Vasaras Saulgriežu sagaidīšana Brīvdabas muzeja lauku sētā "Vītolnieki"

12.06.2012

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs sadarbībā ar Rucavas tradicionālās kultūras centru un tūrisma uzņēmumu „Balticum Creativus” piedāvā iespēju tuvoties senajām tradīcijām.
Vasaras Saulgriežu svētki ir vieni no nozīmīgākajiem godiem seno Baltu tautu tradīcijās. Tie ir svētki, kas pārvarējuši gadu tūkstošu sliekšņus, daudzas iekarotāju varas, daudzas reliģijas un politiskās sistēmas. Aizmirstību un noliegumu. Vajāšanu un medības.
Bet izdzīvojuši. Apauguši ar svešām tradīcijām, zaudējuši seno būtību, modernizējušies un stilizējušie. Bet izdzīvojuši. Kā tie attīstīsies, tas ir mūsu pašu varā.
2012. gada 21. jūnijā dosimies uz Rucavas pagasta Papes Ķoņu ciema VĪTOLNIEKU mājām, kur no plkst. 16.00 līdz saullēktam varēsim vērot un līdzdarboties VASARAS SAULGRIEŽU GODOS. Pasākuma afiša šeit.


Ko darīsim šai vakarā un naktī?
Svētīsim Dieva dēlu Jāni. Izdziedāsim Jāņu dziesmas, pīsim vaiņagus, aizvadīsim Sauli jūrā. Iesim lāpu gājienā, visu nakti būs rotaļas un danči ap ugunskuru un Jāņa bērnu mielošanās ar Rucavas sieriem, maizi, balto sviestu un līdzņemtiem labumiem.
Ceļazīmes cena Ls 19,-.
Vieta autobusā garantēta tikai pēc apmaksas.
Izbraukšana plkst. 10.00 no Rīgas autoostas 33.platformas; atgriešanās Rīgā ap plkst. 8.00 (22.06)
Līdzi jāņem kāds našķis, ko likt kopējā galdā un dzērieni personiskai lietošanai.
Ceļazīmes cenā ietilpst autobusa pakalpojumi pēc aprakstā minētā maršruta, muzeja lauku sētā „Vītolnieki” un grupas vadītāja- gida pakalpojumi
Pieteikšanās - līdz pēdējā vieta autobusā būs aizņemta.
E-pasts: igors.ziemelis@brivdabasmuzejs.lv vai balt.creat@gmail.com; pa tālruni 67994327 vai 26529642


Skatīt citas ziņas ...