Lauku tūrisms senioriem kļuvis pieejamāks un izdevīgāks

21.01.2016

“Lauku ceļotājs” ir izstrādājis jaunu piedāvājumu, kas orientēts uz Latvijas un ārzemju  senioriem virs 55 gadiem. To apzīmē zīmols “Sudraba ceļasoma” jeb angļu valodā - “Silver Suitcase”.  Pēc produkta logo “Silver Suitcase” seniori varēs atrast sev draudzīgas vietas, ceļojumus ar atlaidēm un speciālus pakalpojumus tieši šai vecuma grupai, savukārt seniora karte būs tā, kas jāuzrāda, lai atlaides saņemtu. 


Kas ir senioriem draudzīgas tūrisma vietas?
Šajās vietās īpaša uzmanība veltīta senioru interesēm un vajadzībām: telpas un tuvākā apkārtne iekārtotas tā, lai pārvietoties ir ērti (piemēram, nav augstu sliekšņu, stāvu kāpņu, dušas un tualetes telpas aprīkotas ar ērtiem rokturiem, viesu un koplietošanas telpas ir pirmajā stāvā), ēdienkartē veselīgi, arī diētiski ēdieni, saimnieki vienmēr gatavi sniegt visu nepieciešamo informāciju un palīdzību. Ērtības apzīmētas ar īpašiem simboliem, kuri arī raksturo brīvdienu vietu. Tie palīdz izvēlēties atbilstošu tūrisma vietu līdzīga dzīvesveida un interešu viesiem, kas netraucē cits citam un jūtas ērti sev līdzīgo sabiedrībā.

Senioriem draudzīgās tūrisma mītnes un apskates vietas

  • Senioriem draudzīgo tūrisma mītņu un apskates vietu apraksti atrodami: http://www.celotajs.lv/seniors, to ir ap 50 visā Latvijā. Piedāvājumi tiek regulāri pilnveidoti un papildināti.
  • Senioriem draudzīgās tūrisma mītnes varēs atpazīt pēc „Silver Suitcase” simbola reklāmas materiālos vai attiecīgās uzlīmes uz vietas.
  • Seniori var izvēlēties sev draudzīgās vietas un plānot ceļojuma maršrutu individuāli – pēc savām vēlmēm un interesēm.

Kas ir „Silver Suitcase” – “Sudraba ceļasoma” atlaižu karte?
„Silver Suitcase” atlaižu karte nodrošina atlaides nakšņošanai vai citiem pakalpojumiem noteiktās tūrisma mītnēs un apskates vietās, kuras specializējas senioru apkalpošanā, un īpašos senioru tūrisma maršrutos. Karte darbojas noteiktās tūrisma mītnēs un apskates vietās, kuras iesaistījušās senioru programmā. Tās visas atpazīstamas pēc pievienotā logo. 
Karte „Silver Suitcase” („Sudraba Ceļasoma”) ir angļu valodā, jo tās darbība plānota arī ārpus Latvijas. Pie tā strādājam kopā ar Eiropas lauku tūrisma federāciju „Eurogites”. 

2015. gada 14. decembrī  un 2016. gada 11.  janvārī “Lauku ceļotājs” tikās ar Latvijas Pensionāru federāciju un izplatīja jau pirmās 1000 “Sudraba ceļasoma” atlaižu kartes. Kartes tālāk Latvijas Pensionāru Federācija izplatīs saviem biedriem.
Kā arī kartes piešķirtas un uzsākta sadarbība ar Rīgas Latviešu biedrības Pensionēto skolotāju klubu. Vēlāk ceram saņemt arī mūsu senioru atsauksmes par piedāvājumu un pakalpojumu kvalitāti.

Ar “Sudraba ceļasoma” atlaižu kartes darbības noteikumiem varat iepazīties šeit: http://www.celotajs.lv/lv/c/accomm/seniors/silversuitcase

Visi seniori vecumā virs 55 gadiem, kuri apmeklē senioriem draudzīgās “Silver Suitcase” tūrisma vietas, tiek aicināti sniegt savas atsauksmes un aizpildīt aptaujas anketu: http://www.celotajs.lv/cont/prof/proj/SenGoR/Doc/sengor_anketa.doc

Aicinām tūrisma mītņu un apskates vietu saimniekus iesaistīties un pieteikties „Silver Suitcase” programmā, sūtot pieteikumu uz lauku@celotajs.lv .


Skatīt citas ziņas ...