Interreg Central Baltic Programme

Latvijas dabas tūrisma piedāvājums Londonā

19.04.2024

18. aprīlī Londonā - Latvijas vēstniecībā Apvienotajā Karalistē, sadarbībā ar LIAA Tūrisma departamentu, organizējām semināru-prezentāciju, lai iepazīstinātu ar mūsu dabas tūrisma piedāvājumu - Baltic Nature Tourism. Semināru apmeklēja vairāk kā 40 tūroperatoru un mediju pārstāvji, kas specializējušies dabas tūrismā, ar īpašu interesi par Baltijas valstīm. Šajā reizē spilgtākās interešu tēmas bija Latvijas dabas ainava, dabas aizsniedzamība un iespējas nokļūt no pilsētas laukos, dabas tūrisma aktivitāšu daudzveidība, īpaši – dabas takas un pārgājieni purva kurpēs, putnu vērošana, ūdens aktivitātes, velobraucieni, savvaļas daba, un “coolcations” – brīvdienu ceļojums kā glābiņš no vasaras karstuma.

>>> Prezentācija: Asnāte Ziemele, LLTA "Lauku ceļotājs"


Ar mums seminārā piedalījās arī dabas tūrisma uzņēmēji, lai sniegtu jau konkrētus piedāvājumus un veidotu jaunas sadarbības ar Apvienotās Karalistes tūrisma profesionāļiem. Paldies par sadarbību Baltic Travel Group, Baltic Nature Travel, Riga Kayaking, Spalva un Movement Spontaneous. 
Kā īpaša pasākuma "odziņa" bija "Gatavo dabā" pavāra Renāra Purmaļa gatavotie Latvijai raksturīgie ēdieni un, protams, dzirkstošie, no mūsu pašu Latvijas āboliem darītie sidri.
Sirsnīgs paldies par viesmīlību Latvijas vēstniecībai Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē par uzņemšanu savās telpās Londonā un sadarbību pasākuma organizēšanā. Pasākuma dalībniekus uzrunāja Latvijas vēstniece Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē Ivita Burmistre. Semināru organizēt palīdz sadarbības partneri Nordic Tourism Collective – organizācija sadarbībai tūrisma nozarē Apvienotajā karalistē.


Skatīt citas ziņas ...

Co-funded by the European Union