AURORA produktu pārnese- jaunas iespējas lauku tūrismā

Projekta informatīvā lapa (EN, pdf)

Projekta mērķis ir atjaunot un pielāgot Naktsmītņu un Kultūras tūrisma apmācību moduli visām projekta dalībvalstīm un iztulkot to nacionālajā valodā.

Projeka mērķgrupa ir esošie un topošie darbinieki, kas vēlas uzsākt vai uzlabot esošu biznesu, kas balstīts uz lauku vai kultūras tūrisma.

Projekta rezultāti:
  • vajadzību analīze apmācību moduļiem;
  • atjaunots naktsmītņu apmācības modulis angļu, somu, latviešu, holandiešu, spāņu un zviedru valodās;
  • atjaunots kultūras tūrisma apmācības modulis angļu, somu, latviešu, holandiešu, spāņu un zviedru valodās.

LdV logo Finansiāli atbalsta Eiropas Komisija


Projekta mājaslapa: http://aurora.turiba.lv/Default.aspx
Mācību materiāli: http://aurora.turiba.lv/training/index.htm


Aktualitātes:


Kulinārais mantojums lauku tūrismā

Projekta ietvaros tapis materiāls "Kulinārais mantojums lauku tūrismā". Tajā doti piemēri un ieteikumi, kā tradicionālā virtuve tiek popularizēta un izmantota, veidojot pieprasītus lauku tūrisma produktus.
Latviešu virtuve līdz šim salīdzinoši maz izcelta lauku tūrisma piedāvājumā. Vai nebūtu interesantāk, ja, ceļojot pa Latviju, varētu pusdienās dabūt, piemēram, bukstiņbiezputru vai „vienas dienas maizi” Slīteres pusē, un krupņiku  ar guļbim Rēzeknes apkaimē?

Vaks Materiālā ir šādas nodaļas:
1. Kulinārā mantojuma popularizēšana
Nodaļā aprakstīti piemēri, kā lauku tūrisma uzņēmēji var izmantot dažādu nacionālo, reģionālo un citu organizāciju mārketinga un reklāmas kampaņas nacionālā kulinārā mantojuma popularizēšanai, zīmolus, setificēšanu, utt.

2. Kulinārā mantojuma izmantošana ēdināšanas uzņēmumos.
Nodaļā aprakstīti piemēri, kā kulināro mantojumu var izmantot dažāda veida un dažāda servisa līmeņa tūrisma un ēdināšanas uzņēmumos.

3. Latviešu ēdienu pasniegšana
Nodaļā aplūkoti tradicionālo recepšu un ēdienu mūsdienu varianti.

4. Ēdināšanas pakalpojumu atbilstība normatīvajiem aktiem
Nodaļā raksturotas normatīvo aktu prasības ēdināšanas pakalpojumiem lauku tūrisma mītnēs un vadlīnijas lauku tūrisma uzņēmējiem “Labas Higiēnas Prakses Vadlīnijas Ēdienu Gatavošanai Lauku Tūrisma Mītnēs”.

5. Uz kulināro mantojumu un ēdieniem balstīti lauku tūrisma produkti.
Nodaļā aprakstīti veiksmīga papildu piedāvājuma piemēri, kur viesi iesaistās ar pārtikas produktu iegūšanu un ēdienu gatavošanu saistītās aktivitātēs dabā.

Vadlīnijas pdf. formātā var lejuplādēt šeit.


23. - 24.09.2010, projekta partneru tikšanās Spānijā

23. un 24. septembrī Madridē notika projekta partneru tikšanās, kuras laikā tika parrunātas projekta aktualitātes,  pārskata perioda atskaites, kā arī citas ar projketa vadību saistītās lietas. Tikšanās pirmajā dienā apspriesta kultūras tūrisma un naktsmītņu moduļu izstrāde, plānotās aktivitātes šajā sakarā, kā arī moduļa novērtēšana.

Projekta speciālisti apseko un apzina lauku tūrisma uzņēmēju pieredzi Latvijā

Lai apzinātu Latvijas lauku tūrisma uzņēmēju pieredzi kultūras un gastronomiskā tūrisma organizēšanās un veiksmīgi izstrādātu Kultūras tūrisma moduli, projekta darbinieki veic apsekošanas dažādos Latvijas reģionos.

28. - 29. februāris, projektu partneru tikšanās Spānijā

28. - 29. februārī Spānijā, Barselonā notika otrā projekta partneru tikšanās. Tikšanās laikā tika diskutēts par katra partnera ierosinātajām izmaiņām naktsmītņu modulī, kā arī pārrunāts kultūras moduļa saturs un sadalītas papildināšanai nepieciešamās tēmas.

4. novembris, Latvijas projektu partneru tikšanās

Lai saskaņotu un pārrunātu nepieciešamās izmaiņas projekta gaitā atjaunojamā naktsmītņu modulī, 4.novembrī notika Lauku ceļotāja un Biznesa Augstskolas 'Turība" projekta ekspertu tikšanās.

6.- 7. oktobris, Projekta partneru tikšanās Nīderlandē

No 6.- 7. oktobrim Nīderlandes pilsētā Scharpenzeel notika projekta partneru tikšanās. Pirmajā tikšanās dienā tika apspriests projekta darba plāns, diseminācijas pasākumi, kā arī finansiālie un citi jautājumi, kas saistīti ar projekta aktivitātēm. 7.oktobrī tika prezentēts esošais Kultūras un Naktsmītņu modulis, to vispārējā struktūra, kā arī vienošanās par nākamajām tikšanās vietām un laikiem.



Projekta partneri:

1. Biznesa augstskola "Turība", Latvija
www.turiba.lv
2. Latvijas lauku tūrisma asociācija "Lauku ceļotājs", Latvija
www.celotajs.lv
3. PCT, Project Consultancy and Training, Nīderlande
www.ptc-holland.nl
4. Andalūzijas lauku tūrisma asociācija, Spānija
www.raar.es
5. Consultancy and environmental management (PRAMES), Spānija
www.prames.com
6. Swedish TelePedagogic Knowledge Centre, Zviedrija
www.pedagogic.com
7. Haaga-Helia University of Applied Sciences, Somija
www.haaga-helia.fi