Slīteres ceļotāju dienas - 2014

27.05.2014

2014.gadā Slīteres ceļotāju dienas notiks 31.maijā un 1.jūnijā Slīteres nacionālajā parkā, Lībiešu krastā un visā Dundagas novadā. Šīgada tēma - «Caur Undžavas mežiem pie lībiešiem!»

 


Jau 5.gadu Slīteres ceļotāju dienas pulcēs vislabākos ceļotājus: patiesus dabas draugus, vides izziņas interesentus, aktīvās atpūtas cienītājus, veselīgas vides baudītājus. Bez nopietnākiem un fiziski grūtākiem dabas un kultūrvides studiju maršrutiem, būs pietiekami daudz iespēju arī ģimenēm ar mazākiem bērniem apmeklēt darbnīcas, degustācijas un atvērtos objektus novadā.

Šīgada caurviju tēmas:

Dabas un kultūrvēstures stāsti „Pa seno un mūsdienu Slīteres pētnieku pēdām”: pārgājieni, velomaršruti, darbnīcas, atceroties un mācoties no senās un atklājumiem bagātās Slīteres nacionālā parka pētnieku un ceļotāju pieredzes un vēl kavējoties pagājušā jubilejas gada noskaņās, kā arī kopā ar gidu apmeklējot tādas nacionālā parka teritorijas, kas ikdienā ir apmeklētājiem slēgtas

Lībiskais līdzās: kultūrvides izziņas pārgājieni, darbnīcas, lībiešu ēdieni, zivju kūpināšana u.c., ar sestdienas lielo vakarēšanu Mazirbē – ap un iekš Lībiešu tautas nama Īpaši godā celts sklandrausis ar nupat iegūto ES garantētās tradicionālās īpatnības zīmi

Jaunumi: atjaunotās parka dabas takas ar gidiem, labiekārtotā Zēņu dīķa teritorija pie Kolkas ar makšķerēšanu, „ozols” Šlīterē, velomaršruti, dažādi viesu māju jaunumi u.c.

Galvenā norišu koncentrēšanās vieta (maršrutu starts un finišs, darbnīcas, ēšana, atvērtie objekti u.c.) šogad būs Mazirbe, taču, protams, ceļotājdienu rosība būs arī Kolkā, Šlīterē, Dundagā un to apkārtnē.

Sestdienas vakarā Mazirbē būs iespējams atvilkt elpu lībiskā noskaņā, visiem kopā pārskatot dienas notikumus bildēs, klausoties koncertus, cepot desiņas, skatoties filmas un piedaloties konkursos.

Vairākās novada naktsmājās būs īpašās ceļotājdienu atlaides.

Vairāk informācijas – pa tel. 28385025 (Andra), 29444395 (Alanda)

PROGRAMMA

DETALIZĒTA PROGRAMMA

 


Skatīt citas ziņas ...