī tilta garumu, atklāšanas faktus, noskaidrojām pašas. Bet pārējais, organizatoriskā ziņā, bija ļoti labi, par ko liels paldies. Pasākumu patiešām kopumā bija vērts apmeklēt! Priecēja arī ārvalstu kolēģu pieredze, bet būtu gribējies, lai pamata uzmanība tiktu vērsta ne tikai uz viņiem. Piemēram, Carnikavā pie kartes tika stāstīts (pie tautas nama) ārvalstu viesiem, un tika pat minēts, ka "latviešiem tas ir mazsvarīgi, galvenais, lai nāk ārzemnieki".


Praktiskā daļa bija ļoti pārdomāta,saistoša, profesionāli izglītojoša un vienlaikus arī kontaktus un sadarbību rosinoša.


Nebija īsti saprotama nepieciešamība no rīta apstāties Carnikavā, jo tika apskatīts tikai gājēju tilts.


Organizējis nedaudz izvērstāku stāstījumu par Carnikavu, kamēr gājām pa tiltu, savāca tā diezgan tukši. Un būtu bijis lietderīgi lielo grupu sadalīt 2 daļās gan Carnikavā, gan Saulkrastos, bet saprotu, ka apmeklētību prognozēt bija grūti. Ēdināšana pie Lilastes ezera patiešām NAV līmenī.


Pirmkārt, kompliments par uzdrīkstēšanos sākt tik liela mēroga projektu! Tas nekas, ka Lietuva ir atstāta aiz borta. Vajag iet uz priekšu, vajag projektu saukt par Baltijas projektu un gan jau atradīsies veids, kā Lietuvas posmu nosegt. Un kā Igaunijas posmu aizstiept līdz robežai! Man ļoti gribētos, lai projekts izdodas. Lai tas iedvesmo cilvēkus staigāt dažādos gadalaikos, neatkarīgi no cilvēka vecuma. Ieteikums būtu sadarboties. Sadarboties ar vietējiem iedzīvotājiem. Iesaistīt viņus projekta izstrādē. Ar vietējo stāstiem, saturu, ieteikumiem. Sadarboties ar hiking organizācijām Latvijā. Jums vajadzētu rīkoties gudri, tā lai vietējiem rodas sajūta, ka tā ir viņu taka. Ka to ir radījuši viņi, nevis Lauku ceļotājs. Pašlaik projekts izskatās vairāk pēc Lauku Ceļotāja reklāmas kampaņas. Hiking in Latvia ir apceļojuši viesu piejūru vairāk kā 5 reizes. 1838.lv jau divus gadus veido taku apkārt visai Latvijai. Dabasdraugi.lv 2 gadus katru mēnesi pētī dažādus piejūras posmus. Ir vēl daudz organizāciju, kas staigā. Dibinām Latvijas staigātāju asociāciju, apvienojamies kopīgai idejai radīt kaut ko patiešām vērtīgu un ilgtspējīgu! Lai katrs var pielikt ķepu! Gudrie runā, ka ja pats būvē, tad pēc tam arī rūpējās par radīto ar īpašu pietāti! Priekš kam jums viena vīra projektu? Visu cieņu Smaļinska kungam. Tomēr! Vai tiešām Juris ir vienīgais guru Latvijā?


Saulkrastu takai nav nekāda sakara ar garo pārgājienu taku būtību. Tas ir viens neliels, dārgs posms autotūristiem. Teicams piemērs ir te pat kaimiņos. Igaunijas valsts mežu RMK izveidotā taka Ondu - Ikla pāri visai valstij. 370 km Teicama ideja 2017 g. atvaļinājumam.


Visas dalībnieku atsauksmes par konferenci ir apskatāmas šeit.

Konferences dalībnieku atsauksmes un ierosinājumi par jaunveidojamo pārgājienu maršrutu gar Baltijas jūru Latvijā un Igaunijā ir apskatāmas šeit

Šī vietne atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.