Interreg V-A Latvia – Lithuania

"Lauku ceļotājs" aicina uz akciju "Atvērtās dienas laukos", kas notiks 2017. gada 27. - 28. maijā. Šogad akcija norisināsies gan Latvijā, gan Lietuvā.

Akcijas mērķis ir popularizēt laukus, laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus, pakalpojumus, kā arī ieinteresēt lielu un mazu pilsētu iedzīvotājus 2 dienas doties prom no pilsētas, lai iepazītu lauku dzīvi, nobaudītu lauku labumus, atrastu saimniecības, no kurām iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus, kā arī izbaudītu aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot laukos.

Šogad akcents ir uz apmeklētājiem atvērtām lauku saimniecībām un vietām, kurās var iepazīt un pieredzēt  lauksaimnieciskos procesus no pirmsākumiem līdz mūsdienīgai ražošanai, demonstrējumiem un meistarklasēm, iepazīstinot ar senā mantojuma pielietojumu mūsdienās (zivju kūpināšana, maizes, cepšana, podniecība, utt.).

Lai uzzinātu, ko katra no saimniecībām piedāvā akcijas dienās, darba laikus un noteikumus, dodieties uz šīs akcijas lapas sadaļu  "dalībnieki" un meklējiet  informāciju pie konkrētās saimniecības profila.

 


!!! Akcijas APKOPOJUMS - statistika par aizvadīto akciju (PDF, 570 KB)


Padomi tūristiem, apmeklējot akcijas saimniecības:

  1. Izvēlieties saimniecības un plānojiet savu maršrutu, izpētot to atrašanās vietu kartē! Saimniecības izvēlieties sadaļās "dalībnieki" vai "karte”.  
  2. Aicinām savu apmeklējumu iepriekš saskaņot ar saimniekiem, lai saimnieki var ieplānot jūsu uzņemšanu. Saimniecību kontaktinformāciju atradīsiet sadaļā "dalībnieki", atverot konkētās saimniecības akcijas dienas piedāvājumu.
  3. Sagatavojieties ceļošanai! Atcerieties - nav slikta laika, ir tikai nepiemērots apģērbs. Sarūpējiet ceļošanai un lauku videi ērtu apģērbu un apavus!
  4. Saimniecībās būs iespēja iegādāties laukos ražotu un gatavotu produkciju, tomēr ne visur ir iespējams norēķināties ar bankas karti. Apmeklējumam un pirkumiem saimniecībās noderēs skaidra nauda!

 

Lejuplādē akcijas karti un dodiet ceļā!

Akcijas karte - latviešu valodā (PDF, 2.64 MB)

                                                            

Akcijas karte - lietuviešu valodā (PDF, 2.49 MB)

 Lietuvas saimniecības (LT, PDF, 662 KB)

 

 

 

 

 

 

 

 
  Akcija organizēta projekta „Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro-tūrismā Latvijā un Lietuvā” ietvaros, ko finansē Eiropas Savienības Interreg Latvijas - Lietuvas programma 2014.–2020. gadam.

 

Akcijas organizatori un projekta partneri

     

Akciju atbalsta Zemkopības ministrija

Akcijas sadarbības partneri

         

    


Seko "Lauku ceļotājam" un uzzini visu aktuālāko par akciju!

  Lauku celotajs        twitter.com/laukucelotajs  

 

Projekts „Lauksaimniecības tradīciju mantojums agrotūrismā Latvijā un Lietuvā”.
Projekta produkta izstrāde: apmeklētājiem atvērtas lauku saimniecības, interaktīvi muzeji un kolekcijas, kurās tūristi saistošā veidā var pieredzēt lauku kultūras mantojumu: saimniecības apskate, ekskursijas saimniecību muzejos un ražotnēs, rādot lauksaimnieciskos procesus no to pirmsākumiem līdz mūsdienīgai ražošanai, demonstrējumi un meistarklases, veicinot tūrisma attīstību pārrobežā Latvijā-Lietuvā.
Projekta rezultāti: 1) lauku kultūras mantojumā balstīts agritūrisma produkts, kas tiks saistīts tūrisma maršrutos.; 2) izglītojošs atbalsts saimniekiem agritūrisma produkta veidošanā, 3) mārketinga un popularizēšanas kampaņa.
Šī projekta kopējais budžets 235 881 eiro, no kura Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums ir 200 499 eiro.

 

This publication has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of Latvia Rural Tourism Association "Lauku ceļotājs" and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union.