Handwerker machen Hand- und Designwerke im Zusammenhang mit Roggen und Backen. Kein Bäcker kann auf die Werkzeuge eines erfahrenen Handwerkers verzichten - auf ein gutes Backtrog zum Kneten von Teig, eine breite Brotschaufel zum Schieben von Brotlaibchen in den Ofen und den Brotofen selbst. Für das Basteln von Himmeli aus Roggenstroh, die mit ihrer makellosen Geometrie und Leichtigkeit auch in ein modernes Interieur passen, ist eine Meisterhand erforderlich. Roggenstrohhüte können nicht nur bei rituellen Erntetraditionen eingesetzt werden, sondern auch, um sich an heißen Tagen vor der Sonne zu verstecken.
Überblick | Details |
---|---|
Lettland
Rundale Mill brewerySIA “Rundāles Dzirnavas” 2021. gadā īstenoja projektu, lai izveidotu nelielu alus darītavu un uzsāktu alus ražošanu Rundāles ūdensdzirnavu teritorijā. Tiek ražots gaišais un tumšais alu, kura visas sastāvdaļas tiek iepirktas Latvijā, bet graudi no vietējiem zemniekiem. Videi draudzīgā iekārta atbilst jaunākajiem ES standartiem un prasībām. Latvijas un ārvalstu tūristiem ir iespēja apvienot Rundāles pils apskati ar vēsturisko dzirnavu muzeja un alus darītavas apmeklējumu. Kompleksa teritorijā ir daudz iespēju daudzveidīgai interesantai laika pavadīšanai. Vienas dienas laikā var apmeklēt aizraujošas ekskursijas pa dzirnavām un alus darītavu, pastaigāties pa vietējiem, tuvējiem apskates objektiem, uzņemt lieliskas fotogrāfijas, atpūsties pludmalē un vizināties ar laivu, katamarānu, SUP dēli. |
|
Lettland
Rundales udensdzirnavasMuzejā iespējams sekot līdzi grauda ceļam pa koka šahtām līdz samaltam miltu maisam. |
|
Lettland
Landwirtschaftsbetrieb BITERoggenstroh–Workshop für individuelle Besucher und Gruppen. Die Wirtin bringt bei, wie man aus dem Stroh des im eigenen Betrieb angebauten Roggens klassische Himmeli oder Himmeli mit besonderem Design und Dekor herstellt. Besucher können fertige Produkte oder vorbereitete Kits für selbständiges Arbeiten kaufen. |
|
Lettland
Park der EinbäumeSaimniecībā tiek taisītas maizes abras, kuras veidotas no viena koka (vienkoča abras). Lai pilnvērtīgāk varētu nepieredzējušiem cepējiem pastāstīt par maizes abru lietošanu, tiek cepta tradicionālā rupjmaize no ierauga ar iesalu un saldskābmaize. Vienkoču parkā ir āra maizes krāsns, kura tiek lietota siltajā laikā. |
Atbalsta Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests
Projekta nosaukums: Kulinārā tūrisma produkts "Rudzu ceļš". Projekta numurs: 19-00-A01630-000002.
Partneri: LLTA "Lauku ceļotājs", SIA "JS Caunītes" Vineta Cipe IK "Dzīles", z/s "Bērziņi", z/s "Buliņi", z/s "Klajumi".
Vairāk informācijas par projektu “Rudzu ceļš”
Vairāk informācijas par Eiropas Lauksaimniecības fondu lauku attīstībai pieejams EK tīmekļa vietnē