Interreg V-A Latvia – Lithuania

Jauna ceļojumu karte Latvijas un Lietuvas apceļošanai "Vēsturiskā mantojuma agrotūrisms"

05/21/2018

Latvijas un Lietuvas lauku tūrisma asociācijas jau gadu apvienojušās kopīgā Eiropas Savienības Interreg V-A Latvijas - Lietuvas programmas pārrobežu projektā “Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro-tūrismā Latvijā un Lietuvā” (Agriheritage, LLI-65), lai iesaistītu lauksaimniecības vēsturisko mantojumu agrotūrismā. Par pamatu šim lauku tūrisma piedāvājumam ir lauku saimniecības, kurās tiek uzturētas pārmantotās tradīcijas lauksaimniecībā, zivsaimniecībā, amatniecībā, pārtikas ražošanā un pārstrādē.

Šobrīd vēsturiskā mantojuma agrotūrisma piedāvājums Latvijā un Lietuvā balstās uz vairāk kā 100 apmeklētājiem atvērtām lauku saimniecībām, interaktīviem muzejiem, privātām kolekcijām un citām vietām, kur var iepazīt lauku saimniecisko vēsturi un dažādu lauksaimniecības nozaru attīstības gaitu no pirmsākumiem līdz mūsdienu praksei. 

Vēsturiskais mantojums agrotūrisma saimniecībās
•    Latvijā: http://www.celotajs.lv/lv/c/brand/agriheritage/farms
•    Lietuvā: http://www.atostogoskaime.lt/en/atviros-dienos-kaime/lankomi-ukiai
 


Katru no šīm saimniecībām varat apmeklēt atsevišķi – gan individuāli, gan grupā, kā arī, lai popularīzētu šīs saimniecības Latvijas un Lietuvas lauku tūrisma asociācijas izstrādājušas 10 tūrisma ceļojuma maršrutus, lai veicinātu ceļošanu un ilgāku uzturēšanos Latvijas un Lietuvas laukos. 
Maršruti veidoti no 2 dienām līdz pat 12 dienām un veicami gan ar automašīnu, gan velosipēdu. Šie maršruti aizraujošā veidā jūs izvedīs pa vēstures līkločiem, sniegs ieskatu senajās un daudzveidīgajās augkopības, lopkopības, zvejošanas un zivkopības, kā arī lauku amatniecības tradīcijās, kas turpinājušās kopš zemkopības pirmsākumiem baltu apdzīvotajās teritorijās ap 2500. gadu pirms Kristus līdz mūsdienām. 
Ceļojumu maršrutu aprakstos iekļautas apskates saimniecības, tuvumā esoši ievērības cienīgi objekti, kā arī ieteiktas nakšņošanas un ēdināšanas vietas. Maršruti pieejami latviešu, lietuviešu, krievu, angļu un vācu valodās.
Vēsturiskā mantojuma agrotūrisma maršruti: http://www.celotajs.lv/lv/c/brand/agriheritage/tours
 

Balstoties uz vēsturiskā mantojuma agrotūrisma vietām esam izdevuši tūrisma karti "VĒSTURISKĀ MANTOJUMA AGROTŪRISMS".

Karte veidota brīvdienu ceļojumiem Latvijas - Lietuvas pārrobežā, iepazīstot līdzības un atšķirības abu valstu lauku saimniekošanas vēsturē. Kartē atrodamas 102 vēsturiskā mantojuma agrotūrisma  vietas Latvijā (Latgalē, Kurzemē un Zemgalē) un Lietuvā (Aukštaitija, Žemaitija), 10 ceļojuma maršruti un informācija par transporta iespējām Latvijā un Lietuvā.


Šobrīd karte pieejama latviešu, lietuviešu un krievu valodā. Rudenī to izdosim arī vācu un angļu valodās. Karte pieejama “Lauku ceļotāja” birojā – Rīgā, Kalnciema ielā 40.
 

 

Pasākumi norisinās projekta “Lauksaimniecības tradīciju mantojums agro-tūrismā Latvijā un Lietuvā” (Agriheritage, LLI-65) ietvaros, ko finansē Eiropas Savienības Interreg V-A Latvijas - Lietuvas programma 2014. - 2020. gadam no Eiropas Reģionālā attīstības fonda.

Šī publikācija sagatavota ar Eiropas Savienības atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Latvijas Lauku Tūrisma Asociācija "Lauku ceļotājs" un tā nekādos apstākļos nav uzskatāma par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.


See other news ...

This publication has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of Latvia Rural Tourism Association "Lauku ceļotājs" and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union.