Informatīvais seminārs "Rudzu ceļš"

07.01.2020

30.01.2020 Lauku ceļotājs kopā ar sadarbības partneriem rīko atvērto semināru "Kulinārā tūrisma produkta “Rudzu ceļš” izveide un mārketings", kurš notiks "Caunītēs" Ozolnieku novadā.

Uz semināru tiek aicināti rudzu maizes cepēji un ēdinātāji - viesu nama, krogu, kafejnīcu, restorānu īpašnieki, kas pasniedz rudzu maizi, vai no tās gatavotus produktus.


PROGRAMMA:

9:00-9:30 Ierašanās un iepazīšanās kafija

9:30-10:00 Asnāte Ziemele Lauku ceļotājs “Rudzu ceļš” jauns nacionāla mēroga kulinārā tūrisma produkts. 

10:00-11:00 Raimonds Biedrītis, Grauda spēks „No grauda līdz maizes kukulītim” graudu veidi, maluma veidi, maizes cepšana un tendences klientu pieprasījumā. Kā veidot stāstu tūristam.

11:00-12:00 

  • Ginta Dzerkale Zemkopības ministrijas Veterinārā un pārtikas departaments, Rupjmaizes ēdienu iespējama iekļaušana Eiropas aizsargājamo ēdienu reģistros. Tā nozīmība tūrisma piesaistē mārketingam un produkta veidošanā. Informācija par Salināta rupjmaizes reģistra uzturēšanu, ražošanu un turpmākiem plāniem. 
  • Gunta Duka Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore, Jaunumi rupjmaizes ražotāju jomā, sadarbības iespējas ēdinātājiem ar ražotājiem. 

 Lūdzam pieteikties līdz 22.01.2020 ineseo@celotajs.lv

„Rudzu ceļš” aicina ciemos pie lauku uzņēmējiem, kuri cep rudzu maizi pēc tradicionālām vai pašu ģimenes paaudzēs izkoptām receptēm, gatavo dažādus ēdienus no rupjmaizes vai rudzu miltiem un ceļ tos galdā viesiem. Saimnieki apmeklētājiem, rāda, kā top maize, ļauj izmēģināt roku sava maizes kukulīša veidošanā, piedāvā veselīgus un garšīgus rudzu graudu ēdienus, no rudzu grauda spēka tapušus dzērienus, stāsta par tradīcijām, kas saistās ar rudziem un maizi.


Skatīt citas ziņas ...