Interreg V-A Latvia – Lithuania

Brauciens žurnālistiem pa Zemgales dārziem

05.10.2018

Šī gada 20.septembrī aicinājām mediju pārstāvjus doties uz Zemgales dārziem, kas atvērti apmeklētājiem, kur iespējams iepazīt dārzkopības tradīcijas un vēsturi un kur apskatāmas tradicionāli audzētas augļu, dārzeņu, garšaugu, dekoratīvo koku, krūmu un ziedu šķirnes.


Brauciena pirmā pieturvieta bija Dārzkopības institūts Dobelē, kur sniedzām informāciju par projekta aktivitātēm, bija iespēja nogaršot projekta gaitā izstrādātus produktus, kā arī apskatīt augļudārzu ar mūsdienu un senajām šķirnēm. Zemnieku saimniecības "Vilki" dendrārijā apskatījām retus augus, kā arī tradicionālu lauku sētas augļudārzu ar senām šķirnēm un dārzeņu dobes. Īpašu uzmanību piesaistīja Latvijas Zilā govs. 

Brauciena noslēgumā viesojāmies Berķenes muižā, kur ieturējām pusdienas un noklausījāmies stāstījumu par muižas atdzimšanu. Pēdējais objekts pašā pierobežā - Blankenfeldes muiža, kur apskatījām augļudārzu, noklausījāmies kā vislabāk ieaudzēt plūškoku un nogaršojām muižā tapušos plūškoku produktus.

Pasākuma galeriju skatiet šeit.

 

Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Latvijas Lauku Tūrisma Asociācija "Lauku ceļotājs" un tā nekādos apstākļos nav uzskatāma par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.


Skatīt citas ziņas ...

Šī publikācija sagatavota ar Eiropas Savienības atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Latvijas Lauku Tūrisma Asociācija "Lauku ceļotājs" un tā nekādos apstākļos nav uzskatāma par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.