4. Peoniju dārza svētki "Ziedoņos"

23.05.2017

Divas nedēļas nogales - 10. un 11. jūnijā, un 17. un 18. jūnijā - Kuldīgas novada Pelču pagasta „Ziedoņos” notiks 4. Peoniju dārza svētki. Peoniju dārzs „Ziedoņi” piedāvā vienu no Latvijas lielākajām peoniju kolekcijām, kurā ir 200 lakstaino peoniju un 25 krūmpeoniju šķirnes.  Jau ceturto gadu peoniju ziedēšanas laikā visi puķu draugi tiek aicināti baudīt peoniju krāšņumu un daudzveidību svētku noskaņā. Dārza svētku apmeklētājiem būs iespēja aplūkot ziedošu peoniju dārzu un peoniju kompozīcijas floristikā. Svētku rīkotāja, peoniju kolekcionāre Dagnija Voika konsultēs par peoniju audzēšanu un interesentiem rādīs peoniju stādīšanas pamatelementus. Būs iespēja iegādāties puķu stādus un uzzināt par peonijas saknes izmantošana skaistumkopšanā. Darbosies vasaras kafejnīca ar vietējiem lauku gardumiem. Savukārt, bērni varēs veidot savas peonijas radošajā darbnīcā. 17. jūnijā un 18. jūnijā plkst. 12.00 dārza svētku apmeklētāji aicināti uz vijolnieka Edgara Ziņģes koncertu.


Krūmpeonijas uzzied pirmās, tāpēc jau no jūnija sākumā interesenti aicināti apmeklēt „Ziedoņus” un baudīt krāšņo ziedu skaistumu un aromātu (vizīti iepriekš lūdzam pieteikt pa telefonu 26198759).

Peoniju kolekcija „Ziedoņos” izveidota desmit gadu laikā un katru gadu tiek papildināta ar stādiem no lielākajiem peoniju audzētājiem Nīderlandē, Anglijā, Francijā, Vācijā un citās valstīs. „Ziedoņos” ir aplūkojams arī iekopts daiļdārzs, retu koku un krūmu stādījums, un vasaras vidū priecē īrisu un dienziežu kolekcijas. 

Peonijas dzimtene ir Ķīna. Kopš seniem laikiem peonija  tiek uzskatīta par mīlestības un labklājības simbolu. Daudzos seno tautu ticējumos teikts, ka mājās, kur aug peonijas, valda miers, saticība un mīlestība.

 

Vairāk informācijas par peoniju dārzu "Ziedoņi":
www.ziedoni.lv
Facebook/Stādaudzētava „Ziedoņi”
Agnese Lapsiņa
agnese.lapsina@gmail.com
26198759


Skatīt citas ziņas ...