ERDF Interreg CB

Lauku tūrisma produktu rokasgrāmata "Go Rural" - Latvija / Igaunija / Somijas dienvidu piekraste

03.07.2017

Esam beiguši vairāku mēnešu darbu, lai sagatavotu lauku tūrisma produktu rokasgrāmatu "Go rural" (Baudi laukus), kas paredzēta Japānas tūrisma operatoriem, nozares profesionāļiem un ceļotājiem. Rokasgrāmata ir izdota japāņu valodā (pieejama arī angliski digitāli), un tajā iekļauta praktiska informācija, lai saplānotu ceļojumu – maršrutu piemēri, naktsmītnes, nacionālie parki, apskates saimniecības, amatnieku darbnīcas laukos, informācija par transporta iespējām, kā arī Latvijas, Igaunijas un Somijas tūrisma operatoru kontakti. Ar šo rokasgrāmatu septembrī dosimies uz nozīmīgāko Japānas tūrisma izstādi JATA Tokijā. 

Rokasgrāmatu skatiet ŠEIT.


Šobrīd aktīvi gatavojamies, lai jau jūlijā dotos uz Japānu  - semināriem “Baltic Road Show”, kur kopā ar LIAA, mūsu pārstāvi Japānā un Latvijas vēstniecības Japānā pārstāvjiem iepazīstināsim aptuveni 200 Japānas tūrisma nozares profesionāļus un preses pārstāvjus ar Latviju, Igauniju un Somiju kā vienotu tūrisma galamērķi un mūsu kopīgi veidoto tūrisma piedāvājumu laukos. Semināri notiks 10. – 13.07. Osakā, Tokijā un Fukuoā. Šajos semināros iepazīstināsim arī ar jauno rokasgrāmatu.

Šī rokasgrāmata palīdzēs atklāt jaunus ceļojumu galamērķus Dienvidsomijā, Igaunijā un Latvijā ārpus ierastajiem tūrisma maršrutiem. Ceļojumu maršruti un apmeklējumi ļauj iepazīt nelielas, mājīgas lauku viesnīcas un viesu mājas, apmeklētājiem atvērtas lauku saimniecības, dažādas nelielas ražotnes, vietējās tradīcijas un sirsnīgus cilvēkus. Cilvēki lauku apvidos dzīvo ciešā saiknē ar dabu un tās gadskārtu cikliem. Katrā gadalaikā laukos var izbaudīt tam atbilstošas nodarbes – sēņošanu, ogošanu, tēju vākšanu, zemledus makšķerēšanu, dažādus lauku darbus, gadskārtu ieražu svinēšanu. Rokasgrāmata noderēs cilvēkiem, kuri mīl dabu, ciena tradīcijas un vēlas dziļāk iepazīt šīs trīs valstis un to kultūru.

Rokasgrāmatu veidojusi vienota komanda, kurā ir profesionālas lauku tūrisma organizācijas un tūroperatori. Daudzu gadu garumā esam iepazinuši piedāvātās naktsmītnes un apskates vietas, sadarbojušies ar nacionālajiem parkiem un dabas ekspertiem, izpētījuši un sagatavojuši jaunus maršrutus.

Izdevumā esam iekļāvuši ceļojumu maršrutus grupām un individuāliem ceļotājiem, vienas dienas izbraucienu programmas ar nakšņošanu laukos, atpūtu dabā nacionālajos parkos, ražojošu lauku saimniecību un amatnieku darbnīcu apmeklējumus. Visus šos apmeklējumus un programmas iespējams apvienot ar tradicionāliem tūrisma maršrutiem un pilsētu ekskursijām, lai ienestu dažādību un interesantu pieredzi.

Rokasgrāmatā iekļauta praktiska informācija par transportu, ceļojot ar avio, prāmjiem un autobusu, kā arī norādīti tūroperatori, kas specializējušies pakalpojumos gan grupām, gan individuāliem ceļotājiem. Daži ceļojumu maršruti iekļauj arī Lietuvu un Zviedriju. 

 

Preses ziņa (word).

 

Rokasgrāmata izdota ar Eiropas Savienības un Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas atbalstu projekta "CAITO - Meta cluster for attracting the Japanese tourism market"  ietvaros.


Skatīt citas ziņas ...

Daļēji finansēts ar Eiropas Savienības un Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas atbalstu
Šī informācija atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.