"Atvērtās dienas laukos 2022" - piesaki savu lauku tūrisma uzņēmumu dalībai

15.03.2022

"Atvērtās dienas laukos" (ADL) ir Latvijas apceļošanas pasākums, kurš tiek rīkots kopš 2014. gada, un ar šo pasākumu svinam aktīvās tūrisma sezonas sākumu. Pasākumā aicināti piedalīties visi lauku tūrisma uzņēmēji un apmeklētājiem atvērtās vietas: naktsmītnes, amatnieki, pirtnieki, pārtikas ražotāji, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas, muzeji u.c.

Šogad "Atvērtās dienas laukos" notiks vienu dienu - 4. jūnijā (sestdienā). 
Pasākums sakarā ar karu Ukrainā sabiedrības satraukto nosakņojumu mainījām datumu no 7. maija uz 4. jūniju.

Mēs aicinām tūrisma vietas pieteikt savu dalību, aizpildot elektronisku PIETEIKUMA ANKETU!
Pieteikšanās līdz 31. martam.

Pasākumu organizē LLTA "Lauku ceļotājs" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).


Kāpēc rīkojam "Atvērtās dienas laukos"?
Šis pasākums ir mārketinga aktivitāte, lai mudinātu tūristus iepazīt mūsu pašu - Latvijas laukus.

Kas jādara, lai piedalītos?
Lai piedalītos ADL, ikviens lauku tūrisma uzņēmējs izstrādā šī pasākuma īpašo piedāvājumu, kas šajās dienās pie jums uzņēmumā/saimniecībā var ietvert īpašas ekskursijas, draudzīgas atlaides, degustācijas, ražošanas procesa izzināšanu, jautras izdarības un spēles, izzinošas aktivitātes, amatu demonstrēšanu, radošās darbnīcas, tehnikas demonstrēšanu, iespēju iegūt suvenīrus un dāvaniņas u.c. aktivitātes, kas padarītu viesiem ciemošanos pie jums interesantāku vai izdevīgāku, nekā tas ir ikdienā.

Paraugam un iedvesmai varat aplūkot 2021. gada ADL dalībnieku piedāvājumus: https://www.celotajs.lv/lv/conf/ADL2021/dalibnieki

Uzņēmējiem dalība pasākumā ir bez maksas, taču dalībniekiem jāapņemas veikt sava piedāvājuma un kopējā pasākuma reklamēšanu. Tiks izvērtēta piedāvājumu atbilstība pasākuma formātam.

Kāds būs atbalsts no "Lauku ceļotāja" un LIAA?

  • Mārketinga aktivitātes. Tāpat kā iepriekšējos gados - tiks veidota pasākuma mājas lapa un veidota mārketinga kampaņa - sociālo tīklu kampņa, reklāma TV unn radio, pasākuma izziņošana presē, viedokļu līderu ieteikumi u.c.
  • Praktiskas apmācības; paredzētās tēmas - sanitārās prasības un drošība (PVD), mārketings, saskarsme ar apmeklētājiem. Apmācības plānotas attālināti un uzņēmējiem būs bez maksas. Uzņēmēji aicināti ierosināt sev interesējošās un aktuālās tēmas apmācībām.
  • Atbalsts un palīdzība sava piedāvājuma veidošanā.

Lūdzu, sazinieties ar "Lauku ceļotāju", ja jums ir kādi jautājumi par akcijas norisi vai piedāvājuma veidošanu - anna@celotajs.lv.


Skatīt citas ziņas ...