Apmeklēsim kafejnīcu/suvenīru veikalu, kur baudīsim Latvijai tik raksturīgās veselīgās zāļu tējas un augļu sukādes.
Nakšnošana Rīgā.
2.diena Rīga - Tukums - Kukšu muiža - Rīga
Brokastis.
Zemnieku saimniecības apmeklējums, kurā izstrādāta īpaša tehnoloģija, kas smiltsērkšķu pārstrādes procesā spēj saglabāt visas ogās esošās vielas un vitamīnus.
Apstāšanās pie Sabiles vīna kalna, kur varēs uzzināt par vīnogu audzēšanu Latvijā.
Kukšu muižā varēs vērot un ekskursijas laikā iepazīt vēsturisko lauku vidi, kādā dzīvoja Latvijas muižkungi 18-19 gs. Kukšu muiža ir mūsdienās atjaunota un tajā izveidota luksus klases viesnīca un restorāns.
Atgriešanās Rīgā caur Jūrmalu, kas ir vēsturisks jūras un spa kūrorts. Vakariņas krodziņā, kas specializējies uz latviešiem tradicionālajiem kartupeļu ēdieniem.
Nakšņošana Rīgā.
3.diena Rīga - Bīriņi - Brenguļi - Dārzciems - Cēsis
Brokastis.
Neliels izgājiens Rīgas jūras līča krastā pa Saulrieta taku.
Pētnieciskās saimniecības apmeklējums, kur pirmoreiz Latvijā sāka izstrādāt bijušo kūdras purvu un audzēt tajā lielogu dzērvenes.
Zemnieku saimniecības apmeklējums, kas ir viena no pirmajām krūmmelleņu saimniecībām Latvijā.
Saimniecības apmeklējums, kuras laukos aug ogu plantācija - dzērvenes, mellenes, avenes un rabarberi. Modernā ražotnē nodarbojas arī ar ogu pārstrādi, izmantojot tikai dabīgas izejvielas.
Nakšņošana Cēsīs.
4.diena Cēsis - Priekuļi - Ungurmuiža - Cēsis
Brokastis
Cēsu viduslaiku pils apskate.
Tikšanās Priekuļu tehnikumā. Viena no Latvijas vecākajām mācību iestādēm, kas savu darbu uzsākusi 1910. gadā. Piedāvā ap 20 izglītības programmas, t.sk. lauksaimniecībā.
Ungurmuižas apmeklejums. Ungurmuiža ir viens no izcilākajiem Latvijas 18. gs. koka barokālās celtniecības paraugiem. Tās kungu māja (1732. g.) ir vienīgā Latvijā saglabājusies 18. gs. sākuma koka pils. Ēkas otrajā stāvā ir unikāli un restaurēti 1750.- 1756. g. G. D. Hinša veidoti sienu gleznojumi.
Nakšņosana Cēsis vai programmas turpinājums Igaunijā.