EU
01.11.2024 - 30.04.2027 (101181596)

Pārmaiņu pieejas ilgtspējīgai pārtikai tūrismā (TASTE)

Projekta mērķi

TASTE (Transformative Approaches for Sustainable Food in Tourism) ir Eiropas Savienības atbalstīts projekts, kas palīdz mazajiem un vidējiem uzņēmumiem pārtikas tūrismā attīstīt ilgtspējīgas, digitālas un noturīgas pieejas. Projektā piedalās partneri no sešām valstīm – Spānijas, Beļģijas, Itālijas, Vācijas, Latvijas un Slovēnijas.

Projekta mērķis ir veicināt inovatīvu risinājumu ieviešanu pārtikas tūrismā, stiprināt nozares zināšanas un kapacitāti, kā arī atbalstīt ilgtspējīgu un sadarbībā balstītu projektu īstenošanu.

Projekts piedāvā iespēju tūrisma MVU:

  • piedalīties apmācībās un konsultācijās,
  • saņemt finansiālu atbalstu idejas ieviešanai un/vai testēšanai,
  • piedalīties starptautiskos pasākumos un veidot sadarbību ar citiem uzņēmumiem un ekspertiem.

Vairāk informācijas: www.taste-project.com

Projekta rezultāti

  • Izveidots Eiropas tūrisma un pārtikas nozares dalībnieku tīkls zināšanu un labās prakses apmaiņai pārtikas tūrismā.
  • Uzlaboti MVU pārtikas pārvaldības procesi: ilgtspējīga preču un izejvielu iegāde, pārtikas atkritumu mazināšana, aprites ekonomikas principi.
  • Attīstīti jauni tūrisma piedāvājumi – gastronomijas tūres, kulinārijas meistarklases, vietējie ēdināšanas koncepti.
  • Veicināta attīstība lauku un attālos reģionos, sadarbojoties ar vietējiem ražotājiem un amatniekiem.

Projekta kopējais budžets: 344 351,68 EUR, t.sk. ES Vienotās tirgus programmas finansējums ir 324 916,50 EUR.

Projekta kontaktpersona: Iveta Šķiliņa, e-pasts: iveta@celotajs.lv, tālr. +371 26375380.

Projekts Nr. 101181596 "Pārmaiņu pieejas ilgtspējīgai pārtikai tūrismā" tiek īstenots ar Eiropas Savienības Vienotās tirgus programmas 2021.-2027. gadam finansiālu atbalstu.

Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or EACEA. Neither the European Union nor the granting authority can be held responsible for them.