Lieldienu prieki Āraišu arheoloģiskajā muzejparkā

19.04.2011

Klausījos, brīnījos,

Kas aiz kalna gavilēja:

Lieldieniņa braukšus brauca,

Asnus veda vezumā. /L.t.dz./

Āraišu arheoloģiskais muzejparks 25. aprīlī, Otrajās Lieldienās aicina ikvienu mazu un lielu pulcēties uz Lieldienu priekiem.


Āraišu pilsdrupās 25. aprīlī no plkst. 14:00  līdz 17:00 notiks vairākas Lieldienu aktivitātes: pavasara mīklu minēšana, olu krāsošana ar dabīgajiem materiāliem un vārīšana lielos katlos, olu ripināšana, olu kaujas un sūnu olu meklēšana. Pilsdrupu kalnā galā uz Āraišu plašumiem jau noraugās Lieldienu šūpoles.

Āraišu arheoloģiskais muzejparks atrodas gleznainā Vidzemes novadam raksturīgā ainavā, 7 km uz dienvidiem no Cēsīm. To veido 9.-10.gs. latgaļu nocietināta dzīves vieta – ezerpils (valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis) un tās rekonstrukcija; 14.-17. gs. viduslaiku pilsdrupas (valsts nozīmes arheoloģijas piemineklis) un t. s. Meitu sala, ar akmens un bronzas laikmeta mājokļu rekonstrukcijām, kuras izvietotas 12 ha lielā teritorijā Āraišu ezera krastā.

Kopš 20. gs. 90. gadu sākuma arheologs Jānis Apals un Āraišu ezerpils fonds Āraišu muzejparka teritoriju attīstīja kā Baltijā pirmo brīvdabas arheoloģisko muzeju. Citu līdzīgu muzeju vidū Eiropā Āraišu arheoloģiskais muzejparks izceļas ar unikāliem arheoloģiskiem atradumiem, rekonstrukcijas atrašanos oriģinālā kultūrvēsturiskā vidē. Kopš 2008. gada Āraišu arheoloģiskais muzejparks ir Latvijas Nacionālā vēstures muzeja filiāle.

Ieejas biļetes: pieaugušajiem 2.00 LVL, skolēniem, studentiem un pensionāriem 1.00 LVL, ģimenes biļete 5.00 LVL.

Papildinformācija:

Agnese Ramata

 

Tālrunis:  26567912, 64107080;

araisi@history-museum.lv

www.lnvm.lv

www.history_museum.lv


Skatīt citas ziņas ...