Jaumoku pilī koncertprogramma "Melnā stārķa lidojums"

01.04.2014

Esiet mīļi aicināti š.g. 10.aprīlī pl.18:00 Jaumoku pilī uz  koncertprogrammu "Melnā stārķa lidojums" ar Rīgas saksofonu kvarteta  un multiinstrumentālista Valda Muktupāvela piedalīšanos!


Koncertprogramma ir tematiski saistīta ar starptautisku vides projektu “Melnais stārķis: dzīvības lidojums”, kas šogad ir izpelnījies lielu sabiedrības ievērību un kura gaitā tika novērotas astoņas Latvijas melno stārķu meitenes savā pirmajā ceļojumā uz ziemošanas vietām Āfrikā.

Koncerta jaundarbus saksofonu kvartetam, balsīm, koklēm un dūdām, kā arī dudukam, uzrakstījuši 3 Latvijas komponisti Uģis Prauliņš, Līga Celma un Valdis Muktupāvels. Muzikālais materiāls veidots kā individualizēta mākslinieciska refleksija par melnajiem stārķiem, tiem pārlidojot dažādas zemes: Baltiju, Viduseiropu, Balkānus, Tuvos Austrumus, līdz beidzot nonākot Austrumāfrikā (Etiopijā). Šo zemju (Lietuva, Baltkrievija, Polija, Ukraina, Slovākija, Ungārija, Rumānija, Bulgārija, Turcija, Sīrija, Libāna, Izraēla, Ēģipte, Sudāna) tradicionālā mūzika jaundarbos sajūtama tematiski vai stilistiski, tādējādi veidojot savdabīgu multietnisku “dzīvības lidojuma” vizualizāciju. Programmā iekļauti arī tematiski atbilstoši jau gatavi ārzemju komponistu skaņdarbi saksofonu kvartetam.

Programmu izpilda Rīgas saksofonu kvartets kopā ar komponistu un  multiinstrumentālistu Valdi Muktupāvelu. Jau RSK iepriekšējās koncertprogrammas Ozols un Uguns mūzika ir parādījušas to interesanto savdabību, ko veido akadēmisko instrumentu saksofonu kopskanība ar koklēm un dūdām, kā arī  tradicionālās mūzikas dziedātāja Valda Muktupāvela balss savdabība šādu instrumentu pavadījumā. Saksofonu kvarteta instrumentālo kodolu šajā programmā papildinās dažādi etnisko tradīciju raksturinstrumenti: kokles, klarnete, dūdas, duduks, perkusijas u.c. Vokālās partijas tekstuālais pamats ir gan tradicionālais dziedājums kādā no minēto zemju oriģinālvalodām, gan asemantiskas vokalīzes.

Biļešu cenas līdz koncerta dienai skolēniem, studentiem un pensionāriem € 3.00 (2.11 Ls), pieaugušajiem – € 6.00 (4.22 Ls), koncerta dienā – attiecīgi € 5.00 (3.51 Ls) un € 8.00 (5.62 Ls).

Biļetes var iegādāties Jaunmoku pils un „Biļešu paradīze” kasēs. Tālrunis uzziņām 63107125, 26187442.


Skatīt citas ziņas ...