6. Eiropas Lauku tūrisma kongress "Lauku tūrisma internacionalizācija" - Druskininkai (LT), 3.-5. oktobris

21.06.2018

Šogad 3.-5. oktobrī Druskininkos, Lietuvā notiks Eiropas 6. lauku tūrisma kongress ar devīzi “Lauku tūrisma internacionalizācija”. Kongresa tēma ir daudzsološās perspektīvas tālo tirgu piesaistei Eiropas laukiem. Īpaša uzmanība tiks veltīta diviem tālajiem tirgiem – Āzijai (īpaši Ķīnai un Indijai) un Amerikai.

2017. gadā lauku tūrisms Eiropā nodrošina 6 miljardus gultas vietu 500 000 uzņēmumos, kas ir aptuveni 15% no kopējā naktsmītņu piedāvājuma Eiropā. Kopā ar papildu pakalpojumiem lauku tūrisma klienti tērē vairāk kā 100 000 000 EUR gadā, un lielākā daļa no šīs naudas nonāk vietējā ekonomikā. Daudzviet lauku tūrisms ir kritiski svarīgs elements lauku dzīvotspējai. Joprojām lauku tūrismā pieaug pieprasījums pēc īstas, autentiskas pieredzes. Pieredzējušus ceļotājus interesē tradicionālā kultūra un dzīvesveids, daba, virtuve, veselīga vide – visi šie elementi ir lauku tūrisma pamatā. Lai gan šobrīd lauku tūrisms Eiropā pārsvarā orientējas uz vietējo klientu, ir liels potenciāls iegūt arī nozīmīgu ārvalstu tirgus daļu.


Programmā ietverti šādi tematiskie bloki:

  • lauku tūrisma produkta saturs – ko sagaida ārvalstu klienti,
  • komunikācijas un pārdošanas kanāli – kā aizsniegt pieprasījumu un pārvērst interesi reālos pasūtījumos,
  • cilvēkresursi – prasmes, kompetences, biznesa modeļi, nodarbinātība, cilvēkresursu pārvaldība lauku tūrismā,
  • jaunas iespējas ārvalstu tirgos.

Katrā tematiskajā blokā ietverta tēmas prezentācija, diskusiju panelis un praktiski lauku tūrisma uzņēmumu piemēri.

Kongresa darba valoda – angļu, ar tulkojumu uz/no lietuviešu valodu. Aktuāla informācija par programmu, runātājiem un dalībnieku reģistrācija www.europeanrtcongress.org.

Laipni aicināti piedalīties lauku tūrisma uzņēmēji un citi nozares speciālisti un interesenti, lai uzzinātu par norisēm lauku tūrismā Eiropā un pasaulē.


Skatīt citas ziņas ...