ERDF Interreg CB

Izdota Mežtakas pārgājienu maršruta brošūra un karte

02.03.2020

Brošūra iepazīstina ar garās distances pārgājienu maršrutu MEŽTAKA, kas ~1060 km garumā vijas cauri Latvijas un Igaunijas mežiem, no Rīgas līdz pat Tallinai. MEŽTAKA ved cauri Gaujas nacionālajam parkam, Ziemeļgaujai un Veclaicenei. Nonākot Igaunijā, Mežtaku atpazīsi kā Metsa Matkarada. Igaunijā MEŽTAKA ved cauri Hānjas augstienei, Setu zemei, gar Peipusa ezeru un tālāk pa Ziemeļigaunijas krastu - līdz Tallinai. Maršrutā Igaunijas daļā ietilpst Lahemā nacionālais parks un Ziemeļigaunijas krasts, kas ir Baltijas valstu iespaidīgāko akmeņu, ūdenskritumu un klinšu zeme.
MEŽTAKA iekļauj visus Baltijas valstīm raksturīgākos mežu tipus un savvaļas dabas elementus – augus, zvērus, sēnes, u.c.

MEŽTAKA ir sadalīta 50 vienas vai divu dienu pārgājienu posmos, kur katrs posms ir ~ 20 km garš.  Pārgājienam iespējams izvēlēties jebkuru posmu. Brošūrā iekļauta pārgājiena maršruta karte.

Brošūra izdota latviešu, angļu, igauņu, krievu un vācu valodā.

>>> Brošūra (PDF)



Skatīt citas ziņas ...

Daļēji finansēts ar Eiropas Savienības un Eiropas Reģionālā attīstības fonda Centrālās Baltijas programmas atbalstu
Šī informācija atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.