"Lauku ceļotājs" aicina uz akciju "Atvērtās dienas laukos 2019"!

2019. gada 4.-6. maijā Latvijā un 10.-12. maijā Lietuvā


"Atvērtās dienas laukos" ir lauku apceļošanas un iepazīšanas pasākums, kas jau kļuvis par tradīciju – iesākt vasaras tūrisma un ražošanas sezonu ar plaši atvērtām durvīm, aicinot visus interesentus, klientus, kaimiņus un vienkārši zinātkāros uz saimniecībām, lai iepazīstinātu ar bagātīgo piedāvājumu, ko var ieraudzīt, nogaršot, sadzirdēt un sajust laukos.

Akcijas mērķis ir popularizēt laukus, laukos audzētus, ražotus, gatavotus produktus, pakalpojumus, kā arī ieinteresēt iedzīvotājus iepazīt lauku dzīvi, nobaudīt lauku labumus, atrast saimniecības, no kurām iegādāties laukos audzētus un ražotus produktus, kā arī izbaudīt aktivitātes un sajūtas, ko var piedzīvot laukos.

Apmeklētājiem Latvijā un Lietuvā kopā būs atvērtas 194 lauku saimniecības (129 Latvijā un  65 Lietuvā), katra saimniecība viesus gaidīs ar savu īpašo piedāvājumu.

Akcijā piedalās naktsmītnes, amatnieki, pirtnieki, pārtikas ražotāji, biškopji, stādu audzētāji, lielās lauku saimniecības, pilis un muižas, atrakciju parki, lauku krodziņi un restorāni, dabas takas un daudzi citi. Visus akcijas dalībniekus var atrast sadaļā "Akcijas dalībnieki" vai "Karte" (vai lejuplādējiet karti PDF izdrukas formātā).

Kāpēc doties uz laukiem Atvērtajās dienās?

  • Pirmkārt, akcijas dienās saimnieki piedāvā atlaides, īpaši sagatavotus pasākumus un programmas. Akcijas ietvaros saimniecības pie sevis rīko izzinošas ekskursijas, koncertus, spēles un rotaļas, gardumu degustācijas, tirgošanos par izdevīgākām cenām, kā arī draudzīgākas cenas saviem produktiem un pakalpojumiem. Par godu Latvijas valsts svētkiem vairākās "Atvērto dienu" saimniecībās tiks svinēti "Baltā galdauta svētki".
  • Otrkārt, tā ir unikāla iespēja paviesoties pie tādiem saimniekiem, kas ikdienā vairāk laika velta ražošanai vai arī ir sastopami ar savu produkciju tirdziņos, taču šoreiz būs mājās un gaidīs jūs – savus ciemiņus.
  • Treškārt, nevienā citā reizē tik daudz dažādu saimniecību nebūs atvērtas viesiem vienlaicīgi – tāpēc šī ir laba iespēja doties ceļojumā ar daudziem interesantiem apmeklējumiem.

Padoms ceļotājiem! Aicinām savu apmeklējumu iepriekš saskaņot ar saimniekiem, lai viņi var ieplānot jūsu uzņemšanu. Saimnieku kontaktinformāciju atradīsiet sadaļās "Akcijas dalībnieki" vai "Karte", atverot konkrētās saimniecības akcijas dienas piedāvājumu.

Apmeklējot saimniecības noderēs skaidra nauda.

Vēlam visiem akcijas apmeklētājiem izdevušās brīvdienas un aizraujošu laiku laukos!

Seko "Lauku ceļotājam" un uzzini visu par akciju pirmais!

Lauku celotajs @laukucelotajs


Organizatori:

   

Atbalsta: