Krodziņi

Krodziņi, kafejnīcas un citas vietas laukos un mazpilsētās, kur piedāvā garšīgus, no svaigiem vietējiem produktiem un arī pēc tradicionālām latviešu virtuves receptēm gatavotus ēdienus, kas katrā Latvijas novadā ir atšķirīgi.

  • Piesaistot apmeklētāju grupas, tiek izstrādātas īpašas programmas, kuru laikā ne tikai pasniedz ēdienu, bet arī stāsta ar to saistītās svētku un ikdienas tradīcijas, dzied dziesmas. Dažkārt programma paredz apmeklētāju iesaistīšanu ēdiena gatavošanā.
  • Ēdienkartē tiek izmantoti vietējie ēdienu nosaukumi ar paskaidrojumiem, vietējais dialekts.
  • Piedāvājot latvisko virtuvi, arī interjerā tiek izmantots etnogrāfisks stils vai vietējo meistaru darinājumi – trauki, mēbeles, tekstils, utt.
Pārskats Detaļas
N/A
Latvija

Kafejnīca „Pūteļkrogs”

Ģimenes uzņēmums, kas atrodas Jelgavas – Tērvetes ceļa malā (3 km no Tērvetes) – vēsturiskajā un mūsdienās atjaunotajā Pūteļu krejotavā.

Latviešu virtuve: Kazas siers, auksta biešu zupa, pelēkie zirņi ar speķi, siļķe ar kartupeļiem un lauku biezpienu, cūkas cepetis, teļa gaļa ar meža sēņu mērci, viršu medū ceptā cūkgaļa, plānās pankūkas ar viršu medu, rudzu maize, bērzu sula, dzērveņu morss, degvīns, vietējais alus.

Īpašais ēdiens: Cepelīni „Pūteļkroga” gaumē. Pasniedz ar meža sēņu mērci. Ar tomātiem, kazas sieru un vītinātiem tomātiem pildīta vistas fileja.

Attālums no valsts galvaspilsētas65   Sezona1-12   Pieņem tūristu grupas Pieņem individuālus apmeklētājus Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Piedāvā naktsmītni
N/A
Latvija

Krodziņš „Eglieni”

Krodziņš atrodas Rīgas – Liepājas autoceļa (A9) malā - atpūtas kompleksā „Eglieni”, kur apvienots latviskais ar mūsdienu vidi. Zaļumus pasniedz no pašu dobes.

Latviešu virtuve: aukstā biešu zupa, siļķe ar biezpienu un krējumu, putraimdesa ar biezpiena bumbiņām, rupjmaizes kārtojums, biezpiena deserts ar ķīseli, lauku tējas, kvass.

Īpašais ēdiens: baraviku zupa un pildīta vistas fileja ar baravikām.

Attālums no valsts galvaspilsētas50   Sezona1-12   Piedāvā naktsmītni Pieņem tūristu grupas Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Pieņem individuālus apmeklētājus
N/A
Latvija

Piena muižas „Rožu krodziņš”

Krodziņš atrodas atjaunotajā Sieksātes (Berghof) muižas kungu mājā, bet klētī un sierotavā ir izveidots Piena muzejs Viesi var izmēģināt roku govs slaukšanā, kult sviestu un degustēt to.

Latviešu virtuve: rudzu maize, siļķe ar lauku biezpienu, piena zupa, „pa lauku modei” vārīti kartupeļi ar zaļajiem lociņiem, brieža gaļas šķēlītes, zandarts ar krējuma mērci, bute ar zaļajiem zirnīšiem, kartupeļu pankūkas ar brūkleņu ievārījumu.

Īpašais ēdiens: Piena muižas siera kūka, pašgatavots olu liķieris.

Attālums no valsts galvaspilsētas156   Sezona1-12   Piedāvā naktsmītni Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Pieņem tūristu grupas Pieņem individuālus apmeklētājus
N/A
Latvija

Kafejnīca "Liepājas virziens"

Kafejnīca "Liepājas virziens" atrodas Liepājas šosejas (A9) 0,5. kilometrā.

Attālums no valsts galvaspilsētas18   Sezona1-12  
N/A
Latvija

Valmiermuižas alus

Ciemojoties Valmiermižas alus darītavā, iespējams iepazīt muižas seno vēsturi un alus darīšanas tradīcijas, savām acīm ieraugot, kā no dabīgām sastāvdaļām nesteidzīgi top dzīvais alus un kā pa muižkungu modei to nobaudīt. Brūža apskati papildina dzīvā alus degustācija. Blakus alus darītavai, senajā klēts ēkā, iemājojusi Valmiermuižas alus tirgotava un Valmiermuižas Alus virtuve. Tirgotavā pilnā klāstā meklējami Valmiermuižas brūvējumi, gardumi un citu latviešu meistaru darinājumi. Te atrast varēs gan ciemakukuli un dāvanu mūsu pašu latvietim, gan suvenīru, kam ceļot prom uz citām zemēm.
Savukārt Valmiermuižas Alus virtuvē daudzinātais #zemesgarša stāsts ir par Latvijas zemē meklējamiem produktiem katrā no sezonām. No tā, kas šobrīd Latvijas laukos, pļavās, mežos un ūdeņos atrodams, šefpavārs Dzintars Kristovskis diendienā restorāna virtuvē rada pārsteidzošas garšu kombinācijas.
Latviešu virtuve: katra maltīte tiek gatavota no Latvijas zemē atrodamiem produktiem attiecīgajā sezonā. Dabā sakņotu un radošumā lolotu – tādu Valmiermuižas saime redz mūsu Latvijas virtuvi.
Īpašais ēdiens: Latvijas zemesgaršas maltīte restorānā, kas ir nesteidzīgs garšu ceļojums vairāku ēdiena kārtu garumā ar tiem pieskaņotiem Valmiermuižas alus dzērieniem un komplimentiem no šefpavāra.

Svinības   Semināri   Bērniem un jauniešiem   Attālums no valsts galvaspilsētas109   Sezona1-12   Pieņem individuālus apmeklētājus Apmeklējums iepriekš jāpiesaka Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Iespējams pasūtīt maltītes Pieņem tūristu grupas
N/A
Latvija

Kafejnīca "Liepas"

Kafejnīca-viesu nams "Liepas" atrodas Aknīstē. Viesiem piedāvā ieturēt gardu maltīti no pašu un kaimiņu zemnieku saimniecībās audzētiem produktiem (bioloģiski audzēti dārzeņi, jēra gaļa un piena produkti). 

Piedāvā apskatīt, pabarot un samīļot bioloģiskās zemnieku saimniecības "Liepas" dzīvnieciņus, tiek sniegtas arī konsultācijas par aitkopību, pienkopību un lauksaimniecību.

Otrajā stāvā pieejami arī 4 numuriņi nakšņošanai.

Latviešu virtuve: Aukstā zupa, jēra gaļas un svaigu kāpostu zupa, vietējo dārzeņu krēmzupa, cūkgaļas karbonādes, kartupeļu pankūkas, zemeņu zupa, „Selgas” cepumu kūka.

Attālums no valsts galvaspilsētas150   Sezona1-12   Piedāvā naktsmītni
N/A
Latvija

Lauku māja "Aizupmājas"

Lauku māja "Aizupmājas" atrodas Pildas upītes krastā. Lauku māja, kur var doties latgaļu melnajā pirtī, pērties ar liepu un ozolu zaru slotiņām, baudīt zāļu tējas un nodoties citiem lauku darbiem. Nakti var pavadīt atjaunotajā klētī. Bioloģiskā saimniecība, kuras produkcija – augļi, ogas, dārzeņi un medus - tiek gatavoti un likti galdā, godinot Latgales novada tradīcijas.

Latviešu virtuve: Aukstā zupa, skābētu kāpostu zupa latgaliešu gaumē, plānās pankūkas, krāsnī cepti kartupeļi, sutināta līdaka, mājas kotletes, rabarberu debesmanna, bērzu sulas, pļavu tējas.

Īpašais ēdiens: Rupji rīvētas kartupeļu pankūkas ar krējumu un brūkleņu ievārījumu.

Attālums no valsts galvaspilsētas275   Sezona1-12   Piedāvā naktsmītni Apmeklējums iepriekš jāpiesaka Pieņem individuālus apmeklētājus Pieņem tūristu grupas Nepieciešama iepriekšēja pasūtīšana
N/A
Latvija

Ceptuve "Lāči"

Latvijā un aiz tās robežām populārās Lāču maizes cepšanas procesā pielieto no seniem laikiem izkoptās meistaru zināšanas un prasmes. Te var doties ekskursijā, veidot un cept maizes kukulīti, ieturēt maltīti jaukā krodziņā, kur ēdiena gatavošanā izmanto „Lāču” produkciju, kombinējot ar sezonāliem un vietējo zemnieku produktiem, un iespējams iegādāties šeit saražoto produkciju.

Latviešu virtuve: Baraviku krēmzupa, dažādi karstie podiņi, maizes zupa, maiznieka deserts.

Svinības   Bērniem un jauniešiem   Semināri   Attālums no valsts galvaspilsētas40   Sezona1-12   Pieejams cilvēkiem ar īpašām vajadzībām Iespējams pasūtīt maltītes Apmeklējums iepriekš jāpiesaka Interneta pieslēgums Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Pieņem tūristu grupas Pieņem individuālus apmeklētājus
N/A
Latvija

Lauku māja "Donas"

Donās maizes cepšana notiek pēc sentēvu tradīcijām: abrā  plaucēta, ar rokām mīcīta, mīļota mīkla un uz kļavu lapām veidoti kukulīši, kas tiek cepti īstā ar malku kurināmā krāsnī. Ciemiņiem ir iespēja veidot kukulīti un aizvest mājās paša gatavotu ciemakukuli. Nekas nevar būt garšīgāks kā silta maizes doniņa ar pienu un medu. Piedāvā baudīt arī citus latviskus lauku labumus, - žāvētas kotletes, putraimdesas. Ja vajag, būs arī 17 sieru veidi!

Latviešu virtuve: Grūbu biezputra, šķovēti kāposti, lauku kotletes, 21 siera šķirne, piens, medus, zāļu tējas, lauku maize.

Īpašais ēdiens: Donu saldskābā maize.

Bērniem un jauniešiem   Attālums no valsts galvaspilsētas120   Sezona1-12   Apmeklējums iepriekš jāpiesaka Nepieciešama iepriekšēja pasūtīšana Piedāvā naktsmītni Pieņem individuālus apmeklētājus Iespējams pasūtīt maltītes Pieņem tūristu grupas
N/A
Latvija

Spēlmaņu krogs

"Spēlmaņu krogs" atrodas Alsungas centrā pie Dižgabalkalna. Krogā var nobaudīt sklandraušus un uz vietas ceptu suitu skābmaizi. Vasarās tūristu grupas uz āra kamīna var piedalīties suitu ēdienu (ķiļķēni, žāvētas ribas u.c.) gatavošanas procesā vai mieloties jau pie klātiem galdiem suitiskā garā, kā arī baudīt Suitu sievu (unikālais burdona dziedājums) iespaidīgo priekšnesumu.

Latviešu virtuve: Skābmaize, ķiļķēni, žāvētas ribiņas.

Īpašais ēdiens: Pašcepti sklandrauši.

Attālums no valsts galvaspilsētas195   Sezona1-12   Pieņem individuālus apmeklētājus Vieta ar konkrētu darba laiku, kas jānoskaidro iepriekš Pieņem tūristu grupas Piedāvā naktsmītni