VKKF

"Lauku ceļotājs" izveido 7 Latvijas valstiskuma veidošanās ceļus - tūrisma maršrutus Latvijas apceļošanai

18.07.2017

Gatavojoties Latvijas valsts simtgadei, mēs, LLTA "Lauku ceļotājs", esam izveidojuši un publicējuši maršrutus Latvijas apceļošanai – 7 Latvijas valstiskuma veidošanās ceļus - Līvu, Jēkaba, Brīvības, Baltijas, Daugavas, Gaismas un Māras.


Esam atzīmējuši šos 7 ceļus kartē, aprakstījuši katra ceļa tēmu un saistību ar Latvijas valstiskuma veidošanos, izcēluši katrā ceļā apskatāmās vietas un objektus un 72 Latviskā mantojuma saimniecības. Pie katra atbilstošā ceļa publicēti cilvēku iesūtītie Latvijas valstiskuma veidošanās stāsti. No šiem ceļiem esam izveidojuši ceļojumu maršrutus, sadalot tos pa dienām, norādot ēdināšanas vietas, naktsmītnes, tūrisma apskates objektus, tūrisma informācijas centrus, un sniedzot praktiskus padomus katras dienas labākai plānošanai. Katru no ceļiem var lejpulādēt kā PDF failu – ar kartes fragmentu, būtiskākajiem apskates objektiem, vietām, kur ieturēt maltītes, u.c. tūristiem noderīgu informāciju.
 

7 Latvijas valstiskuma veidošanās ceļi pieejami latviešu un krievu valodās (arī kā lejuplādējami PDF), un angļu un vācu valodās (weba formātā).


Paldies visiem, kas iesaistījušies šo ceļu tapšanā - sūtījuši stāstus, dalījušies ar foto attēliem un ieteikuši apskates objektus. Mūsu kopīgiem spēkiem ir tapuši šie ceļi! Ceram arī uz turpmāku sadarbību, jūsu iesaistīšanos un dalīšanos ar saviem ceļošanas piedzīvojumiem. Tos labprāt publicēsim kā ieteikumus citiem ceļotājiem.
 
Aicinām jūs doties ceļā un izzināt mūsu valsts veidošanās stāstu!

Preses ziņa (word, 177 KB).

 

Līvu ceļš Jēkaba ceļš Brīvības ceļš Baltijas ceļš

Daugavas ceļš Gaismas ceļš Māras ceļš

 

“Lauku ceļotājs” 7 valstiskuma maršrutu izstrādi veic Latvijas 100-gades projektu ietvaros un ir tā viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm. Maršruti veidoti pēc Valsts Kultūras pieminekļu inspekcijas idejas par Latvijas kultūras mantojumu koridoriem. Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017.gada līdz 2021.gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir „Es esmu Latvija”, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai. Projekts tiek īstenots ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu.  

 

 

Skatīt visas ziņas par "Latvijas Valsts simtgade"

Skatīt citas ziņas ...