Krodziņi, kafejnīcas un citas vietas laukos un mazpilsētās, kur piedāvā garšīgus, no svaigiem vietējiem produktiem un arī pēc tradicionālām latviešu virtuves receptēm gatavotus ēdienus, kas katrā Latvijas novadā ir atšķirīgi.
Pārskats | Detaļas |
---|---|
Latvija
Kafejnīca "Liepas"Kafejnīca - viesu nams "Liepas" atrodas Aknīstē. Viesiem piedāvā ieturēt maltīti no pašu un kaimiņu zemnieku saimniecībās audzētiem produktiem (bioloģiski audzēti dārzeņi, jēra gaļa un piena produkti). Piedāvā apskatīt, pabarot un samīļot bioloģiskās zemnieku saimniecības "Liepas" dzīvnieciņus, tiek sniegtas arī konsultācijas par aitkopību, pienkopību un lauksaimniecību. Otrajā stāvā pieejami arī 4 numuriņi nakšņošanai. Latviešu virtuve: Aukstā zupa, jēra gaļas un svaigu kāpostu zupa, vietējo dārzeņu krēmzupa, cūkgaļas karbonādes, kartupeļu pankūkas, zemeņu zupa, „Selgas” cepumu kūka. |
|
Latvija
Viesnīca „Kārļamuiža”"Kārļamuiža" restorāns atrodas Kārļos, Cēsu novadā. Daļa no viesnīcas "Kārļa muiža". Iekārtota bijušajā muižas ērbeģī. Izmanto galvenokārt vietējos produktus un gatavo tikai pēc individuāla un iepriekšēja pasūtījuma. |
|
Latvija
Ludzas Amatnieku centrsApskatāmi un iegādājami > 40 Latgales amatnieku darbi. Te piedāvā senlatgaļu tērpā ģērbta gida stāstījumu Suprādku istabā par seno baltu cilšu dzīvi, amatniecības rašanos un attīstības vēsturi, senajiem ētikas un darba likumiem, tradīcijām, arī arodu demonstrējumus un seno amatu iemaņu apgūšanu. Grupas var ieturēt pusdienas ar latgaļu ēdienu, maizes un dzērienu gatavošanas prasmju skolu Latgaļu kukņā. LAC ir piešķirta Latviskā mantojuma kultūras zīme. |
|
Latvija
Bīriņu pils Dzirnavu krodziņš1860. gadā celtajā Bīriņu pilī atrodas viesnīca, kā arī restorāns. Tāpat tiek piedāvātas telpas pasākumiem un semināriem. Pili ieskauj parka takas un vairākas saglabājušās saimniecības ēkas, kā Ūdensdzirnavas, Ūdenstornis un staļļi, kas katru dienu pieejami apskatei. Dzirnavu krodziņš atrodas Bīriņu pils parkā, Bīriņu dzirnavezera krastā, ar skaistu skatu no vasaras terases. Iekārtots vēsturiskajā dzirnavu ēkā, kurā izveidots etnomuzejs un saglabāti agrāko laiku priekšmeti. |
|
Latvija
MekeMekes krogs atvērts Tallinas un Rīgas šosejas piecdesmit pirmajā kilometrā. Krogi mēdza atrasties ceļmalas krogus mājās, pilīs, rijās un dzirnavās - šis krogs ierīkots 110 gadus vecā kūtī. Blakus krodziņam atrodas lepnais, 1907. gadā no Tūjas sarkanajiem ķieģeļiem celtais pagastnams. Ēdienu klāstā — mūsdienu latviskā virtuve. Vasaras sezonā ģimenes ar bērniem priecē kazlēni un truši. Ir rotaļlaukums un šūpoles lieliem un maziem. Piedāvā nakšņošanu viesnīcā "Meke". |
|
Latvija
Kafejnīca „Mammadaba”Kafejnīca "Mammadaba" atrodas Tērvetes dabas parka informācijas centra ēkā. Tajā tiek piedāvāti siltie un aukstie ēdieni, kā arī uzkodas un konditorejas izstrādājumi. Ēdienkartē tiek iekļauta latviešu tradicionālā virtuve, tajā skaitā, ēdieni no rudzu produktiem, kā, piemēram, rupjmaizes kārtojums un rupjmaizes krems ar ķīseli. Ēdieni tiek gatavoti no dabīgām izejvielām. |
|
Latvija
Mārcienas muižas restorānsMārcienas muiža atrodas 1,5 km no Mārcienas centra. Piedāvā gan „Vecās pasaules”, gan arī latviešu un baltvācu virtuves ēdienus, kas tiek gatavoti un pasniegti mūsdienīgā veidā. Izmanto muižas lauciņos audzētos un apkaimes zemnieku piedāvātos augļus, dārzeņus, gaļu un zivis. Latviešu virtuve: Cūkas cepetis ar šķovētiem kāpostiem, jaunie kartupeļi ar gaileņu mērci. |
|
Latvija
Tūrisma un atpūtas komplekss „Meža Salas”Tūrisma un atpūtas komplekss "Meža Salas" atrodas lielāka meža masīva vidū, kur ainavu patīkami atdzīvina izveidotais dīķu komplekss. Piedāvā latviskus ēdienus un kulināra satura seminārus interesentu grupām. Ēdienus gatavo arī uz ugunskura, lielām pannām, kūpina un grilē. |
|
Latvija
UpenīteLauku māja "Upenīte" atrodas Ciriša ezera dienvidu krastā. Saimniecība, kur izkopj latgaliskās tradīcijas un galdā liek Latgales ēdienus, ražo piena izstrādājumus (arī sieru), audzē vietējos kultūraugus (var iegādāties) un piedāvā latgaļu melno pirti, kur par pirtniekiem talkā iet paši saimnieki. Organizē toršu cepšanas meistarklases. Latviešu virtuve: Zemnieku zupa (krupņiks ar guļbim), guļbešnīki, kartupeļu desas (rīvēti zaļi kartupeļi ar saceptu žāvētu cūkgaļu un sīpoliem), upenes ar putukrējumu, ķimeņu standziņas, lauku zāļu tējas, biezpiens ar krējumu, rūgušpiena pankūkas. Īpašais ēdiens: Cepeškrāsnī cepta karpa vai līnis no pašu dīķa. |
|
Latvija
Kafejnīca „Zemnieka cienasts”Kafejnīca "Zemnieka cienasts" atrodas pie Jelgavas apvedceļa starp Lielupi un Vircavas upi. Piedāvā latviskus ēdienus no Zemgalē ražotiem gaļas un piena produktiem, gan „Līču” laukos audzētiem dārzeņiem. Sadarbojas ar briežu dārzu „Rudiņi”, ir bērnu rotaļu laukums ar dažādām atrakcijām un skaisti puķu dārzi. Latviešu virtuve: Cūkgaļas filejas medaljoni bekonā ar sīpolu marmelādi, mežacūkas šķiņķis ar sīpoliem saldā krējumā, sutināta brieža gaļa ar kartupeļu un ziedkāpostu biezeni, kartupeļu pankūkas ar lasi saldā krējumā. Īpašais ēdiens: Cepts ābols mīklā, ogu plātsmaizes. |