''Lauku ceļotājs'' preses konferencē vēsta par aktualitātēm Latvijas lauku tūrismā 2014. gadā.

28.08.2014

2014. gada 27. augustā Latvijas lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs” rīkoja Preses konferenci - diskusiju: Aktualitātes Latvijas lauku tūrismā, kurā tikās nozares speciālisti, uzņēmēji un preses pārstāvji, lai kopīgi atskatītos un apspriestu 2014. gada tūrisma sezonas tendences.


Par nozares aktualitātēm un aizvadīto vasaras sezonu diskutēja  „Lauku ceļotājs” valde – lauku tūrisma uzņēmēji no Rīgas un lauku reģioniem, Ēriks Dreibants, 3 Pavāru restorāna šefpavārs, TAVA pārstāvis, PVD pārstāvis, ZM pārstāvis, LAD, LOSP pārstāvis, LLKC pārstāve, kā arī masu mediji.

Tika apspriestas sekojošas tēmas:

  • Situācijas gada pārskats tūrismā, ''Lauku ceļotājs'' prezentē 173 lauku tūrisma uzņēmēju sniegto atbilžu apkopojums par 2014. gadu. Respondentu atbildes skatīt šeit!
  • ''Lauku ceļotājs'' iepazīstināja ar akciju ''Atvērtās dienas laukos'', kas notiek jau otro reizi pēc kārtas, un, kuras mērķis ir popularizēt Latvijas laukus, laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus un pakalpojumus, ka arī ieinteresēt pilsētu iedzīvotājus 2 dienas aktīvi pavadīt brīvdienas ārpus tās, nobaudīt dažādus lauku labumus, atbalstīt vietējos uzņēmējus, kā arī izbaudīt saimnieku piedāvātās aktivitātes brīvā dabā.
    ''Atvērtās dienas laukos'' notiks šoruden, no 20.-21. septembrim. Vairāk par akciju šeit!
    Akcijas uzsaukumu skatīt šeit!
  • Nozares eksperti diskutēja, kā palielināt tūristu skaitu laukos, par pasākumiem, kurus nepieciešams vaikt, lai uzlabotu piedāvājuma kvalitāti laukos. Tika prezentēti aptaujas ''Baudi laukus'' rezultāti, kurā 916 ceļotāji pauda savu viedokli par lauku labumiem.
  • Tika prezentēts caļojumu katalogs GO RURAL.
  • ''Lauku ceļotājs''  klātesošos iepazīstināja ar likumdošanu, pie kuras pašreiz strādā, lai pilnveidotu likumus un prasības mājražošanā, laukos ražotu alkoholisko dzērienu ražošanas-realizācijas nozarē, kā arī iepazīstināja ar jaunu produktu, kas atrodas izstrādes stadijā - Kulinārais ceļš.
  • Pasākuma noslēgumā ''Lauku ceļotājs'' iepazīstināja ar savu jauno identitāti.

Pasākuma prezentāciju iespējams apskatīt šeit!

Foto galerija pieejama šeit!

Atbalsta zemkopības ministrija
un lauku atbalsta dienests


Skatīt citas ziņas ...