VKKF

Latvijas valstiskuma ceļu stāsti

10/24/2016

Gatavojoties Latvijas 100gadei, mēs LLTA "Lauku ceļotājs" esam izveidojuši un publicējuši jaunus maršrutus Latvijas apceļošanai – 7 Latvijas valstiskuma ceļus. Esam atzīmējuši tos kartē, aprakstījuši katra ceļa tēmu un saistību ar Latvijas valstiskuma veidošanos, izcēluši katrā ceļā apskatāmās vietas un objektus, taču darbs vēl nav pabeigts, un te mums nepieciešama jūsu palīdzība, lai iedzīvinātu šos ceļus ar stāstiem, atmiņām un notikumiem. Esam saņēmuši un publicējuši jau 18 stāstus, par ko pateicamies visiem sūtītājiem! Vēlamies turpināt iesākto, lai ceļu apraksti ir vēl bagātīgāki, un ieinteresētu cilvēkus doties braucienos varbūt pat jau šoruden un apmeklēt ar katra ceļa notikumiem saistītās vietas. Īpaši aicinām ceļu maršrutos esošos tūrisma uzņēmējus - iespējams, jūsu ģimenēs vai apkaimē ir atmiņu stāsti, kas tiek vienmēr no jauna pārstāstīti radu un draugu sanākšanas reizēs un varbūt šķiet pašiem pierasti, taču tieši ar savu personiskumu tie varētu uzrunāt ceļotājus un likt iegriezties pie jums.


Skatieties „Lauku ceļotāja” veidotos Latvijas valstiskuma ceļu aprakstus http://www.celotajs.lv/lv/c/brand/lv100 un sūtiet mums savus stāstus publicēšanai!

 

Īsi par Latvijas valstiskuma ceļu maršrutiem:

1) šobrīd mūsu mājas lapā ievietoti 7 ceļi: Līvu, Jēkaba, Brīvības, Baltijas, Daugavas, Gaismas un Māras ceļš;

2) pie ceļu aprakstiem ievietoti 88 jauni kultūrvēstures, dabas un lauku labumu objekti;

3) ceļu aprakstos saites uz 53 Latviskā mantojuma objektiem;

4) pie katra atbilstošā ceļa publicēti iesūtītie Latvijas valstiskuma stāsti;

5) Latvijas valstiskuma ceļu ievada apraksti tulkoti angļu, vācu, krievu valodās;

6) visiem 7 ceļiem ir iespējams lejupielādēt maršrutu ar atliktiem koordināšu punktiem (t.s. GPX fails).

 

Jau iepriekš pateicamies par sadarbību un gaidām Jūsu stāstus, kas saistīti ar kādu no 7 ceļiem, iesūtīt brīvā formā ar vai bez foto uz e-pastu: lauku@celotajs.lv  ar atsauksmi "Valstiskuma ceļu stāsti" līdz 18.novemrbim.

 

“Lauku ceļotājs”  7 valstiskuma maršrutu izstrādi veic Latvijas 100-gades projektu ietvaros un ir tā viena no Latvijas valsts simtgades svinību norisēm. Latvijas valsts simtgades svinības notiks laikā no 2017. gada līdz 2021. gadam. Latvijas valsts simtgades svinību galvenais vēstījums ir „Es esmu Latvija”, akcentējot, ka Latvijas valsts galvenā vērtība ir cilvēki, kuri ar savu ikdienas darbu veido tās tagadni un kopā ar jauno paaudzi liek pamatus rītdienai.
Projekts tiek īstenots ar Latvijas Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

 


See all news for "Latvia’s centenary"

See other news ...