Interreg V-A — Estonia–Latvia

Lībiešu diena un IV lībiešu dziesmu svētki Dzegužkalnā

08/20/2019

18. augustā Dzegužkalnā tika svinēta lībiešu diena un jau IV lībiešu dziesmu svētki. Lai iepazītu lībiešu tradīcijas, amatu prasmes un baudītu īpašo kulināro mantojumu apmeklētājiem bija iespēja izmēģināt senākas un mūsdienās izmantotas amatu prasmes, kā rotu kalšanu un mezglu pīšanu, nogaršot tradicionālos un mūsdienu lībiešu ēdienus, piedalīties lībiešu rotaļās un svētku noslēgumā piedzīvot lībiešu koru koncertu.


Programma: 

12.00 Lībiešu kāzu spēle "Līvõd kōzgõnd. Lībiešu kāzas", piedalās lībiešu ansambļi

13.00 - 14.00 Svētku ieskaņa ar Mixmaster AG

13.30 - 14.00 Folkloras kopu rotaļas Dzegužkalna parkā

14.00 - 15.00 Mixmaster AG un saksofonists Artis Gāga

15.00 - 16.30 Lībiešu mūsdienu apvienību mūzikas koncerts

17.00 - 19.00 Lībiešu kormūzikas koncerts "IV Lībiešu dziesmu svētki - Līvõd lōlõd pivād”

19.00 - 20.00 Svētku sadancošanās ar folkloras kopu “Skandinieki"

 

Lībiešu kultūrtelpa ir iekļauta Nacionālajā Nemateriālā kultūras mantojuma sarakstā un pašlaik tiek turpināts darbs, lai lībiešu mantojums tiktu ierakstīts arī Pasaules UNESCO mantojuma sarakstā. Lai tas tiktu veiksmīgi izdarīts ir svarīgi, ka lībiešu kultūras vērtības tiek iedzīvinātas un izceltas plašākai sabiedrības apskatei, kas ļautu izprast un dziļāk izzināt mantotās vērtības un izmantot tās savā ikdienā kā arī uzņēmējdarbībā.

 

>>> PASĀKUMA FOTO GALERIJA <<<

 

Pasākums tika apmeklēts  projekta "Mazo etnisko kultūrtelpu attīstība un popularizēšana kā tūrisma galamērķis" tiek īstenots Igaunijas-Latvijas Programmas no Eiropas Reģionālās attīstības fonda ietvaros.
Šī ziņa atspoguļo autora viedokli. Programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.


See other news ...

This site reflects the views of the author. The managing authority of the programme is not liable for how this information may be used.