Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus Brīvdabas muzejā

31.05.2016

Jau šajā nedēļas nogalē - 4. un 5.jūnijā norisināsies 46. Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus Brīvdabas muzejā.

Gadatirgū satiksies amatnieki no visas Latvijas. Šis ir viens no nozīmīgākajiem un vērienīgākajiem pasākumiem Latvijas kultūras dzīvē, to apmeklē desmitiem tūkstošu muzeja viesu gan no Latvijas, gan ārvalstīm.


Šogad Latviešu tautas lietišķās mākslas GADATIRGUS būs arī plaša kultūras programma, kas norisināsies uz Rietumu skatuves, pie Rietumu vārtiem no plkst. 9.00-16.30 abas Gadatirgus dienas priecēs apmeklētājus ar folkloras kopu, deju kolektīvu un koru uzstāšanos, kā arī brīvdabas amatierteātru izrādēm. Sadarbībā ar Latvijas Universitāte Indijas studiju un kultūras centru – abas dienas no plkst. 9.00 varēsiet izvingrināties, sveikt sauli kokles pavadībā. Iesakām līdzi ņemt jogas paklājiņus.
Brīvdabas muzeja Gadatirgus ir īpašs ne tikai ar amatnieku, bet arī latviešu tradicionālo ēdienu klāstu un lielo Latvijas pārtikas ražotāju un zemnieku dalību. Šogad, godinot īpašo Gadatirgus tradīciju, kulinārā mantojuma pērli piparkūku, tiks rīkots piparkūku konkurss. Gardāko, skaistāko un Gadatirgum visraksturīgāko piparkūku palīdzēs noteikt Kūku karu žūrija – Normunds Skauģis un Briede Ilze.
Būs iespēja iegādāties žāvētu gaļu, kūpinātas zivis, pašceptu maizi, nēģus, piparkūkas, medu, kliņģerus un daudzus citus gardumus. Plašajā pļavā pie Juglas ezera apmeklētāji varēs baudīt šķovētus kāpostus, ceptus kartupeļus un latviešu alus darītavu darināto alu. Starp daudzajiem ēdinātājiem vietu, kur paēst atradīs ikkatrs – gan gaļas cienītājs, gan veģetārietis.

http://www.brivdabasmuzejs.lv/


Skatīt citas ziņas ...