Lauku tūrisma kongresa apmeklējums Tirolē, Austrijā

12.09.2014

Informējam par iespēju kopā doties uz 5. Eiropas lauku tūrisma kongresu Austrijā, Tirolē (06.-07.10.2014). Šogad Kongress paredzēts ļoti praktisks, ar lauku saimnieku uzstāšanos no dažādām Eiropas valstīm - no Norvēģijas ziemeļiem līdz Spānijas dienvidiem.


Kongresa reklāmas informatīvais plakāts

Kongress sadalīts 5 pamattēmās:

  • Slēptais čempions - par lauku tūrisma nākotni un šodienas vietu
  • Tendences un horizonti - prakstiskie saimniekošanas piemēri Eiropā, tehnoloģijas perspektīvas
  • Pārmaiņas un izaicinājumi - 5 darba grupas: Interneta rezervāciju ietekme, Klasifikācija un zīmoli, Eiropas tiesiskie regulējumi/drošības aspekti, Lauku tūrisma organizāciju nākotne, Lauku tūrisms nav tikai gultas - kas vēl?
  • Skatījums ārpus rāmjiem - jaunie, pieaugošie tirgi un mērķu grupas (seniori, Ķīna, Indija...)
  • Kas mums nepieciešams labai nākotnei? - dažādu organizāciju pārstāvju paneļa diskusija

Brauciena plāns:
04.10. plkst. 8:00 Izbraucam no Rīgas - Polijas/Čehijas robežai. Nakšņojam viesu mājā.
05.10. no rīta izbraucam un vakarpusē iebraucam Tirolē. Nakšņojam un vakariņojam.
06.10. brokastis, apmeklējam lauku tūrisma uzņēmumu Alpbahā un 13:00 - 17:30 (ar kafijas pauzi) esam Kongresā (tulkojums pieejams - angļu/vācu valodā). Vakariņas.
07.10. pēc brokastīm atkal dodamies uz Kongresu (9:00 - 17:30), kur darbs sadalīts interešu grupās. Iekļautas - 2 kafijas pauzes un pusdienas (iespējams, būs organizēta alternatīva programma šai dienai ar apmeklējumiem). Vakariņas ar dejošanu un mūziku Alpu kalnos.
08.10. Pēc brokastīm izbraucam uz ekskursiju Tirolē 8:00-16:00. Izbraucam uz māju, pa ceļam iespēja izbaudīt Oktoberfesta gaisotni Minhenē. Nakšņojam viesu mājā Čehijā. 
09./10.10. naktī atgriežamies Rīgā. 

Kongresa valoda (sinhrons tulkojums) ir vācu un angļu. Pielikumā skatiet Kongresa programmu angļu valodā. Vairāk info par kongresu skatiet te: http://www.europeanrtcongress.org 

Brauciena orientējoša cena: ~550 EUR / personai (iekļauts: autobuss, ēdināšanas pēc programmas, dalības maksājums kongresā, grupas vadītājs - gids, nakšņošanas pēc programmas, apmeklējumi).

Dodiet ziņu par iespējamu interesi piedalīties braucienā līdz 25.08.2014 rakstot uz e-pastu lauku@celotajs.lv.

PROGRAMMA

 


Skatīt citas ziņas ...