Interreg V-A — Estonia–Latvia

Pieredzes apmaiņas brauciens uz Setu zemi

09/29/2017

Pagājušajā nedēļā, no 20.-22. septembrim, bijām Setu zemē Igaunijā, kur kopā ar suitu reģiona un lībiešu krasta uzņēmējiem, pašvaldībām un biedrībām 21.09. devāmies mācību braucienā pa Setu zemi Igaunijā, lai iepazītu šo etnisko reģionu un redzētu, kā, balstoties uz vietējo nemateriālo kultūras mantojumu, tiek veidoti interesanti tūrisma produkti. 


20. septembrī projekta  "Mazo etnisko kultūrtelpu attīstība un popularizēšana kā tūrisma galamērķis" partneri tikās, lai kopīgi pārrunātu projektā līdz šim paveikto, kā arī apspriestu nākamos veicamos uzdevumus un aktivitātes. Šobrīd kopā ar projekta Latvijas partneriem strādājam pie suitu un lībiešu tūrisma maršrutu un stila grāmatu izveides.

21. septembrī projekta partneri kopā ar uzņēmējiem no suitu reģiona, lībiešu krasta un Kihnu salas apmeklēja dažādus Setu zemes tūrisma uzņēmumus, piemēram, Setu muzejsētu, mājas restorānu "Magone", Ziepju darbnīcu, Obinitsas muzeju u.c., kur saimnieki dalījās savā pieredzē ar uzņēmējdarbības uzsākšanu, produktu veidošanu un tūristu uzņemšanu.

22. septembrī piedalījāmies seminārā par UNESCO atzīto nemateriālā kultūras mantojuma reģionu veicināšanu.

Nākamreiz - 2018. gada jūnijā - pieredzes apmaiņas braucienā dosimies uz Kihnu salu. 

Pieredzes apmaiņas brauciena, projekta partneru tikšanās un semināra foto galerija apskatāma šeit.

Iepriekš minētie pasākumi tika organizēti Igaunijas - Latvijas Programmas no Eiropas Reģionālā attīstības fonda projekta "Mazo etnisko kultūrtelpu attīstība un popularizēšana kā tūrisma galamērķis" ietvaros.

Augstākminētā informācija atspoguļo autora viedokli un Igaunijas-Latvijas programmas vadošā iestāde neatbild par tajā ietvertās informācijas iespējamo izmantošanu.


See other news ...

This site reflects the views of the author. The managing authority of the programme is not liable for how this information may be used.