Nr 917
Pils, muiža
Pils, muiža Latvija, Kurzeme, Skrundas novads

PIENA MUIŽA - BERGHOF

Atsauksme

Nokāpām lejā uz restorānu un pirmajās 5 minūtēs iemīlējām šo vietu, neskatoties uz to, ka viesmīle izlikās, ka mūs neredz un pašiem nācās pievērst viņas uzmanību. Interjers mūs apbūra - īsti koka galdi, īsta metāla abažūri, interesantas faktūras visapkārt, pat neizmantotie tapešu ruļļi izmantoti kā interesants interjera elements, vārdu sakot brīnišķīgi, interesanti, kas šo interjeru ir veidojis? Pasūtījām briežu gaļas karpačo un avokado laiviņu un pacietīgi gaidījām savu kārtu. Restorāns bija diezgan labi apmeklēts, tāpēc pārāk nesatraucāmies, kad pēc 15 minūtēm pie mums vēl nekas nebija atnācis, arī tad kad bija pagājusi pusstunda pacietīgi turpinājām gaidīt, pēc 45 minūtēm, domājām nu tulīt, tulīt būs arī mums, bet kad bija pagājusi stunda un mums pat vēl nebija uzservēts galds, apvaicājos, kad varam cerēt saņemt pasūtījumu. Kad no viesmīles uzzināju, ka būs jāgaida vēl 15 minūtes, kaut gan pēc paša pieredzes zinu, ka mūsu pasūtīto ēdienu profesionāli pavāri var pagatavot 5 minūtēs, pacietības mērs bija pilns, no pasūtījuma atteicāmies un aizgājām projām neko tā arī nepagaršojuši. Pārlieku par to nepārdzīvoju, jo jau pats apkalpošanas veids liecināja, ka cilvēki nav profesionāli, tāpēc diez vai mēs būtu saņēmuši kaut ko vērtīgu un pārsteidzošu, lieki teikt, ka prieks par atrasto pērli pa šo laiku bija pārvērties lielākajā vilšanās sajūtā šajā braucienā. Labi, ka pirms tam bijām paēduši ne tik izsmalcinātā interjerā, bet toties gādīga personāla uzturētajā Skrundas muižā.

Viesnīcas atbilde:

Labdien, paldies par labajiem vārdiem un arī par tiem ne tik tīkamajiem. Kā jau Jūs pamanījāt tad krodziņš( ne restorāns) bija tajā vakarā tiešām apmeklēts, visiem pat nebija vietas krodziņā un viesi sēdēja pat velvju zālītē. Šie visi viesi bija rezervējuši vakariņas uz vienu laiku , bet Jūs garām braucot vienkārši iebraucāt ciemos un nolēmāt pavakariņot. Tātad visi šie cilvēki bija pasūtījuši ēdienu pirms Jums. Pēc Jūsu rakstītā varu noprast ka bija stunda pagājusi kad Jums "pacietības mērs bija pilns." Lai arī mēs esam tikai krodziņš mums ēdieni nav sagatavoti iepriekš, kad klients pasūta, tikai tad sāk gatavot. Mums nav dienas piedāvājums, bet visu kas ir rakstīts  ēdienkartē var pasūtīt, līdz ar to ir ilgāk jāgaida. Ja Jūs steidzāties, tad uzrunājot viesmīli varējāt pajautāt cik ilgi būs jāgaida, un tad izlemt palikt un baudīt šo krodziņa interjēru, kas Jums tiešām patika vai doties tālāk un iebraukt citreiz, kad nebūtu tik apmeklēts vai pa ceļam piezvanot un pasūtot vakariņas iepriekš. Jūs pat nenobaudot ēdienu izdarat secinājumus par ēdiena kvalitāti, interesanti ko tad šeit darīja tie citi viesi, ja jau šeit neko vērtīgu un garšīgu nevar dabūt? Par viesmīļu profesionalitāti - jo ir vairāk viesu, jo mazāk ir laika "apčubināt"  viesus, tajā brīdī bija svarīgāk pasniegt visiem pēc iespējas ātrāk vakariņas. Mēs esam lauku muiža ar savu cilvēcisko vienkāršību, vēsturisko elpu un pietāti pret patiesām vērtībām. Paldies, visiem tiem foršajiem, interesantajiem, mīļajiem, sirsnīgajiem  viesiem kas pie mums ir ciemojušies. Ticiet, ne tikai mēs atdodam kaut kādu daļiņu emociju, prieku no  sevis, bet  mēs arī saņemam ļoti daudz  pretī no Jums. Paldies, par to!

Ar cieņu, Piena muiža

Ilvars, Latvija, 29.09.2013