Interreg V-A — Estonia–Latvia

Kultūras mantojums - nozīmīgs tūrisma produkts

10/12/2017

UNESCO nedēļas ietvaros šodien bijām Latvijas Nacionālajā bibliotēkā, kur Latvijas valsts simtgades svinību pašvaldību koordinatoru semināra dalībniekiem pastāstījām par kultūras zīmi "Latviskais mantojums" un kultūras mantojuma nozīmi tūrismā. Ar mums kopā šodien bija Dženeta no "Ūšiem" Lībiešu krastā - viena no pirmajām "Latviskā mantojuma" saņēmējām, kura ikdienā saglabā un daudzina latvisko mantojumu - kurzemes lībiešu tradicionālo ēdienu - sklandraušus.


Arī šodien Dženeta iepazīstināja semināra dalībniekus ar šo īpašo lībiešu ēdienu, tā vēsturi un pagatavošanas recepti. Turklāt Igaunijas - Latvijas Programmas no Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta "Mazo etnisko kultūrtelpu attīstība un popularizēšana kā tūrisma galamērķis" ietvaros palīdzam Lībiešu krastam iekļūt Nacionālajā nemateriālajā kultūras mantojuma sarakstā un UNESCO pasaules nozīmes kultūras mantojuma sarakstā.

Augstākminētā informācija atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.


See other news ...

This site reflects the views of the author. The managing authority of the programme is not liable for how this information may be used.