Aicina pieteikties projektam "Satiec savu meistaru!"

03.02.2012

Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs aicina turpināt Tradicionālo prasmju skolu, izvēloties moto „Satiec savu meistaru!” un iekļaujoties Eiropas projektā - „Eiropas amatu prasmju dienas 2012”.  Kopīgajai idejai plānojuši pievienoties arī Francijas, Spānijas, Portugāles, Ungārijas, Slovākijas, Itālijas un Igaunijas meistari. 


2009. gada rudenī aizsākās „Tradicionālo prasmju skolu” rīkošana, kuras ideja bija četras nedēļas nogales (sestdienas) vienlaicīgi dažādās Latvijas vietās rīkot nodarbības, kurās meistaru vadībā var apgūt senās amatu prasmes. Projekts, gūstot lielu atsaucību, turpinājās 2010. gada pavasarī Zemgalē un Sēlijā, 2010. gada rudenī Vidzemē un 2011. gada pavasarī Latgalē.

2012. gada 30., 31. martā un 1. aprīlī pasākuma “Satiec savu meistaru!” laikā Latvijas novados aicinām rīkot atvērtas meistardarbnīcas, individuālas nodarbības, paraugstundas, paraugdemonstrējumus un koncertus, publiskas sarunas un diskusijas.

Pasākuma mērķis Latvijā ir sekmēt Latvijas nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un stiprināt sabiedrībā lokālās kultūras identitātes un vērtību apziņu.

Pasākuma rīkotājs - Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs - aicina pieteikties Dalībniekus - juridiskas un fiziskas personas vai personu grupas, kuru darbība saistīta ar nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu t.sk., kuras pašas pārvalda un praktizē (ir Meistari) vienu vai vairākas nemateriālā kultūras mantojuma izpausmes.

Dalībniekam jāiesniedz pieteikuma anketa Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrā personīgi vai elektroniski ( knmc@knmc.gov.lv) Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret spamu, Jums ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu ar norādi „Satiec savu meistaru!”) līdz 2012. gada 20. februārim vai jānosūta pa pastu (Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs, Pils laukums 4, Rīga, LV-1365 ar norādi „Satiec savu meistaru!”), pasta zīmogs – 2011. gada 17. februāris.

Lejuplādēt pieteikuma anketu var šeit.


Skatīt citas ziņas ...