Interreg V-A Latvia – Lithuania

Žurnālistu brauciens pa vēsturiskā mantojuma agrotūrisma saimniecībām

04/11/2018

5.aprīlī kopā Latvijas mediju pārstāvjiem devāmies braucienā uz akcijas Atvērtās dienas laukos 2018 - Latvijā un Lietuvā saimniecībām, lai medijus iepazīstinātu ar akciju, projekta "Vēsturiskais mantojums agrotūrisms" aktivitātēm un lauku tūrisma saimniecībām, kas šogad piedalās akcijā. 

 


Pirmā pieturvieta bija z/s "Vilciņi" (dejejputni.lv) Viesītes novadā. "Vilciņi" ir ģimenes saimniecība, kas nodarbojas ar putnkopību un tirgo olas inkubācijai un arī pārtikai. Iepazināmies ar saimniecības iemītniekiem, kas ciemos gaidīs arī akcijas Atvērtās dienas laukos 2018 - Latvijā un Lietuvā ietvaros, kad 4.-5 maijā saimniecības apskates laikā varēsiet noskaidrot kas ir olu inkubācija, kā notiek olu savākšana, inkubēšana un kas notiek tad, kad no olas izšķiļas cālis.


Otrā pieturvieta bija "Kafejas Alīdas" ražotne Viesītes novadā, kur saimniece Jolanta pēc vecmammas Alīdas receptēm ražo vairāku veidu kafejas dzērienus, kuru sastāvā ir cigoriņi, burkāni, mieži, rudzi, ozolzīles, kaņepes un apiņi. Visas izejvielas iegūst uz vietas, no apkaimes laukiem un mežiem.  Atvērtās dienas laukos 2018 - Latvijā un Lietuvā ietvaros 4. un 5. maijā te varēs izpētīt kafejas ražošanas procesu no izejvielām līdz gatavam produktam, iepazīt saimniecību, baudīt gardos dzērienus un kopīgi gatavot suvenīrus. 

Trešā pieturvieta - Viesu Nams - Kafejnīca "Liepas" Aknīstē.  "Liepas" piedāvā ieturēt maltīti no pašu zemnieku saimniecībā audzētiem produktiem (bioloģiski audzēti dārzeņi, jēra gaļa un piena produkti). Piedāvā apskatīt, pabarot un samīļot bioloģiskās zemnieku saimniecības "Liepas" dzīvnieciņus, tiek sniegtas arī konsultācijas par aitkopību, pienkopību un lauksaimniecību. 4. maijā akcijā Atvērtās dienas laukos 2018 - Latvijā un Lietuvā "Liepas" piedāvā svinēt Baltā galdauta svētki z/s Liepas. Iepriekš piesakoties varēs pabarot jēriņus un aitiņas ar našķiem, nofotografēties un jauki pavadīt laiku svaigā gaisā.

Savukārt Lietuvā dalībnieki apmeklēja L Sadauskienės IĮ konditorejas cehu, kur tiek gatavoti tradicionālie lietuviešu saldumi – šakoši un medus rauši „sēnītes”. Atvērtās dienas laukos 2018 - Latvijā un Lietuvā ietvaros 11.-13. maijā te notiks izglītojoša programma "Izcep šakoti pats!". Pēdējā apmeklējuma vieta bija lauku tūrisma saimniecība Roksala.

Brauciena programma.

Preses relīze.

Informācija medijiem par projekta aktivitātēm.

Brauciena fotogalerija

 

Šī publikācija sagatavota ar Eiropas Savienības atbalstu. Par šīs publikācijas saturu pilnībā atbild Latvijas Lauku Tūrisma Asociācija "Lauku ceļotājs" un tā nekādos apstākļos nav uzskatāma par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.


See other news ...

This publication has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of Latvia Rural Tourism Association "Lauku ceļotājs" and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union.