24 lauku tūrisma naktsmītnēm piešķirts "Zaļais sertifikāts"

08.01.2015

8. janvārī Vides ministrijas telpās norisinājās Latvijas tūrisma mītņu nacionālā eko-sertifikāta "Zaļais sertifikāts" izvērtēšanas komisijas sēde. Kopumā "Zaļo sertifikātu" šodien saņēma 24 lauku tūrisma naktsmītnes. 20 sertifikāti tika pagarināti, bet 4 tika piešķirti no jauna. Paldies sertifikāta komisijai par vērtīgiem ieteikumiem un idejām, kā veicināt zaļāku saimniekošanu Latvijas laukos. Vairāk par ZS saņēmējiem un sertifikātu: ŠEIT!


Jaunie „Zaļā sertifikāta” vai tā termiņa pagarinājuma saņēmēji ir:

 

Zaļā sertifikāta galvenās vērtības:

  • atpūtas vide: tīra lauku ainava un kopta lauku sēta,
  • garantēti svaigs, no dabīgiem, pašu vai kaimiņu saimniecībā audzētiem produktiem gatavots ēdiens,
  • īpaši piedāvājumi, kas tuvina dabai. Daži piemēri: nakšņošana uz svaigi pļauta siena matrača, bērniem iespēja saskarsmei ar mājdzīvniekiem, kopā ar saimnieci barojot kazlēnus, piedaloties govs slaukšanā, savvaļas dzīvnieku tuvums – stirnas, gulbji un citi meža viesi māju pagalmā, piedalīšanās lauku darbos, pirts gatavošana un pēršanās, utt.,
  • aktīva atpūta dabā: velo takas, laivu braucieni, pārgājienu maršruti, slēpošanas trases, sporta laukumi, peldvietas,
  • vietējā kolorīta iepazīšana: vēsture, stāsti, leģendas, amatu un sadzīves tradīcijas
  • atbildīga saimniekošana, nekaitējot dabai. Šajās mājās saimnieko, apzinoties saistību ar apkārtējo vidi un saudzējot to. Ar mūsdienīgām metodēm tiek taupīti ūdens un elektrības resursi, tiek šķiroti atkritumi, tiek izmantoti tikai videi draudzīgi mazgāšanas un tīrīšanas līdzekļi, vienlaikus rūpējoties arī par viesu veselību un labsajūtu. 
  • Viesiem tiek piedāvāti „Zaļie padomi”, kā izturēties videi draudzīgi, atpūšoties viesu mājās, ceļojot kājām, ar velo, auto, laivām.

 

Zaļā sertifikāta saimniecības gaida viesus arī ziemā!

Aktuālākā informācija par visām 70 "Zaļā sertifikāta" naktsmītnēm.

Zaļā sertifikāta piešķiršana tiek īstenota ar Latvijas Vides Aizsardzības fonda atbalstu.


Skatīt citas ziņas ...