09/17/2025 - 03/16/2028 (25-00-C0LA2002-000001)

Kulinārā tūrisma maršruts “Siera ceļš” vietējo ražotāju sieru virzībai tirgū un atpazīstamībai

Project goals

Projekta mērķis ir veicināt Latvijā ražotā siera virzību tirgū un atpazīstamību, apvienojot Latvijas siera ražotājus sadarbībai, zināšanu uzlabošanai un kopīgam mārketingam kulinārā tūrisma produktā "Siera ceļš".

Project results

Projektā plānoti praktiski pasākumi sierdariem, lai mācītos ko jaunu par sieru un apmainītos pieredzē, kā arī mārketinga pasākumi, lai plašai sabiedrībai atklātu bagātīgo Latvijā ražoto siera veidu un garšu pasauli:

  • Vienota interneta platforma – jauna mājaslapa “Siera ceļš”, kurā būs stāsti par katru dalībnieku, siera apraksti, profesionāli foto, receptes un piedāvājumi apmeklētājiem;
  • Mārketinga atbalsts – sociālo mediju kampaņas, video sižeti un publicitātes pasākumi par sieriem un sierdariem,
  • Semināri un pieredzes apmaiņa – praktiski semināri ar ārvalstu un vietējiem ekspertiem par siera kvalitāti, ražošanas metodēm un tirgus tendencēm, kā arī apmeklējumi pie citiem siera meistariem;
  • Prezentācijas pasākumi un festivāli – siera degustācijas un tirdzniecības pasākumi, kuros satiksies siera ražotāji, šefpavāri, viesnīcu un restorānu pārstāvji, mediji un gardēži;
  • Receptes un kulinārā iedvesma – projekts apkopos visma 25 receptes, kas izceļ Latvijas sieru garšu un daudzveidību;
  • Vizuālā identitāte un kopīgs zīmols – “Siera ceļš” iegūs savu logo, stilu un saukli, kas vienos dalībniekus kopīgā atpazīstamībā.