LVAF

“Zaļā sertifikāta” ikgadējais komisijas brauciens Kurzemē

24.08.2023

Šī gada 23. augustā “Zaļā sertifikāta” komisija devās ikgadējā braucienā, lai apsekotu šī gada pretendentus. Kā pirmā no apmeklējamām vietām bija z/s “Drubazas”. Tā atrodas dabas parkā “Abavas senleja”, starp Kandavu un Sabili. Saimniecība aktīvi sadarbojas ar Latvijas Dabas fondu dažādos ar dabas aizsardzību saistītos projektos, kopjot Abavas ielejas pļavas un veicinot tajās dabas daudzveidību. Šajā nolūkā ir izveidota dabas taka un pļavās izlaisti dzīvei savvaļā pielāgotie mājlopi.


Otra vieta bija strausu un kazu ferma "Nornieki", kas atrodas netālu no Kuldīgas, nodarbojas ar strausu un Āfrikas būru kazu audzēšanu un pārstrādi. Saimniecība piedāvā izzinošu ekskursiju pa fermu, maltītes baudīšanu pašu restorānā, dažādus produktus no strausa un kazas - sākot ar gaļu un beidzot ar dažādiem aksesuāriem (suvenīriem). Saimnieki popularizē zaļo dzīvesveidu ne tikai ikdienas dzīvē, bet arī ēdiena gatavošanā.

Brauciena trešā saimniecība bija Piena muiža “Berghof”. Atjaunotajā vēsturiskajā muižas kompleksā ir labiekārtota viesnīca ar 23 numuriņiem, restorāns „Rožu krodziņš”, kurā tiek gatavots no vietējām muižas dārza veltēm. Blakus muižai izvietots kempinga laukums ar treileru pieslēgumu.

Plānots, ka visu 2023. gada pretendentu izskatīšana notiks 9. novembrī.

Zaļā sertifikāta saimniecību vērtēšana notiek ar LVAF atbalstu.


Skatīt citas ziņas ...