Interreg V-A — Estonia–Latvia

Livonijas kulinārais ceļš - aicinām pieteikties ēdināšanas uzņēmumus un pārtikas ražotājus

27.06.2017

Latvijas lauku tūrisma asociācija “Lauku Ceļotājs” kopā ar Vidzemes plānošanas reģionu un partneriem Igaunijā ir uzsācis darbu pie jauna kulinārā tūrisma piedāvājuma „Livonijas kulinārais ceļš” izveides. Projekta mērķis ir popularizēt nacionālo virtuvi, iepazīt tās izcelsmi, veicināt sadarbību starp vietējiem pārtikas ražotājiem un ēdinātājiem.

Esam izveidojuši anketu, ar kuras palīdzību veidosim „Livonijas kulinārā ceļa” potenciālo dalībnieku sarakstu. Tāpēc aicinām pārtikas ražotājus un ēdināšanas pakalpojumu sniedzējus izvērtēt savu interesi un iespējas iesaistīties projektā, aizpildot anketu līdz 10. jūlijam.

PIETEIKUMA ANKETA


Projekta teritorijā iekļauta daļa Latvijas un Igaunijas. Tā tēma ir 13.-16.gs. Livonijas laika ietekme mūsdienu latviešu un igauņu ēdienos. Kā zināms, tieši Livonijas laikā Eiropa iepazina garšvielas, garšu bagātība un ēdienu daudzveidība no piļu un muižu virtuvēm ienāca arī zemnieku ēdienkartē.

„Livonijas kulinārais ceļš” ir nākamais solis zīmola „Latviešu virtuve” un pārrobežu tūrismamaršruta „ViaHanseatica” attīstībā, kas palīdzēsviecināt tūrisma galamērķu pievilcību, popularizējot nacionālo virtuvi. Tas ļaus iepazīt nacionālās virtuves  izcelsmi, kā arī stiprināt sadarbību starp vietējiem pārtikas ražotājiem un ēdinātājiem. Šī ir iespēja mums visiem kopā turpināt pilnveidot kulinārā tūrisma piedāvājumu Latvijas laukos un piesaistītu gardēžu ievērību. Maršrutu popularizēsim pašmāju un ārvalstu viesiem kā interesantu tūrisma galamērķi, piedaloties Latvijas un Igaunijas kulinārajos festivālos un staprtautiskās tūrisma izstādēs.

Izdosim un izplatīsim kulinārā maršruta karti un bukletus, veiksim mārketinga aktivitātes medijos, sociālajos tīklos, interneta portālos  u.c. Projekta laikā rīkosim seminārus, ēdiena gatavošanas meistarklases un pieredzes apmaiņas pasākumus, iepazīstinot saimniekus ar Livonijas laika ietekmēm mūsu ēdienkartē, lai latviešu un igauņu tradicionālos ēdienus varētu pasniegt tūristiem ar interesantu stāstu. 

Lūdzu, izvērtējiet savu interesi un iespējas iesaistīties „Livonijas kulinārajā ceļā”, aizpildot anketu līdz 10. jūlijam.

PIETEIKUMA ANKETA.

Ar šīs anketas palīdzību veidosim „Livonijas kulinārā ceļa” potenciālo dalībnieku sarakstu, noskaidrosim, kāds informatīvais atbalsts saimniekiem nepieciešams, lai pilnveidotu savu kulināro piedāvājumu.

Ja Jums ir jautājumi par topošo maršrutu, Livonijas tēmu vai projektu, lūdzu sazinieties ar projekta vadītājām:

Inese Riekstiņa, inese@celotajs.lv , tel: +371 29 462 024 un Lienīte Priedāja-Klepere, lienite.priedaja@vidzeme.lv, tel.: +37126133028.

 

Paldies par atsaucību!

 

Projekts “Livonijas kulinārais ceļš” īstenots “Interreg Estonia-Latvia” programmas ietvaros no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Foto: Jaunpils pils


Skatīt citas ziņas ...

Šī vietne atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.