Līdz 13. februārim aicina pieteikties apbalvojumam "Laiks Ziedonim" novadpētniecībā

05.02.2015

Šogad 3.maijā, Imanta Ziedoņa dzimšanas dienā, fonds “Viegli” jau otro reizi pasniegs apbalvojumu “Laiks Ziedonim” 5 nominācijās: zinātnē, novadpētniecībā, tautsaimniecībā, bērniem un jauniešiem, kā arī par dzīvi literatūrā. Nominācija “Kedas” apbalvos par aizrautīgu un radošu darbu lokālu teritoriju (novada, ciema, pagasta, pilsētas, tradīciju, utt.) un to kultūras tradīciju izpētē un attīstībā, tādējādi veicinot latviskumu un iesakņotību.

Nominācijai līdz 13.februārim plkst.17:00 var pieteikties, kā arī pieteikt kādu citu, kas savā darbībā izceļas ar ziedoniskajām vērtībām.
Zinām, ka arī mūsu - "Lauku ceļotāja" biedru vidū ir šādas personības, kas nenogurstoši  darbojas sava novada labā - visas Latvijas labā un veicina latviskās vērtības.


"Tas kedainis, ko mēs meklējam, ir pārcēlājs, kas pārceļ no pagātnes krasta uz šodienas krastu. Tulks un burvis reizē, kas prot uzburt zināmo, bet aizmirsto veco citā - svaigā, jaunā un sulīgā - valodā," pieteikties aicina apbalvojuma vizionāre, doktorante Rūta Jirgensone (VIDEO).

Pieteikšanās apbalvojumam notiek līdz 13.februāra plkst.17:00, pieteikuma forma un pārējā informācija pieejama www.laiksziedonim.lv.


Skatīt citas ziņas ...