Ziedu balle Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā

29.06.2011

Vasara ir pilnā plaukumā, aicinām to baudīt Ziedu Ballē, kas no 7. līdz 10. jūlijam notiks Latvijas Universitātes Botāniskajā darzā Rīgā, Kandavas ielā 2 atzīmēs 10 gadu jubileju un tās tēma šovasar ir „Augi ienāk Rīgā”.


Gada lielākie dārzu svētki Rīgas Ziedu Balle jau desmito reizi priecēs ar krāšņām vasaras puķēm, citiem ziedošiem un neziedošiem augiem no visas Latvijas. Pašlaik Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā darbojas radoši noskaņoti augumīļi un notiek gatavošanās ballei: tiek veidotas teiksmainas augu kompozīcijas un dārza dizaina objekti. Izstādes ietvaros noritošā dārza dizaina konkursa šīgada tēma ir „Augi ienāk Rīgā”, kas aizsāk Rīgas Ziedu Balles četru gadu ciklu, kura kulminācija būs 2014. gadā Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas norišu laikā.

No 7. līdz 10. jūlijam uz Rīgas Ziedu Balli aicināti visi puķu un dārzu mīļotāji. Ziedu Balles 10. dzimšanas dienas pārsteigums – orhideju un akvāriju augu izstāde, bet 8. jūlija vakarā dārzs būs atvērts līdz desmitiem vakarā, kad no plkst. 19.00 līdz 20.30 spēlēs Madlienas pūtēju orķestris. Bērniem Rīgas Ziedu Balles laikā būs iespēja darboties radošajās darbnīcās un doties zirga izjādē. Rosīgie varēs iegādāties stādus, dārza lietas un saņemt speciālistu konsultācijas, bet 10. jūlijā no plkst. 16.00 notiks izstādes augu un ziedu izpārdošana.




Skatīt citas ziņas ...